Reklama

Reklama

Lovci duchů

(seriál)
  • USA Supernatural (více)
Trailer 3
Horor / Drama / Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Komedie
USA, (2005–2020), 247 h 25 min (Minutáž: 29–60 min)

Tvůrci:

Eric Kripke

Režie:

Kim Manners, Robert Singer, David Nutter, J. Miller Tobin, Mike Rohl (více)

Předloha:

John Shiban (kniha)

Hrají:

Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Jeffrey Dean Morgan, Katie Cassidy, Sterling K. Brown, Misha Collins, Genevieve Padalecki, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(15) / Epizody(327)

Když byli Sam a Dean Winchesterovi chlapci, přišli o matku kvůli záhadné a démonické nadpřirozené síle. Jejich otec z nich proto vychoval vojáky. (HBO Max)

Videa (144)

Trailer 3

Recenze (550)

honajz 

všechny recenze uživatele

Nesympatická metrosexuální ústřední dvojka, nijak moc obsažné nebo atmosférické příběhy na stokrát provařená hororová témata, neskutečně pitomé hlášky ústřední dvojky a nelogičnosti hned od začátku - např. Sam má cca 17 let, ale odešel od tatínka a bráchy a jobu "upírobijců" už před časem. To mu bylo kolik? Třináct? To bych teda fakt chtěl vidět spíš seriál s třináctiletým upírobijcem, než tohle, zní to zajímavěji. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem do tohoto seriálu vlítla po hlavě a začal mě bavit... O čtyři sezóny dál a o týden později mě stále baví... Prozkoumala jsem důkladně psychologii lekačky, pobavila jsem se u aluzí na všemožné horrorové subžánry (především první dvě série), spoustou hudebních a filmových odkazů a pohodovou bratrskou dvojkou Winchestrových. Každá sezona mě dokázala překvapit, a když teď koukám na takřka pohodové počátky seriálu, nemůžu jinak než se uculovat. (Edit 2011) Šestá sezóna mě natolik zklamala, že jsem seriál po několika málo epizodách seriál přestala sledovat dále. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli existuje seriál, který je prodchnutější americkým folklórem než Supernatural, tak už to musí být přírodní úkaz. A folklórem nemyslím jenom typické městské a historické legendy typu Krvavá Mary či windigo, ani ústřední roli náboženství, a dokonce ani záměrnou stylizaci do moderní verze hrdinské kovbojky podbarvené klasickým rockem (za oře v podobě Chevroletu Impala 67 bych upsala duši na křižovatce), ale především typicky americkou myšlenku soběstačnosti, individuality a utváření vlastního osudu. V současné televizi snad neběží jiný seriál, který by tolik zdůrazňoval důležitost rodiny a zásadovosti, přítomnost kterýchžto hodnot nás staromódní zaprděnce vždycky potěší. Hodnocení původního seriálu: 5*. Přestože z pozdějších sérií, především z šesté, mnohé oceňuju, SPN pro mě tvoří výhradně prvních pět sezón a jejich uzavřený příběh, a tak bez ohledu na to, do jakých výšin má nasranost na nové epizody vystoupá, zůstane těch pět hvězd neměnných. Udělejme tedy za pravým SPN tlustou čáru a mrkněme se na pozdější přívažky. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Skvělá herecká dvojice, doplněná dalšími výbornými herci jako například Misha Collins a podobně. Zápletky jsou zajímavé, jejich řešení je často opravdu vtipné (zvláště díky sarkasmu pana Jensena Acklese v roli Deana) a výběr songů pro jednotlivé díly je také dle mého gusta. V mých očích tento seriál nemá slabinu. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Záleží na dílu, na který se natrefí. Téma, které jakoby propujuje všechny díly, je v některých dílech velmi upozaděno. Přesto mě tento seriál baví. Sice mě nemrzí, když mi nějaký díl uteče, ale když se mi nechce spát, ráda si na tento seriál počkám. Zatím mi každý díl přijde jiný, nic se neopakuje a pokaždé mě zápletka něčím malým překvapí. A hlavní hrdiny jsem si prostě zamilovala. ()

Galerie (3 819)

Zajímavosti (2 237)

  • Dean (Jensen Ackles) nosí svůj přívěšek nejčastěji na černém koženém řemínku, ale v několika dílech jej můžeme vidět zavěšený na stříbrném řetízku. (TaNya_)
  • Postava zneuctěného anděla Gadreela (Tahmoh Penikett) z 9. série (2013) je ztvárněna jako anděl, který měl za úkol chránit rajskou zahradou před Luciferem (Mark Pellegrino), ale selhal a tím umožnil Luciferovi zkazit lidstvo, čimž  se zneuctil a byl uvězněn v nebeském vězení. V seriálu je ztvárněn jako lítostivý anděl, který se chce vykoupit a napravit své chyby a vykoupit se. Příběh anděla Gadreela (přesněji Gader' el) a jeho morálních hodnot rovněž, je však dosti odlišný. Podle starozákonních apokryfů (konkrétně knihy Enochovy) byl jeden z mnoha vůdců třídy andělů strážců, běžně známých jako Grigori. Andělé Grigori byli Bohem sesláni na zem, aby chránili lidstvo. Jenže se Božímu úkolu otočili zády a podlehli kráse lidských žen, se kterými smilnili a později s nimi zplodili obří divoká stvoření zvané Nephilimové. K tomu navíc lidstvu vyučovali nebeské, lidstvu zapovězené nauky, jako čarodějnictví, astrologii, kosmetiku, psaní na papír a konkrétně Gadreel je vyučoval o kosmetice a zbraních. Kvůli nim Bůh seslal na zem velkou potopu, aby Nephilimy a celé zlo zničil. Anděly Grigori potom uvěznil v "údolích světa, až do Soudného dne". Za zmínku také stojí, že mezi ně patřil i Azazel, který byl v seriálu ztvárněn jako žlutooký démon, hlavní antagonista prvních dvou sérií. [Zdroj: Wikipedia.org] (GreatestFan)
  • Ve 14. epizodě 5. série "Krvavý Valentýn" je řád andělů cherubínů popsán jako nejnižší andělský řád, jehož schopnosti nejsou určeny k boji, ale k ovládání emocí a donucení lidí, aby se do sebe zamilovali, podobně jako Amor. Cherubíni jsou ale podle některých středověkých textů 2. nejvyšší andělský řád, hned po serafínech. (GreatestFan)

Související novinky

Lovci duchů se dočkají prequelu

Lovci duchů se dočkají prequelu

25.06.2021

Populární seriál Lovci duchů v originále pojmenovaný Supernatural se dočká prequelové série s názvem The Winchesters. Herec Jensen Ackles, jedna z hvězd původního seriálu, pak nový projekt zastřeší… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama