Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednoho dne dostane malá holčička domeček pro panenky. Vše by bylo v pořádku, kdyby ten domeček nebyl replikou ďábelského domu z Long Islandu. Brzy se začínají stávat podivné nehody a rodinu čeká urputný boj proti zlu, které se snaží ovládnout jejich život. (Chatterer)

Recenze (28)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad zase nebyl úplně blbej. Domeček pro panenky se spojitostí s Amityville, který začne ovládat dům postižené rodiny zase není tak okoukaný motiv. Jenže to by to do rukou nesmělo vzít režisérské jelito, které nedokázalo vykouzlit nic, co ke strašidelnému domu patří. A to platí i o maskách, které by byly lepší, kdyby nebyly. Pozitivem tak zůstávala poměrně šmrncovní Starr Andreff a zmíněný námět. Celkově škoda času. 15% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po několika filmových průjmech v rámci série je Dollhouse téměř zjevením. Opět dokonale dodržuje zásadu nenávaznosti na předchozí části, ve zkratce - původní dům shořel i s předchozími majiteli, otec od nové rodiny vystavěl nový dům kolem zachovalého krbu a v požárpřeživší stodole nachází domeček pro panenky, který by jako z okna vypadl našemu starému známému stavení, ten daruje své malé dcerce a horor začíná.. Všichni členové rodiny počnou prožívat všelijaká dobrodružství, tak třeba dcerku díky domečku vystraší obří myš, otci se zdají hrůzné sny, matka ( macecha), kterou představuje krásná Starr Andreef začne toužit po svém nevlastním pubertálním synovi, ten po návštěvě hmyzu ve svém uchu musí navštívit ORL a syna macechy navštěvuje jeho umrlý otec. Vše spěje k epickému finále, kde se všichni střetnou s démonickým osazenstvem prokletého domu. Onu epiku si ale musíte představit v kontextu s domem pro panenky, kdo viděl např. Puppetmastera nebude překvapen vzezřením zplozenců pekla. Pokud tedy od tohoto filmu nečekáte důstojné pokračování skvělého Hororu v Amityville ( nečekal jsem) můžete se i příjemně pobavit, zklamalo mne vlastně jen !SPOILER! nenaplnění poloincestní touhy Starr Andreef, ale to je opravdu jen problém mé hormonální nerovnováhy. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Amityville: Dollhouse“ rozhodně patří k tomu lepšímu, co bylo v sérii „Amityville“ natočeno, což je velmi povzbuzující, protože pět filmů před tímto opravdu za moc nestojí. „Amityville: Dollhouse“ nedosahuje kvalit prvních dvou filmů, ale přesto budete mít v některých scénách celkem příjemný hororový zážitek. Především proto stojí za to na tento film kouknout. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dollhouse mi dlouho unikal, což mě hrozně mrzelo a nakonec jsem zjistil, že to byla i škoda. Rozjezd je hodně zajímavý, plný dobrých nápadů, zajímavých masek a povedené atmosféry. Což na půlku devadesátých (nahá prsa!) let a po mnohých předchozích dílech série, potěší i překvapí zároveň. Ono to nakonec sice stejně sklouzne do té klasické, snad bych řekl až infantilní, jednoduchosti, ale jistou dobu to prostě těší a baví. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Dollhouse je jiný než předchozí díly a vůbec to není na škodu... Více než celou sérii Amityville mi připomínal House (1986) a to díky lehce odlehčené osmdesátkové atmosféře a slušným maskám... Myslím, že kdyby byl tenhle kus natočen tak o deset let dříve, určitě by se mu dostalo určitého kultovního statusu... Ale i tak je to v rámci série určitě jeden z povedenějších kousků... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama