Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

igi B. 

všechny recenze uživatele

...jujky, tady zase někdo v komentářích hledá hloubku... :-) . . . Filmu jako filmu bych dal asi jenom za tři, ale ta pointa je dle mého soudu tak príma vypointovaná, že v rámci žánru pět hvězdiček zaslouží. A tak když to v dimenzi dobrého rozmaru (kam mě toto zjevně nízkorozpočtové dílko dostalo) jako průměrný milovník hollywoodských scifi zprůměruju, čtyři hvězdičky si bezpochyby zaslouží. Nechápu jen, proč to zde někdo chce pořád srovnávat s Matrixem. To je hnedle tvrdý návrat do reality(?)! Krindy pindy... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* ve své podstatě je to revoluční a průlomový snímek, který zastínil o pár měsíců později Matrix s podobným vyzněním, ale v mnohem efektnějším kabátku. Provedením je komornější a s mnohem pomalejším tempem, ale dost srovnávání Rozhodně je zajímavý a myšlenkově bohatý, i když po shlédnutí vyšly najevo i nějaké nelogičnosti. Koho zajímá existenční témata, tak by mohl být spokojen a jednou určitě stačilo. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Tento snímok ma neskutočne iritoval. Áno, Trináste poschodie má veľmi zaujímavý námet, to nepopieram, ale iba dobrý námet na dobrý film nestačí. Scenár za námetom veľmi zaostáva, hudba sa k mnohým scénam absolútne nehodí, réžia je tak trochu „znudená“, herci nič moc (s výnimkou Dennisa Haysberta, ktorý je vyslovene otrasný), obraz vyzerá ako z osemdesiatych rokov a keď vezmem do úvahy fakt, že Trináste poschodie vzniklo v rovnakom čase ako Matrix, ku ktorému ho tu celkom dosť ľudí prirovnáva, musím sa vysmiať ešte aj efektom. Navyše som obe pointy odhadol hodnú dobu pred ich „oficiálnym“ odhalením a už len zúfalo som čakal na to, kedy táto námetom originálna, ale inak neskutočne patetická, nuda konečne skončí. Druhá hviezdička ani neviem za čo. Dajme tomu, že za námet. [38%] ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jak už napsali mnozí přede mnou - je to Matrix bez akce, efektů a precizního vizuálu, jehož bullet timem je zelená laser show a elektrické záblesky v očích. A který spoléhá na "překvapivý zvrat", který mě napadl ještě než jsem film zapnul, protože je to první "překvapivý zvrat", který vás napadne, když vás někdo zaúkoluje, abyste natočili film o virtuální realitě s překvapivým zvratem (taky byl film natočen podle jedné z prvních knih o virtuální realitě). Ve výsledku je to koukatelný komorní mix sci-fi a detektivky ze staré školy (podobný Smrtihlavovi) pro čtyři herce s tragickým, věčně vyvaleným Bierkem a výborným prověřeným hajzlem D´Onofriem. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Otřesné digitální a vizuální efekty zabíjí celý blu-ray a nosič tím pádem tak trochu postrádá smysl, ale nebavme se tu o technické kvalitě snímku... Divák se nechá pohltit dějem až zhruba po hodině stopáže, což je jeden z největších kamenů úrazu - to se to vážně nedalo odvyprávět zajímavěji? Matrix nematrix, tohle by mě unudilo xmrti, i kdybych to viděl ve dvanácti! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama