Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (324)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokus vytvářet ze Samary podobně hororovou postavu jako jsou například ikony Jason, Michael Myers nebo Freedy Kruger je naprosto naivní. Ze Samary si prostě v roce 2017 nikdo na zadek nesedne. Detektivní zápletka už potřetí je obsažená. Pomalu aby člověk očekával severskou detektivku a čekal kdy se vyšetřování protne s Blonkvistem a Lisbeth. Osvěžením je do velké míry postava kněze, kterého si s gustem zahrál Vincent. Takže když to shrnu, vyšetřili jsme v minulosti vztah Samary s rodičema, víme kdo je její skutečná matka a víme kdo si nepohlídal pinďu v kalhotech a vlezl na nebohou mámu. Takže tímto vidím vyšetřování jako ukončené a nechte už Samaru (sérii) konečně spát. 45% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemastný neslaný pokus přiživit se na úspěšném titulu. První polovina byla víceméně o ničem a vlastně se jednalo jen o zmatečnou přípravku na část druhou, která sice už byla záživnější, ale zase to nebylo nic převratného. To hledání původu Samary/Sadako už tu bylo a ačkoliv slouží tvůrcům ke cti, že přišli s celkem dobrým nápadem, samotná realizace působila zase jako nastavovaná kaše. Stran atmosféry se jedná o obyčejný průměr a vlasatice lezoucí z přízračně bledé obrazovky už dávno nefunguje. Že bych se lekl říct také nemůžu a zrovna dvakrát se nevydařil ani casting, přičemž obsazení Galeckiho je totální kiks. Už nechte tu Samaru/Sadako na pokoji. 30% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Niektoré remaky, prípadne pokračovania alebo čo to vlastne bolo, by nemali vôbec vzniknúť. Môžu uškodiť aj samotnej výbornej predlohe. Hrozná hatlanina s nesympatickými hercami (ale bolo zábavné vidieť Galeckého inde ako len vo Veľkom tresku), bez rozumného mysteriózneho základu, napätia a hororových prvkov, ktoré by aspoň trocha postrašili. Samary sa už proste nikto nebojí, to je horor ukotvený vo svojej dobe 10 rokov dozadu. A tam aj patrí, preto prosím, žiadne ďalšie pokračovanie, už ju nechajte spať. 30/100 ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Film by se dal opravdu rozdělit do dvou části a teď která z nich je ta víc debilnější? No já bych řekl, že ta druhá jednoznačně. Už od oznámení jsem věděl, že se bude jednat o propadák v rámci "horor" snímku čímž kruhy rozhodně nejsou. První díl si držel skvělý potenciál v rámci originality, napětí, Naomi Watts a hlavně scénáře... Tady se to všechno jenom koncentruje a neposouvá dál, začíná to zbůhdarma nikde a postupem se nesnaží ani zaujmout. Samara vypadala jako CGI animace z dětských pohádek a tvůrcům se jednoduše nepovedla ani v momentech, kdy z ní měla jít husí kůže. Jediný, co dokáže zaujmout je celková pointa ke který se tvůrci chtěli dopídit, ale nepovedlo se. Horor je to maximálně pro teenky od 13 do 18 let, pro ty ostatní je to jednoznačnej propadák zařazenej do "magického kruhu" hovna.. 20% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Samara je zpět a je to pruda. Dlouhovlasá pipka, která měla přijít do kin minimálně před pěti lety, která nedokáže v dnešní době ani vyděsit, ani nahnat husí kůži. Vedle Conjuringu a Annabele neměla šanci a dlouholeté odkládání se na filmu taky děsně podepsalo. Je faktem, že jsem vlastně nic nečekal, takže je úspěch, že jsem to dokoukal bez větších škod. Jedna hvězda za Samara on the Plane. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Matilda Anna Ingrid Lutz a Alex Roe, ktorí tvoria ústrednú dvojicu (Julia + Holt), bývali v rovnakej budove. Nakoľko počas natáčania nemali čas na nacvičovanie scén, ich zakaždým skúšali večer pred klapkou. (Marceloo)
  • Na začátku filmu, když se posuneme „o dva roky později“, jsou na trhu VHS kazety filmů Vetřelec (1979) a Jurský park (1993). (griph)
  • V roce 2014 oznámila společnost Paramount původní název "The Ring 3D". Avšak v listopadu režisér filmu nahrál na Instagram fotku už s názvem Rings (Kruhy). (griph)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama