Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max (Josh Holloway) a jeho přítelkyně Roxanne zoufale potřebují sehnat peníze. Nenapadne je nic lepšího, než unést malého chlapce Davida a požadovat za něj výkupné. Jenže David není obyčejné dítě... Ovládá totiž temné síly, se kterými není radno se zahrávat! (oficiální text distributora)

Recenze (221)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mně se Whisper až překvapivě líbil. Příběh, ne snad zrovna z nejoriginálnějšícj, ale přesto zajímavý, vás udrží v napětí až do konce, herecké výkony jsou vzhledem k žánru "horor bez vyšších ambicí" víc než slušné, malý David démonický jak se patří, akorát někdy až trochu moc mluví a vysvětluje... Pointu vyzrazenou asi 20 minut před závěrem jsem nečekal, což musím taky přičíst k dobru. Tajemná atmosféra je rozptýlena počas celého snímku, nezaznamenal jsem žádné výrazně hluché místo, prostě solidní nadprůměr a milé překvapení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film Whisper mě bezesporu zaujal a nebyl pro mne ztrátou času, ale ani nebude patřit na seznam mých oblíbených filmů, které bych si musel pouštět častěji. Největší doménou zde byli samotné flashbacky a noční můry, která navodili místy příjemnou děsivou atmosféru. Určitě bych pochválil i herecké výkony většiny protagonistů, ale trochu mě otrávili používané nudné dialogy a několik nedůvěryhodných scén, které bych vystříhal. Jde o lepší průměr, který určitě stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle následovníkovi "The Omen" jsem postrádala to úplně nejdůležitější - děsivou atmosféru. Horská chata a její okolí nedostala prostor se intenzívně projevit, sníh vypadal uměle a věrohodnosti nepřidal ani detail chybějících obláčků páry z lidského dechu. Příběh moc originality nepobral, logika si občas odběhla na záchod, v tomto směru se tedy žádné překvapení nekonalo. Béčkoví herci z popcornových seriálů díru do světa neudělali, ikdyž ani vyloženě nevyhořeli. Nejpřirozeněji na mě působil Michael Rooker, Josh Holloway je sice pohledný chlap, ovšem jako herec vypadá přesvědčivě jedině v poloze "jsem strašlivě nasraný". Dabing se rovněž příliš nepovedl - sice slyšíme obvyklý hlas Sawyera ze "Ztracených", ale kupodivu byl přisouzen jinému ze čtveřice únosců, což mě osobně docela rušilo. Chlapcovu hlasu chyběla jakákoliv démoničnost, což jen podporovalo celkovou obyčejnost dětského představitele. Z mého hlediska šlo o pouhé ztělesnění zlomyslného spratka, nevzbuzoval strach - pouze chuť nasekat mu na zadek. A jak už zde někdo poznamenal: kluk byl zbytečně užvaněný, zlaté Damienovo mlčení a upřený pohled při gradující hudbě s chórem. Pro diváky trpící cynofobií by mohli být stresujícím faktorem černí psi (vlci?), já jsem bohužel akorát obdivovala krásu těch zvířat (takového chlupatého běsa bych chtěla na hlídání zahrady:-)). Lekačky fungovaly jen do té míry, jak moc zařvala hudba, jinak byly předvídatelné. Jediným překvapením bylo odhalení totožnosti objednatele únosu, to jsem nečekala... Shrnutí: průměrný mysteriózní thriller s hezkým chlapem v hlavní roli (jako žena přidávám třetí hvězdičku...Joshi, prosím, shoď 5 kilo a posiluj břišní svaly:-))). 55% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Ztraceni se u nás už nevysílají a mě se začlo stýskat po Hollowayovi. Zkusil jsem tedy tento snímek. A mé dojmy? Chladné, studené a mrazivé. Stejně takové, jaká je krajina ve filmu. Herecké výkony jsou slušné, i když v určitých situacích převládá chaos. Snímek působí televizně. Je to malý horůrek, kterému nelze upřít snahu. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Televízne pôsobiaca variácia na Omena, ktorá neurazí, dokonca poteší niektorými peknými sekvenciami, ale zároveň vás utlčie naťahovaním deja a všetkými klišé, aké vám len zídu na um. Fanynky Josha Hollowaya alias "losťáckeho" Sawyera by si však túto príležitosť nemali nechať ujsť. Josh je skoro furt na place. Čo naopak nás, heteráčov, akurát znovu presvedčí, ako zúfalo tento fešák s imidžom kovboja nevie hrať. Jeho herecký register má len dve polohy "som drsný a nasratý" a "som ešte drsnejší a ešte nasratejší". ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 15. dubna do 20. června 2005 ve městech Vancouver (Britská Kolumbie, Kanada) a Whitehorse (Yukon, Kanada). (BMW12)

Související novinky

Z Vatikánu se šíří hrůza

Z Vatikánu se šíří hrůza

13.02.2013

Člověk musí obdivovat Hollywood, jak dokáže reagovat na aktuální dění. Produkční společnost Lakeshore, stojící třeba za sérií Underworld, si do momentálního mediálního rozruchu pospíšila se zprávou o… (více)

Reklama

Reklama