Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví pravdivý životní příběh kontroverzního basketbalového trenéra Kena Cartera. Carter uzavřel tělocvičnu svého neporazitelného týmu, když zjistil, že hráči mají špatný prospěch ve škole. Za svůj čin byl jak sveřepě odmítán, tak nadšeně chválen. Musel překonat odpor hráčů, rodičů i celé společnosti, kteří ho nutili znovu otevřít hřiště. Rozhodl se ukázat mladým lidem budoucnost, která přesahuje gangy, drogy, vězení a dokonce i basketbal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

cervajzik 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson hraje velmi dobře neústupného kouče, který se snaží ukázat mladým klukům, že v životě jde o víc než jen o basketbal. Basketbalové zápasy jsou natočeny skvěle, líbily se mi, přestože se nejedná o sport, který mám zrovna dvakrát rád. Místy je film až příliš předvídatelný, avšak tomu se zřejmě nelze úplně vyhnout u těchto filmů. Škoda pár momentů, ve kterých se film snaží až příliš hrát na city. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Akonáhle sa oslobodíme od vlastného strachu, naša prítomnosť automaticky oslobodí ostatných.“ MTV sa vytiahlo - predovšetkým obsadením vodcovského Samuela L. Jacksona do titulnej úlohy príbehu, nakrúteného podľa skutočných udalostí. Obal DVD (film u nás do kín neišiel) vzácne neklame: skutočne je to jedna z najlepších rolí tohto afroamerického frajera. V tej postave je všetko - coolovosť Julesa z PULP FICTION, spoľahlivosť technika Arnolda z JURSKÉHO PARKU, jediovská vznešenosť, aj na školskom dvore sa už pohyboval (187), s filmovou manželkou ho spája vzájomný rešpekt (VYJEDNÁVAČ), môže si dovoliť nebrať ohľad na pravidlá (pretože nie je učiteľ, ale tréner a to je rozdiel) ako výstredný DRSNÝ SHAFT... Je tvrdý, nekompromisný, nakričí na vás, ale len aby z vás vyžmýkal to najlepšie. Bude s vami jednať s úctou, ale iba ak to nezneužijete. Neviem veru, čo by si tento film počal, keby mal tréner Carter inú tvár, ale Jackson je boh. Nebyť neho, bolo by to maximálne za 60% (pridlhá stopáž, neobjavný scenár, slabé „akčné“ scény). Lepšie, ako SPOMIENKY NA TITANOV s Denzelom Washingtonom (60%). ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nečekaně vynikající podívaná, které vládne Samuel L. Jackson a jeho morální pravdy o americkém školství a tamním životě. Celkově pro mě byla jeho postava extrémně sympatická a s jeho názory nešlo než souhlasit a chápat je (chvílemi jako by četl mé myšlenky...děsivé:)). O to víc mě zarazila nenávist rodičů jeho hráčů. Jinak film může být někým odsouzen jako "vypočítavé" lidské drama, ale takových odsouzení by se každý týden našla stovka a tak je lepší si tuhle skvěle natočenou a zahranou podívanou užít. Coach Carter má nepopiratelnou kvalitu, tempo, nějaký ten lidský příběh a "trochu" toho basketbalu, o kterém není extra mnoho dobrých filmů... ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Nejdříve průměrný film o podprůměrném družstvu, které začne s příchodem nového trenéra vyhrávat. To je klasická zápletka, kterou jsme videli už tisíckrát. Postupem času se ukáže, že tu jde i o jiné věci než basketbal. I tenhle prvek už známe z jiných filmů, kdy sport udělá z grázlíků studentíky. Ovšem i navzdory těmto faktům, mi nepřišel Coach Carter jako průměrný film. Naopak. Skvělá hudba, velice věrně zahrané role studentíku Richmond High a autentičnost prostředi. Vše podtrhuje skvělým výkonem Samuel L. Jackson, který v roli trenéra nepůsobí vůbec křečovitě. Je na něm vidět, že basketbalu rozumí i v soukromém životě (je to veliký basketbalový fanoušek, který chodí neustále na zápasy NBA)....Asi by to byl film na čtyři hvězdičky, ale já jako basketbalovej fanatik dávám pět, protože I LOVE THIS GAME!! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Příběhů o tom jak tvrďácký leč spravedlivý kouč zkrotí a vycepuje tým problematických borečků už tu bylo nepočítaně. I těch "podle skutečné události". Tenhle ale jde přece jenom trochu jinudy a nevybíravě ryje do sociální problematiky současných USA a přesvědčivě ukazuje krátkozrakost spousty těch, kdo "to myslí dobře". Má údajně přes dvě hodiny, ale mně to tak rozhodně nepřišlo, ať už zásluhou S. L. Jacksona nebo jeho mladistvých svěřenců (BTW je nějaký film, ve kterém Channing Tatum není za hvězdu v tom co dělá?:)). Co mi ale rozhodně přišlo, to byla myšlenka, že skladatel hudby naprosto bezostyšně a obsáhle vykrádá Remember The Titans. Naštěstí se ukázalo, že to není krádež, ale prosté kopírování sebe sama, protože jak soundtrack zmíněného rasově-demokraticky buditelského sportovního filmu, tak tohoto, daroval světu Trevor Rabin. Celkově vzato dobře natočeno, dobře odprezentováno, ale že by se z toho měla stát nějaká klasika... ode mě 70% a nic víc. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Předtím, než film vůbec vznikl, si herci prošli přísným třítýdenním basketbalovým táborem, kde trénovali až 12 hodin denně. (ArsenalEagle)
  • Channing Tatum nikdy nehrál basketbal, takže měl speciální trenéry, aby dokázal s ostatními udržet tempo. (viperblade)
  • Samuel L. Jackson získal od Národní sdružení pro herce černé barvy pleti cenu Image 2005 v kategorii nejlepší herec. (Terva)

Reklama

Reklama