Reklama

Reklama

V nadpřirozeném thrilleru One Missed Call obdrží skupina náhodných lidí děsivou sms, která se týká posledních okamžiků jejich života. Ačkoliv jde zprávy vymazat, danému nešťastníkovi jich postupně přichází stále víc a víc. Beth Raymond (Shannyn Sossamon) má hluboké trauma. Zcela nedávno totiž byla svědkem úmrtí svých dvou přátel, kteří zemřeli bezprostředně po sobě. Na celé věci je nejděsivější ta skutečnost, že oběma byla před smrtí doručena děsivá sms s obrazovým záznamem jejich skonu. Jakkoli se to příčí chladnému rozumu, oba následně zesnuli přesně takovým způsobem, jaký sms několik dní předtím předpověděly. Policie se domnívá, že Beth není při smyslech - až na detektiva Jacka Andrewse (Edward Burns), jehož sestra zemřela při podivné shodě náhod, ne nepodobné okolnostem úmrtí přátel vyděšené Beth. Beth a Jack se rozhodnou, že spolu tajemství znepokojivých sms odhalí... Čím blíže jsou pravdě, tím častěji se v mobilu Beth rozezní neznámá melodie a na displayi září slova Zmeškaný hovor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Opäť síce len kopírka ako väčšina vtedajších amerických počinov, ale čo na tom, určite lepšie ako pozerať stále tie isté japonské ksichty a to nie som rasista. V prvopočiatkoch som kedysi ich filmy uprednostňoval pred americkými a britskými, ale potom, ako sa v každom objaví "kvázi" desivé dievčatko s trhaným pohybom, už mi to začalo liezť na nervy a americká alebo európska tvár to aspoň trochu zpozerateľní. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2008, v čase najväčšieho komerčného boomu ázijských duchárskych horrorov, natočil režisér Eric Valette americkú verziu rovnomenné japonského snímku, ktorý v roku 2003 zrežíroval Takaši Miike. Do kín po celom svete sa dostal "Zmeškaný hovor" (One Missed Call). Mňa nijak zvlášť neoslovil ani pôvodný film (着信アリ), takže trvalo hodne dlho pokiaľ som sa odhodlal si pustiť americký remake. Nakoniec to nebolo až také špatné, možno i o trochu pôsobivejšie ako originál. Predsa len mi je americká kinematografia bližšia ako orientálna šikmooká japonská bizarnosť. *** ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takže, měli jsme tu vraždící kazetu, vraždící vodu, ba dokonce i zrcadla, tak jak jsme sakra mohli zapomenout zremakovat mobilní telefony? Ještě, že máme v Hollywoodu plno podprůměrných režisérů co to za nás natočí. Nějaký scénarista k tomu napíše příběh, který bude připomínat Kruh, ale bude mnohem tupější a nebude dávat smysl. Ještě by se nám hodili herci, nejlépe nějaké vyhaslé hvězdy, které si ještě někdo bude pamatovat. I ty už máme? Dobře, takže nám z toho vychází další podprůměrný horor, který bude z lidí dělat pitomce a mnozí se třeba budou i smát. Ale co, lidi nám to sežerou i s navijákem a do kina přijdou. A příště zkusíme natočit třeba vraždící záchody. Na slušný horor přece dneska dobrý příběh a zručného režiséra nepotřebujete,ne?.....Bohužel, já myslím že ano. A o podobných filmech už chci příště slyšet jenom v humorných scénách alá Kopačky.20% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být spíše zmeškaný horor.. Zřejmě na objednávku provozovatelů pevných sítí natočená (notně atmosféricky vyschlá) fúze Kruhu a Nezvratného osudu, po celou dobu sterilní jak ruce Hawkeyho Pierce těsně před operací. Režisér Valette údajně požádal před natáčením herce, aby se na původní Miikeho film nedívali a předpokládám, že po finálním sestřihu jim to samé doporučil i u vlastního díla.. No nic, počkám si na připravovanou variaci námětu s pracovním názvem Nevyzvednutá listovní zásilka. Jen si zkuste vydělat baterku z dopisu a ty fronty před přepážkou - tady půjde do tuhého.. ()

Jirgen 

všechny recenze uživatele

Nemůžu souhlasit s uživatelem LIVINGDEAD kdyby to zahrála nějaká blondýna např. Paris Hilton, tak by to bylo asi úplně k smíchu :D Právě naopak Shannyn Sossamon je velice sympatická a navíc také velice pohledná :) Tento horor bylo docela povedený a mě se líbil, ale může to být také tím, že jsem neviděl původní japonský film ale až tento remake. Ale každopádně spojení Nezvratnýho osudu s duchařinou nebyl špatný nápad. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Laura Harring, která hrála matku Beth (Shannyn Sossamon), byla ve skutečnosti jen o 14 let starší. (Chatterer)
  • Jack Andrews (Ed Burns) nosí hodinky značky Hamilton Jazzmaster. (dyfur)

Reklama

Reklama