Reklama

Reklama

Ant-Man

Trailer 2

Podvodník Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (1 240)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kromě věrohodnosti kmeta Douglase, kterému jsem baštil historku o říši kvant jak Kryton tu o křemíkovém nebi a hravosti eskapády s mašinkou Tomášem, kdy vagóny sice létaly vzduchem jak při Muži z oceli, ale pojišťovnu to nechávalo chladnou, nemá Mravenčí muž nějaký aspekt, který by mu pomohl zbořit marvelovské mantinely kolem zavedených stereotypů. Chápu jednakost premis komiksových příběhů, ale to se přece nemusí týkat formy jejich zpracování.. Mám podvratné přání, aby Ant-Man will return jako veš v Thorově bujné kštici. To by bylo v asgardských kadeřnictvích haló.. P.S.: Při úvodní scéně s omlazeným Douglasem mě tak napadlo, že kdyby pomocí počítačových triků trochu natáhli, vyhladili a zpevnili Sharon, mohl by se zase vytáhnout sekáček na led.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Musim rict, ze me to docela mile prekvapilo. Film pusobi jako lacinejsi a nuznejsi bracha k ostatnim nalestenejm marvelovkam, ale v tom je vlastne jeho hlavni prednost. Sice tu jsou sem tam nejaky kecy o zachrane sveta a aby se nereklo, na zaver se dostavi i zaporak, ale film stejne tak dobre funguje i bez toho. Rudd i Douglas jsou sympataci, takze utahnou i slabsi chvilky a ackoliv tu neni nijak moc akce, ta co tu je, je fajn a hlavne originalni, vsechno je samozrejme udelany z pohledu mravencu, takze nechybi ani hmyzi armada a spousta vychytavek typu beh kobercovejma vlaknama, souboj na detskym vlacku a podobne. Na druhou stranu se z danyho tematu urcite dalo vytezit i vic, minimalne co se tyce vtipnosti. Ale jak jsem cekal nejslabsi marvelovku, nakonec jsem byl fakt mile prekvapenej a pokracovani si dam s chuti. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

U posledních dvou Marvelovek jsem zíval nudou, o to víc mě těší, že jsem svojí nevymáchané puse mohl zase jednou dopřát i tělocvik horizontální. Sice to chvíli trvalo, než se všichni domluvili co se teda bude dít, ale pak to byla hodně výživná jízda plná neotřelých nápadů, kterých já si cením víc jak barviček; konečně to snad Marvel pochopil. Kdyby byla každá blbost takhle zábavná, nasmál bych denně dvakrát tolik času. A kdyby Evangeline Lilly netrpěla úchylkou na malé věci, mohl z nás být krásný pár. P.S: Simčo, utekl ti klokan. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Celý ten koncept zmenšování, zvětšování a využívání různých druhů mravenců by mohl posloužit ke vzniku fenomenální počítačové hry - a ve filmu to funguje taky, ačkoliv jsem si po úvodních dvaceti minutách nedokázal představit, že dám více než dvě hvězdičky. Nakonec mě to docela chytlo, navzdory obří hromadě patetických superhrdinských keců a rodinných klišátek. Druhá polovina je na rozdíl od té první konečně akční, zábavná a vtipně hravá (tank, vláček), aniž by dělala cokoliv jiného, než schopně těžila z ověřeného a tvářila se přitom dostatečně odlehčeně (trochu víc dětsky, než Iron Man, což ovšem není na škodu). Stačí to. Trojice dementů jakožto povinných komických postaviček mi výjimečně přišla docela vtipná (a to ani netuším proč). Na každý pád je zřejmé, že po budoucím připojení se k Avengers už z Ant-Mana nezbyde nic jiného, než další dílek do už tak přeplácané skládačky... 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Reed zdědil po Wrightovi i McKayovi zlato a rutinérsky ho přetavil v měď. Ovšem po všech stránkách kvalitní měď. Ant-man totiž i v této tradičně marvelovsky sterilizované podobě solidně zabaví i pobaví (ano, především díky Peñovi a Tomášovi). O to více tedy zamrzí, jak hrubě nevyužívá bohatých možností, které se mu díky schopnostem hlavní postavy nabízejí. Ve zmenšených eskapádách totiž nápady i hravostí zůstává v hlubokém stínu šest dekád starého The Incredible Shrinking Mana či tuzemského televizního Křečka v noční košili; pohříchu nejzdařilejší je v tomto ohledu jeho plakátová promo kampaň "s Avengery" (ať již ta oficiální či fanovská). A to je málo. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (70)

  • Paul Rudd (Scott Lang) kvôli úlohe tvrdo trénoval. Vďaka tomu prišiel na natáčanie tak vypracovaný, že kvôli nemu museli upraviť kostým. (ywo666)
  • Ve filmu je řečeno, že Ant-Manův (Paul Rudd) oblek umí měnit vzdálenosti mezi atomy. Nemění však jejich množství: hmotnost tedy zůstává stejná, jediné co se mění, je hustota. Pokud tedy Scott váží třeba 90 kilogramů, tak těch 90 kg váží ve všech velikostech. Tudíž, když dá v malé podobě někomu pěstí, je to jako střela z pistole – veliká energie působí na malou plochu. Takže když by se třeba takový mravenec, vážící zhruba 3mg, zvětšil jako ve filmu, jeho hustota by byla 0.05mg na litr. Jenže hustota vzduchu je 1200 mg/l, což znamená, že by onen mravenec jednoduše odletěl pryč, protože by byl lehčí než vzduch. A také by neměl šanci Scotta unést (v jakékoliv velikosti). Stejný problém nastává se sovětským tankem T-34/85, který váží 32 tun – což z něj i při zmenšení dělá opravdu nevhodný přívěšek na klíče. Chybou také je, že tento sovětský tank má na sobě americkou hvězdu. (Maulincio)

Související novinky

Animovaný prequel Transformers na cestě

Animovaný prequel Transformers na cestě

02.05.2020

Společnost Hasbro a studio Paramount najali režiséra a scenáristu Joshe Cooleyho (V hlavě, Toy Story 4) aby natočil animovaný prequel robotí série Transformers. Film by měl mít gigantické měřítko,… (více)

Captain Marvel si našla režisérské duo

Captain Marvel si našla režisérské duo

20.04.2017

Přestože existují sólové filmy Supergirl, Catwoman nebo Elektry, půlka internetu na ně dávno zapomněla a pravidelně se řeší, kdy už se dočkáme superhrdinského celovečeráku s ženskou hlavní hrdinkou.… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama