Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Matrix s ořezaným rozpočtem... Když ale takovémuto druhu filmu nedominuje skvostná vizuální stránka jako v případě normotvorného Matrixu, vyvstává (možná jen relativní) významová prázdnota... Podobné filmy: Matrix, eXistenZ, Animatrix ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V mém virtuálním světě je všechno v pořádku, takže až se mne někdo pokusí vypnout, tak můj speciálně nabroušený Spybot Search and Destroy mu nadělá v jeho Windows 3058 takovou paseku, že z toho začne balzamovaný Bill Gates skládat básně v jambickým pentametru. Je však možný, že bydlím ve skutečným světě, ale při pohledu kolem sebe to považuji za velmi nepravděpodobný. Já bych se zkrátka neměl dívat na sci-fi, který rozšiřují mou paranoiu, ale když mne to tak baví a výletu na konec světa do 13. patra rozhodně nehodlám litovat. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Námet je vynikajúci ale realizačne žiadna sláva. Veľmi slušné malé sci-fi, ktoré malo smolu že sa malo premiéru súčasne s Matrixom. A takisto krásne ukazuje aký je rozdiel medzi dobrým filmom a majstrovským dielom A nie je to iba rozpočtom. 7/10 P:S. Craig Bierko je asi najhorší herec aký je/bol v Hollywoode k dispozícii. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film si to sviští na sinusoidě, jednou nahoře, jednou dole. Asi budu trochu SPOILERovat, tak bacha! Zajímavá myšlenka, která mě postupně upoutávala (první vstoupení do "hry"), zklamávala (strašně předčasné odhalení "konce světa", po kterém u mě film naprosto ztratil na zajímavosti, stačily by titulky a byl bych spokojen...), upoutávala (asthon v druhém světě), zklamávala (happy-ending), upoutávala (hudba u titulků :)). Jakmile jsem se dozvěděl, že všechny postavy jsou počítačové simulace, bylo mi to úplně všechno jedno, jako bych hrál Mafii nebo Tetris, je mi docela šumák co se stane s nějakým pixelovým panákem. Na druhou stranu, zakončení je vcelku stylové, nízky rozpočet by mohl být znát mnohem více, vizuálně je to povedená sci-fi, slabší brácha Matrixe... Alison Lohman, i když asi na 3 vtěřiny, mě potěšila.3,5* ()

joehot 

všechny recenze uživatele

"Musím ti vysvětlit ještě tolik věcí, Dougu," říká milá hlavního hrdiny v samotném závěru, na což musí divák vnitřně zareagovat prudkým "No to teda musíš!" Jaká jsou pravidla přenosu osobnosti? Toť hlavní otázka, která mě pálí. SPOILER Nepletu-li se, celý film je vlastně o tom, jak nahradit povahu šíleného manžela. KONEC SPOILERU Samozřejmě, jelikož jde o kyberpunk, navíc s velice podobnou dobou vzniku, srovnávání s Matrixem se nabízí samo, nicméně Třinácté patro vypráví zcela jiný příběh zcela jinou formou, ne nepodobnou detektivkám. Vincent D'Onofrio je tak trochu chodící spoiler, vždycky na něj vyjde role magora. :-) 75% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)

Reklama

Reklama