Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin, bývalý příslušník speciálních jednotek vycvičený k zabíjení, si jde do podzemních garáží pro auto. U okénka se zastaví krásná dívka a žádá o pomoc s pneumatikou. Je komplicem skupiny zlodějů aut. Frank se s nimi ovšem rychle vypořádá a jede vyzvednout malého Jacka do školy… Frank krátkodobě pracuje jako řidič u vysoce postaveného příslušníka protidrogové policie v Miami Jeffersona Billingse. S malým Jackem se rychle spřátelil, což oceňuje i jeho půvabná matka Audrey. Otec, který se po roce vrátil domů, se zajímá jen o svou práci: právě se chystá významná konference šéfů světových protidrogových centrál. A právě v této souvislosti byl najat i jistý Gianni Chellini, který má za úkol unést malého Jacka… Má se to stát během návštěvy lékaře, kam Frank chlapce veze. Gianni a jeho kumpáni doktora i sestru zabili a vydávají se za ně. Chystají se chlapci píchnout injekci s nově vynalezeným virem, který po čtyřech hodinách aktivace začne působit. Navíc se nakazí každý, na koho chlapec později dýchne. Cílem gangsterů ale není chlapec, nýbrž jeho otec: právě Billings má být synem nakažen a následně nakazit všechny účastníky konference. To ovšem zatím Frank ještě neví… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (559)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jason Statham musel být v minulém životě hasič, protože s hadicí zachází s neochvějnou a mnohdy milimetrovou přesností. Koordinátor bojových scén Cyril Rafaelli připravil opravdu luxusní scénu, která patří určitě k vrcholům filmu. Akčních výstupů tu lze napočítat mnohem více, ale oproti tomuto chutnému obědu již působí jako malé přesnídávky. Pak se tu prohání, demolují a létají vzduchem nablýskané karosérie a k tomu všemu tu běhá dračice Lola a zabíjí jako o život. Vypadá to, že jde o mega akčňák, že?? Jenže teď přichází to horší. Nevím, co pan Besson vyhulil, ale obyčejný cíčko to asi nebylo. Takových ´what the hell´ scén v jednom filmu jsem dlouho neviděl, tyhle mentáloviny už fakt opouštějí hranici tolerantnosti i velkým nadhledem obdařeného diváka. Totální úlet! Příště bych prosil se důkladněji zaměřit a ještě přidat ve fightech, protože sledovat bombermana Stathama v obleku, kterak udílí své bleskové kopy a mrštné otočky s razancí těžkotonážního bucharu, je prostě žrádlo. 32 miliónů dolarů(rozpočet)/85 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keby sa Leterrierovi podarilo tú svoju zbesilosť trošilinku viac priškrtit, bola by to pecka. Akcia výborná (vivat Corey Yuen), káry ďábelsky rýchle, ženské sličné, kamera Bayovsky štýlová, aj príbeh v rámci "nobrain" levelu môže byť. Ale celé to je degradované dementným preháňaním. Aj keď v tomto smere mám hranice ďaleko, to čo tam Frank Martin predvádzal bolo moc aj na mňa a s pribúdajúcim časom to začalo nepríjemne strhávať veškerú pozornosť. Ale Stathamovi obtiahnuté sako a čierna kravata aj tentokrát velice sluší a konečne sa objavuje v akčnom filme hero, ktorému nemožno nefandiť. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hodně přeprsknutý pokus udělat ze slušného prvního dílu megalomanskou sérii pro americký trh s charismatickým hrdinou. Problémem Stathama je, že ve filmu nemá ani zbla prostoru sehrát něco charismatického, pokud nepočítáme všechny ty něžné pohledy chladnokrevného zabijáka... Spojení hudby, luxusu a nadnesených akčních scén signalizuje, že Leterrier a Yuen pošilhávají po Bondovi, ale narozdíl od něj působí Frank dojmem legračně přehnaného geroje, jehož řešení situace nemá nic do činění s božským nadáním, ale spíše chorobnou fantazií choreografa. Kurýrovi 2 se nedá věřit do té míry, že se u něj nedá pořádně pobavit. Pokud v první díle přehánění fungovalo právě proto, že se drželo alespoň částečně při zemi a servírovalo s nadhledem, dvojka je srandovně upjatá a opravdu jen a jen hloupá. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nepřetržitá akční jízda kterou zdobí neskutečné akrobatické kousky a výdrž hlavního hrdiny. Přestože jistá pejorace je cítit zejména ve scénáři, režie si stále drží vysokou žánrovou úroveň a nenechává diváka v klidu ani na vteřinku. Zajímavostí budiž jakési "chanovské" bojové vsuvky, z nichž zejména ta s požární hadicí rozhodně stojí za více než jedno zhlédnutí. Většina scén však již zavání až přílišně levnou efektivností, přesto se však díky ohromné dávce nadhledu nemůžeme na tvůrčí tým zlobit. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Cool Statham se rube s ďábelskou záporačkou Kate Nauta...To je asi to nejoriginálnější, co tvůrci v tomto mdlém pokračování dokázali vymyslet. Příběh je jedno velké klišé a akční scény jsou nereálné a přehnané až běda. Tomu všemu nasadili korunu neschopní herci ve vedlejších rolích. Škoda, protože Kurýr mohl být docela slibnou filmovou sérií, ale za tohle by se styděl snad i Segal s Van Dammem. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (23)

  • Při volném pádu letadla by letadlo padalo cestou nejmenšího odporu vzduchu, takže čumákem napřed. Nikdy však ne naplocho dolů, jak padá ve filmu. (MrAldridge)
  • První díl nebyl v kinech příliš úspěšný, takže toto pokračování dostalo zelenou až po vynikajících prodejích DVD. (DaViD´82)

Reklama

Reklama