Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slušný nízkorozpočtový sci-fi příběh ze stejného roku jako první Matrix, navíc se vzdáleně příbuznou zápletkou, a i když není zdaleka tak geniální a orgasmicky pohledný, dlouhou dobu mě hodně bavil. Jeho vrcholem je asi scéna, ve které Doug dorazí na konec světa. Působivé. Ale bohužel vzápětí poté celý film bezradný scénárista naprosto zařízne nebetyčně pitomou lovestoryovou zápletkou, čímž mi způsobí nejen prudký záchvat blití, ale i zkažený divácký zážitek... Když nad tím tak přemýšlím, Matrix byl vlastně taky taková lovestory s happyendem... No ale tam mi to nějak nevadilo, ani nevím proč, zajímavé... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Matrix s ořezaným rozpočtem... Když ale takovémuto druhu filmu nedominuje skvostná vizuální stránka jako v případě normotvorného Matrixu, vyvstává (možná jen relativní) významová prázdnota... Podobné filmy: Matrix, eXistenZ, Animatrix ()

Reklama

Ender66 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé scifíčko, ktoré opúť raz spracováva námet umelých svetov. Film prekvapuje chytľavou atmosférou, kvalitnou hudbou a hereckými výkonmi (hlavne Craig Bierko). Zráža ho však prílišná prekombinovanosť(na konci to už s tými umelými svetami trochu prehnali), presladený záver(bez ktorého by film imho vyznel lepšie) a nevysvetlenie samotného faktu existencie umelých svetov. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film si to sviští na sinusoidě, jednou nahoře, jednou dole. Asi budu trochu SPOILERovat, tak bacha! Zajímavá myšlenka, která mě postupně upoutávala (první vstoupení do "hry"), zklamávala (strašně předčasné odhalení "konce světa", po kterém u mě film naprosto ztratil na zajímavosti, stačily by titulky a byl bych spokojen...), upoutávala (asthon v druhém světě), zklamávala (happy-ending), upoutávala (hudba u titulků :)). Jakmile jsem se dozvěděl, že všechny postavy jsou počítačové simulace, bylo mi to úplně všechno jedno, jako bych hrál Mafii nebo Tetris, je mi docela šumák co se stane s nějakým pixelovým panákem. Na druhou stranu, zakončení je vcelku stylové, nízky rozpočet by mohl být znát mnohem více, vizuálně je to povedená sci-fi, slabší brácha Matrixe... Alison Lohman, i když asi na 3 vtěřiny, mě potěšila.3,5* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Divíte sa, že ste tento zaujímavý snímok na poprvýkrát nepochopili? Nič sa nedeje, myslím, že aj s filmom 'Matrix' to tak pre niekoho bolo. V strede filmu až veľmi prekombinované, myslel som, no čím dej postupoval, všetko do seba dokonale zapadalo, atmosféra hustla nakoniec to vypľulo aj jeden z najzaujímavejších záverov. 80%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)
  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)
  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama