Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 1

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (867)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jet Li vstal z mrtvých a rozhodl se ovládnout svět. Naštěstí je tu Rick O`Connell a jeho rodina, která mu v tom zabrání. Mizerně natočené akční scény tlačí třetí Mumii dolů. I když se ve filmu pořád něco děje, málokdy v té záplavě průměrných triků a papírem šustících dialogů člověk narazí na skutečně zábavný moment. Rádoby dobrodružná podívaná, která se tváří jako ideální rodinná zábava, je ve skutečnosti prvotřídní ukázkou promarněného potenciálu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Třetí díl přišel jako nezvaný chudý příbuzný, které nemáte rádi ještě předtím, než zaklepou na dveře. Jenže zatímco všichni ho podle očekávání toužili vyrazit, já si k němu našel cestu. A to přestože trpím nad ztrátou Rachel Weisz a tím pádem i nevyhnutelnou transformací Evelyn do postavy, která není ani spisovatelkou, ani dobrodruhem, jenom povinným mateřským elementem. Se změnou režiséra přišel sice i o třídu dětinštější humor, ale pořád ještě jsem divák, který na velkorozpočtové archeologické jízdy slyší, obdivuje dobrodružnou polohu Brendana Frasera a zadržuje dech při prologu, autohoničce nebo lavině. I když jsem byl jeden z těch nejhorších proroků, musím teď uznat, že jsem se překvapivě mýlil. Šanghaj a Himaláje sice nemůžou nahradit Egypt a Londýn, ale i tak - díky za to, že moje milovaná série klesla jen o třídu a neskončila tak hluboko, jak pod rukama jiného týmu klidně mohla. 75% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Fuj. Mumii miluji, Mumie se vrací je skvělé pokračování. Ale tohle? Rob Cohen není Stephen Sommers. Maria Bello není Rachel Weisz. Jet Li není Arnold Vosloo. Ve prospěch třetí mumie toho moc nedělá ani Brendan Fraser a ani John Hannah. Líbilo se mi několik, opravdu jen několik scén (ta úvodní, yettiové a část závěrečné "bitvy"), ale celkově jsem byl hodně zklamaný. Díky alespoň za sympatickou dvojku Michelle Yeoh a Isabella leong. Z Mumie se díky Cohenovi vytratila všechna hravost, zbyla bez nápadu natočená 112 minut trvající splácanina, která doufám prodělala natolik, že už čtyřku nikdo točit nebude. Jedině Sommers, ale tomu nevěřím.__P.S. Edelmanovy povedené hudby je pro tohle škoda. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jedničku i dvojku mám moc rád. Oběma dílům jsem dal za pět. Ale tady ať se snažím sebevíc, nemůžu dát více než 3. Proč? Především kvůli absenci pravé Eve, sice se Maria Bello snaží, ale Eve je jen jedna. Pak ten děj je více nabušený, je tu více všeho, ale za cenu lepšího příběhu. Nicméně pár dobrých fórků to zachraňuje, (především Jonathan a Rick hláškují jak o život), a plus dávám taky za to, že +/- jsem se nenudil. Ale není to ta stará dobrá mumie, na kterou jsme zvyklí. Škoda, protože z mého pohledu se jedná o největší zklamání roku 2008. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nope. Tohle prostě nevyšlo. Námět je slibný a hodný blockbusteru a mohl v klídečku zajistit slušné pokračování velkolepé "The Mummy Saga". Jenže film selhává snad na všech frontách. Těžko říct, o jaké kvality by byl film navýšen, kdyby Rachel Weisz "vy si asi říkáte co taková poušť jako já, dělá na téhle holce" zůstala na své pozici. Možná by ani zdatná knihovnice Evelyn nedokázala pomoci snímku od jeho neduhů. Maria Bello je sympatická, ale nahradit Evelyn nedokáže ani náhodou. Tentokrát to není mocný Imhotep, který snášel na Egypt deset biblických ran, "kráčející" Král Škorpion, ani masožraví Skarabeové, s čím se musejí hrdinové vypořádat. Je to především scénář. A celkové zpracování. Nějak mně to prostě nebavilo. Chyběla tomu ta správná atmosféra, nálada a odlehčenost, kterou v sobě měly oba předchozí díly. A ten CGI drak, to mělo být jako co, prosím? No, škoda. Velká slabota, kterou nedokázali zachránit ani původní členové předešlých výprav, Rick a Jonathan. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (56)

  • Návrhy všetkých osôb a stvorení (yetiovia, trojhlavý drak, terakotoví vojaci) mal na starosti Aaron Simson. (Greenpeacak)
  • Vo filme si zahral aj syn režiséra, Kyle Cohen. Môžeme ho vidieť ako mladíka, ktorý stojí za Maguirom (Liam Cunnignham), keď vstupuje do šanghajského baru Imhotep's. (Greenpeacak)
  • Yetiovia, ktorí sa vo filme objavia, vznikli skrížením polárneho medveďa a tibetského snežného leoparda. Mimochodom, obidva druhy sú vysoko ohrozené. (Greenpeacak)

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama