Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) obětoval celý život hledání bájného pokladu řádu Templářů, za kterým se bezúspěšně honilo už šest generací jeho předků. Konečně našel potřebnou indícii k jeho nalezení. Bohužel o ní ví i jeho nesmiřitelný nepřítel (Sean Bean), který má na poklad také spadeno. A tak začíná ten pravý hon, ve kterém zvítězí ten, kdo poklad najde dřív a navíc rozšifruje správný klíč. Která strana nakonec zvítězí? A existuje poklad vůbec? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (671)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná zábava, kde to slušne "odsejpá" a výsledok vôbec nie je až taký príšerný, ako som sa obávala. Nenáročná akčná zábava, ktorá sa na legendu Indyho absolútne nechytá, ale ani sa mi z nej nechce blinkať. Po chvíli som si dokonca zvykla aj na Cageov ksicht v takejto neprirodzenej roli, štandardne prkennú Diane Kruger, štandardne otcovského Jona Voighta i všetky ostatné štandardné klišé... Škoda toho príšerného účesu Seana Beana - taká drobnosť a z jeho záporáka je na prvý pohľad trápny sekundant. Lovci pokladov sú niečo ako Sahara, prirodzenejší ako Tomb Raider a oveľa lepší ako Da Vinciho kód :-p ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kousky z dílny producenta Jerryho Bruckheimera za řekněme posledních deset dvanáct let? Vyjma thrilleru Déjà Vu nic, nad čím by divák měl jásat radostí. Jasné, pokladny kin plní dál, i když už ne tak spolehlivě a pokaždé, ale velmi často je to nenápadité cosi, které se prostě nemůže už tolik líbit. Tuhle dobrodružnou popcornovku sráží ratingové ocenění PG-13, úsměvné překrucování americké historie i limonádový scénář. Sic je to svižné, ale to ještě neznamená, že musím odcházet spokojený. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Tento film sa diváka snaží presvedčiť že história začala 4.7.1776. Nechcem tu pracne vypočítavať koľko historických chýb som vo filme objavil. Bol by to príliš dlhý a nezáživný zoznam. Ak vypnete mozog alebo máte IQ niekde okolo 80 tak sa vám to bude páčiť. Ja sa však neradím ani k jednej z týchto skupín a preto dávam tomuto vyfabrikovanému shitu (už len tá drzosť nazvať poklad , o ktorom nikto nevie či vôbec existoval "national") plnému najslizskejšieho naivného amerického patriotizmu dve hviezdičky čisto za Harvey Keitela a Johna Voighta. Ostatní herci si (možno okrem Seana Beana a šteku Plummera) nezaslúžia ani zmienku.3/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

První polovina až nečekaně super (pokud okamžitě akceptujete béčkovost příběhu), ta druhá roztahovaná více než nohy thajské prostitutky, degradující poměrně zábavnou záhadologii na stupidní rodinnou sci-fi. Jak se mohl v tomhle scénáristickém mišmaši objevit bombarďák Harvey Keitel, to je mi záhadou, kterou by snad ani snaživý Nick Cage nerozluštil... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Z produkcie Jerryho Bruckheimera k nám znudene (hoci v Amerike to bol kasový trhák, nechápem) doklusala HONBA ZA POKLADOM TEMPLÁROV so štandardnou dávkou klišé. Sympatický hrdina (Cage), inteligentná kráska (meganudná Nemka Kruger) a tuctový zloduch (Bean). Nechýbajú klasické figúrky - komický hrdinov poskok, prísny, ale "správny" vyšetrovateľ FBI (alias Harvey Keitel zarába na nájom) a hrdinov otec v podaní Jona Voighta z VYSLOBODENIA a ANAKONDY. Ten už hral otca inému indianajonesovskému hrdinovi (či skôr hrdinke – konkrétne Lare Croftj). Plusmi v tomto rutinne zbúchanom stereotype sú dan-brownovské mystifikačné drobnosti (stopy na bankovkách, Deklarácia nezávislosti) a svižný hudobný sprievod. Čas vám napriek tomu bude ubiehať obdivuhodne pomaly. Nie je to vyložene atraktívny akčný titul, ale ak ho porovnám s televíznou šou Tii Carrere Lovkyňa tajomstiev, je to (o čosi) lepšie. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

Kdy uvidíme páté Piráty z Karibiku?

22.06.2014

Legendární producent Jerry Bruckheimer (Mizerové, Skála) už nedělá primárně pro studio Disney. Po několika finančních zklamáních (Princ z Persie, Čarodějův učeň, Osamělý jezdec) mu nebyla obnovena… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno