Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rocky Balboa se živí jako výběrčí dluhů pro místního lichváře. Rockymu se líbí nesmělá dívka Adrian, sestra jeho poněkud drsného kamaráda, Paulieho. Rocky se ve volných chvílích snaží boxovat. Jeho výsledky až na pár výher proti místním soupeřům však nejsou takové, aby s ním byl jeho trenér spokojený. A tak se jednoho dne stane, že Rocky přijde ve své tělocvičně o skříňku a jeho trenér mu řekne, že zahodil svůj talent. V té době se však na Rockyho usměje nečekaně štěstí. Světovému šampiónovi v boxu, Apollo Creedovi, jeho soupeř odřekne dohodnutý zápas, a on, aby neprodělal peníze, potřebuje najít náhradu. Nikdo z jemu rovných boxerů však není zrovna volný, a tak Creed udělá skvělý reklamní tah. Vyhlásí, že dá šanci někomu z místních boxerů ho porazit. A zrovna náhodně si vybere právě Rockyho. Rocky, který právě začal chodit s Adrian, pochopí, že je to jeho životní šance a rozhodne se na ni začít tvrdě trénovat. Pod vedením dosavadního trenéra skutečně tvrdě dře, aby se doopravdy mohl proti Creedovi v ringu postavit. Rocky sice ví, že nemá šanci Creeda porazit, je však rozhodnut vydržet alespoň všech patnáct kol zápasu. Ještě před zápasem o sobě Rocky pochybuje, přesto do zápasu jako úplný outsider nastoupí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 040)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bill Conti: 1. Gonna Fly Now - DeEtta Little/Nelson Pigford [2:48] ,2. Philadelphia Morning [2:22] ,3. Going The Distance [2:39] ,4. Reflections [3:19] ,5. Marines' Hymn/Yankee Doodle [1:45] ,6. Take You Back (Street Corner Song) - Valentine [1:49] ,7. First Date [1:54] ,8. You Take My Heart Away - DeEtta Little/Nelson Pigford [4:46] ,9. Fanfare For Rocky [2:35] ,10. Butkus [2:12] ,11. Alone In The Ring [1:09] ,12. The Final Bell [1:56] ,13. Rocky's Reward [2:04], ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaný hrdina neochvějně kráčící za splněním svého amerického snu s přiměřenou dávkou žánrových klišé, potu, krve a snadno předvídatelného finále. O reálných filmových kvalitách Rockyho myslím dobře vypovídají komentáře Tosima a Isherwooda. Když k tomu připočtete, že k hereckému umění Sylvestera Stalloneho, jak to jen diplomaticky říci, jsem dejme tomu rezervovaný a že opravdu nemám rád box jako sport a zábavu (kdybych si měl vybrat za společníka u večeře MikeTysona nebo Hannibala Lectera, bez váhání bych pozval toho druhého), pak bych jen s největšími potížemi hledal důvod, proč dát víc než 2*. Takže pro mě celkový dojem 45 %. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Rockymu a jemu podobným, tedy sympatickým houževnatým týpkům se širokým srdcem a smůlou na patách, jdoucích si pro kousek toho štěstí, jsem vždycky fandil jak ve filmu, tak i v životě. A tenhle film je jim upřímnou poctou. Navíc atmosféra ušmudlaných dělnických čtvrtí staré Philadelphie je nadmíru působivá. První a nejlepší Rocky! 100%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Toto nie je život. Toto je mrhanie talentom.“ Klasika. Fenomenálna športová dráma od režiséra, ktorý neskôr nakrútil teen-Rockyho a to Karate Kid. Oscarová a komerčne úspešná snímka dokazuje, že najlepšie športové drámy sú také, ktoré paradoxne nie sú o športe, ale skôr o postavách. Výborní herci (Shire, Stallone, Young, Meredith), drsné ringové scény, sympatický humor a poetika sychravého obrazu rozčľapkanej zimy v podaní neskutočnej Philadelphie, ktorú okamžite budete chcieť navštíviť. Silný film s hlbokým posolstvom o prehrách a o všetkom, čo s nimi súvisí (vrátane víťazstva, ale to nie je až také dôležité, ako by sa spočiatku mohlo zdať). ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Na tomhle kultovním boxerském filmu oceňuji zejména tři věci : zde ještě dobré herectví Sylvestra Stalloneho + jeho schopnost napsta dobrý příběh + netypický konec (očekávala jsem, že podle zaběhnutého klišé hlavní hrdina rozhodující zápas vyhraje a čekalo mě velmi milé překvapení v podobě realistického konce, kdy vyhrál šampion). Jediné co bych vytkla, je kamera - nějak mi prostě nesedne tenhle styl sedmdesátých let. Jsem asi divák trochu rozmazlený současnými filmy s "čistou, vymydlenou" kamerou. A pak mi přijde trochu přetažený ústřední hudební glorifikující motiv. Ale jinak se Rocky I moc povedl a právem je to dnes taky klasika. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (187)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. listopadu 1976 v New Yorku. (Varan)
  • V původní verzi scénáře Rocky (Sylvester Stallone) zápas úmyslně prohraje a s Adrian (Talia Shire) si za takto získané peníze otevřou obchod s potřebami pro domácí zvířata. (Duoscop)
  • Sylvester Stallone a Carl Weathers utrpeli zranenia počas natáčania posledného zápasu: Stallone skončil s pomliaždenými rebrami a Weathers s poškodeným nosom. Herci teda vzájomne utrpeli opačné zranenia, ako ich postavy. (WalterIK7)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama