Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je poklidná noc v Los Angeles roku 1937. Starší seriózní pán odchází z hotelového pokoje, nechává uvnitř spící mladé dívce nějaké peníze a u barmana písemný vzkaz. Poté se vrací domů ke své ženě. Pak se mu náhle podivně blýskne v očích a probere se v zajímavě vybavené laboratoři v roce 1999. Zmiňovaná možnost skoků mezi dvěma světy nevyplývá z vynálezu stroje času, jedná se pouze o velmi dokonale zhotovenou virtuální realitu, na jejíž realizaci se Hannon Fuller rozhodující měrou podílel. Jenže Fullera v jeho virtuálním světě někdo bez jediné stopy zavraždí. Z Fullerovy smrti je obviněn jeho mladý partner Douglas Hall, který musí přijít na to, co se stalo, dřív, než ho nepříjemně vlezlý detektiv McBain usvědčí a nechá zavřít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Film si to sviští na sinusoidě, jednou nahoře, jednou dole. Asi budu trochu SPOILERovat, tak bacha! Zajímavá myšlenka, která mě postupně upoutávala (první vstoupení do "hry"), zklamávala (strašně předčasné odhalení "konce světa", po kterém u mě film naprosto ztratil na zajímavosti, stačily by titulky a byl bych spokojen...), upoutávala (asthon v druhém světě), zklamávala (happy-ending), upoutávala (hudba u titulků :)). Jakmile jsem se dozvěděl, že všechny postavy jsou počítačové simulace, bylo mi to úplně všechno jedno, jako bych hrál Mafii nebo Tetris, je mi docela šumák co se stane s nějakým pixelovým panákem. Na druhou stranu, zakončení je vcelku stylové, nízky rozpočet by mohl být znát mnohem více, vizuálně je to povedená sci-fi, slabší brácha Matrixe... Alison Lohman, i když asi na 3 vtěřiny, mě potěšila.3,5* ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Velice sympatické MMORPG. Chcete hrát za detektiva, kurvu nebo obyčejného chlápka co stojí támhle na rohu? Limity zde nejsou. Srovnávat tenhle film s Matrixem je neuvážené, mnohem lepší srovnání se nabízí právě s herními sandboxovými tituly, jako jsou ty ze série GTA nebo Mafia (chlapci z 2K Czech se musí otáčet, pokud chtějí v pokračování docílit vizuálu ze začátku tohoto filmu:) Už jste přemýšleli, co dělají vaši avataři, když zrovna nehrajete? Abyste se jednou nedivili, až vás v posteli odpráskne zapřísáhlý pacifista Niko Bellic nebo Lara Croft, která třeba vůbec nemá ráda šplhání po horách. Pobavila mě znechucená manželka ‘psychopata‘, který tráví čas ve virtuálním světě zabíjením nevinných jedniček a nul. Moje přítelkyně celkem snáší mé teroristické toulky ulicemi San Andreas nebo Liberty City a rozhodně nehledá únik v on-line sexuální turistice, ale třeba u klasických adventur. Pravda, technologie použitá v tomhle sci-fíčku je už trochu za hranicemi, ale pořád je to jen virtuální realita. Představa, že celá naše sluneční soustava leží někde na disku v temné serverovně je přinejmenším znepokojující. Snad ho nikdo nezformátuje. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak konečně po delší době zase něco, co můžu s nadšením zařadit do své sbírky mysteriozních sci-fi. Takový Matrix naruby, neboli virtuální realita ve virtuální realitě. (A sakra, teď jsem zkoukla ostatní komentáře a koukám, že téměř každý se zmiňuje o Matrixu. Nu což, už to tak nechám... holt asi na tom něco bude). Čili milovníkům tohoto žánru vřele doporučuji, opravdu povedené dílko. ()

tukomaster 

všechny recenze uživatele

NENÍ to Matrix. Když už to přirovnávat k něčemu, tak daleko spíš třeba k eXistenZ. Zde se také jedná o námět virtuálních světů, zpracovaný ovšem dosti nezajímavě. Situování děje do roku 1937 spíše nepomáhá snaze o budování napětí a o nějakém mysteriózním scifi thrilleru, jak napovídají žánry, si tak můžeme nechat jenom zdát. Film navíc ani nejde příliš do hloubky a do krizových scén a jen tak nijace plyne. Jako nízkorozpočtový projekt se ovšem nejedná o žádnou tragédii. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Otřesné digitální a vizuální efekty zabíjí celý blu-ray a nosič tím pádem tak trochu postrádá smysl, ale nebavme se tu o technické kvalitě snímku... Divák se nechá pohltit dějem až zhruba po hodině stopáže, což je jeden z největších kamenů úrazu - to se to vážně nedalo odvyprávět zajímavěji? Matrix nematrix, tohle by mě unudilo xmrti, i kdybych to viděl ve dvanácti! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2000 byl snímek nominován na cenu Saturn v kategorii nejlepší film. Cenu však vyhrál film Matrix (1999). (Terva)
  • V roku 1937 Grierson spomína, že bojoval v prvej svetovej vojne, avšak toto označenie vzniklo až po vypuknutí druhej svetovej vojny. Do roku 1939 bola známa ako veľká vojna alebo svetová vojna. (muti)

Reklama

Reklama