Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem v tom měl pořádnou kaši, ale během filmu se začaly dílky puzzle skládat dohromady a já pochopil opravdu skvělou zápletku. Skvělé prostupy mezi dimenzemi a nádech třicátých let. Celkově je to takový ten lepší průměr (65%), musím však přiznat, že jsem se chvílemi nudil, ale i tak doporučuji. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Oproti Matrixu směšný rozpočet, mnohem méně úchvatné podívané a atmosféra posunutá kamsi do staré školy, kyberpunk je tu! Kouzlo oldschoolové scifárny postavené hlavně na příběhu, jehož hlavní otázkou je reálnost reality, drží velmi vysokou úroveň. Jo a Vincent D'Onofrio tu má dalšího libového psychopata;) Zkrátka a dobře - příjemné překvapení gradující až do posledních minut. Jasná osmdesátka. ()

Reklama

Ender66 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé scifíčko, ktoré opúť raz spracováva námet umelých svetov. Film prekvapuje chytľavou atmosférou, kvalitnou hudbou a hereckými výkonmi (hlavne Craig Bierko). Zráža ho však prílišná prekombinovanosť(na konci to už s tými umelými svetami trochu prehnali), presladený záver(bez ktorého by film imho vyznel lepšie) a nevysvetlenie samotného faktu existencie umelých svetov. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Pokud je příběh postaven na zmatení, alternativních verzích reality, rozdvojení osobnosti atd., je skvělé, pokud do sebe ozubená kolečka zapadají a nikdo se neuchyluje k překroucení vnitřních pravidel příběhu. Dobrý, promyšlený příběh, ve kterém hrají výborné vedlejší role D'Onofrio a Mueller-Stahl. Co se týče rolí hlavních, slušná práce celkem neznámých herců... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* ve své podstatě je to revoluční a průlomový snímek, který zastínil o pár měsíců později Matrix s podobným vyzněním, ale v mnohem efektnějším kabátku. Provedením je komornější a s mnohem pomalejším tempem, ale dost srovnávání Rozhodně je zajímavý a myšlenkově bohatý, i když po shlédnutí vyšly najevo i nějaké nelogičnosti. Koho zajímá existenční témata, tak by mohl být spokojen a jednou určitě stačilo. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Děj se odehrává v americkém městě Los Angeles, ve filmu se prolínají 3 časové roviny – roky 1937, 1990 a 2024. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama