Reklama

Reklama

Rozpaky kuchaře Svatopluka

(seriál)
  • Československo Řekni ano, řekni ne (pracovní název)
Československo, 1984, 13 h 41 min (Minutáž: 52–73 min)

Kamera:

Jiří Lebeda

Hrají:

Josef Dvořák, Kateřina Macháčková, David Matásek, Josef Bláha, Dagmar Havlová, Zuzana Bydžovská, Stella Zázvorková, Jiří Vala, Karel Augusta, Jiří Bruder (více)
(další profese)

Epizody(13)

Populární cyklus televizních komedií z kuchařského prostředí z roku 1984, který byl výjimečný v tom, že diváci měli možnost rozhodovat o dalším ději a jednání hlavních hrdinů. Využití tohoto principu při premiéře bylo novátorské a vzbudilo tehdy velký ohlas. (Česká televize)

Recenze (211)

Uesbe 

všechny recenze uživatele

jeden z naj socíkovských seriálov...... zábavné situácie, na ktorých sa dá pobavit asi aj pre to, že ich už nemusíme zažívat......*konflikty v kolektíve*, Svatopluk a fourth wall* ,*publikum je viac v rozpakoch z Dvorákových otázok než sám Svatopluk*, *bububu riešenie krádeží na pracovisku*,*záporní inžinieri*, * námestek s moravčinou, ktorý sa vyspal aj vo vyšetrovačke* *food porn -normy teplých jídel style* Dietl proste zvládal psychologiu postáv aj v hnusnej cenzúre a kontrole, sem-tam bol aj originálny humor E10,12......a hlavne, v každej epizode je jeden jasný dokaz, že vela sa toho v spoločnosti nezmenilo. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

On je to v podstatě geniální pořad. Je škoda že si autoři nedokázaly více vyhrát z příběhem. ::: .Jednou jsem četl knihu, kde byl stejný princip děje. Knihy byly celkem 3 a každá kniha mněla cca 400 stran. Taky bylo potřeba rozhodovat jak se bude příběh vyvíjet. Konce byly 3 ( 3 knihy ) a v každé situaci bylo psáno něco jako " chcete aby hrdina udělal toto ? Nalistujte stranu xy " ~ ~ : ~ ~ " chcete aby hrdina udělal tohle ? Nalistujte stranu xy v knize 2 " Příběh končil odlišně, po každém takovém rozhodnutí. ----- .Na stejném principu jsem hrál i jednu PC hru. KDYBY se Rozpaky kuchaře Svatopluka, natočily trochu odvážněji a z větším důrazem na následky rozhodnutí, dal bych víc jak ty 3 hvězdy. Jenže tady v tomto seriálu bylo v podstatě jedno jak se diváci rozhodnou, když se pokaždé děj zase vrátí do stejného příběhu. Škoda promarněné šance. Koncept je výborný. U mně to má Svatopluk za 3 knedlíky. ()

Reklama

Slimak 

všechny recenze uživatele

Kuuuchař je umělec a psychológ a stratég....kinoautomat na který jsem moc rád koukal...Sváťa Kuřátko maká po kuchyních a dějou se mu blbosti....a my mu musíme poradit třebas jestli kopnout do hrnce nebo z něj vylejt vodu na ředitele cirkusu co stojí vo pár čísel dál..nebo jestli má spíš se na to vykvajznout a jít radši nosit dříví do lesa..kuuuchař je umělec a psychológ a koumes,u stolu každá naše trampota má svou mez... ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Ve sve dobe neco neuveritelneho, ted uz spis usmevna vzpominka, ktera dnes uz docela nudi. Preci jen sledovat polovinu casu nekoho jak chysta jidlo nebo ho nosi zahranicnim hostum - to by mozna mohlo bavit kozatou Migelu nebo homo kluky v akci - me ne... Waldu po emerickem vyletu vysoupli z titulku. Josef nikdy neumel varit. Nataceno v Puppu - ehm v Moskve. Spousta dobrych hercu a skvelych krabic a la Kinoautomat. A samozrejme nadcasove pribehy/situace ze zivota - to je velke plus ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Velmi originální český seriál. Souhlasím, že Jaroslav Dietl byl člověk na svém místě. Josef Dvořák se pro roli Kuřátka hodil výborně a opravdu jeho pohled stojí aspoň za jedno podívání. Jen mě mrzí, že jsem nezažila "hlasování" pomocí vypínačů. Mamka nám vždycky vyprávěla, jak to vypadalo u nich na sídlišti, když všichni blikali. Dnes je to samá SMS a člověka to stojí jenom peníze. Narodila jsem se hold do modernější doby. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (40)

  • Waldemar Matuška, který zpívá titulní píseň, byl kvůli emigraci v roce 1986 odstraněn ze závěrečných titulků. (Martin1979)
  • EV 687 Balkancar, vysokozdvižný vozík, o který jde v příběhu, je bulharské provenience. Takže věta, že devizy, tedy devizové prostředky jsou pouze na jeden vozík, je nesmyslná. Rada vzájemné hospodářské pomoci byla obchodní organizace, sdružující v době studené války socialistické státy sovětského bloku a ty mezi sebou v devizách neobchodovali. Měna, ve které socialistické státy obchodovaly, byl tzv. nesměnitelný rubl – převoditelný, avšak nekonvertibilní. Legendární převoditelný rubl sloužil jako reálná clearingová měna. (sator)
  • Natáčanie prebiehalo aj v Paláci kultúry alebo v Grandhoteli Moskva v Karlových Varoch za plnej prevádzky. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama