Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2 389)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velmi správně na kost ohlodané akční drama hrdiny, který má nad jiné silnou motivaci a neúspěch pro něj neexistuje. V takovém stavu je pak člověk ochoten dopustit se spousty ošklivých věcí (zvlášť když je dělal dříve a ani takovou motivaci neměl) a já si zas pro změnu nepamatuju film, u něhož bych byl ochoten nechat staré dobré ultranásilí působit mi tak pozitivní pocity. Nevědět, že Liam Neeson má všehovšudy dva syny, řekl bych, že si to bral docela osobně. Každopádně je více než příjemné vidět pana "hraní mě občas fakt nudí, ale co, na chleba se vydělávat musí" v plném nasazení a velmi povedeně nasnímaného, sestříhaného, ohudebněného, ozvučeného, prostě hergot fix, tenhle film mě naprosto dostal. 90% a chci OBA soundtracky. PS: Maggie Grace je poleno a pravděpodobně i slepice, ale to si uvědomíte až někdy docela dlouho po konci filmu;) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribehom jednoduche ako zakladna nasobilka, obsahom obludne rovnako ako skutocna realita a zanrovo udernejsie ako one inch punch od Bruce Leeho. Pokludny uvod je sice mozno trocha natahovany, ovsem od momentu, kedy otecko Liam Neeson vysvetli unoscom svojej dcery priamo do telefonu ako im spravi v nasledujucich hodinach zo zivota peklo, prepina film do takmer nonstop akcneho, bojoveho modu a nechava tak spomenut na to najlepsie, co ponukla europska (hlavne francuzska) akcna vlna 80´s s nekompromisnymi hrdinami na strane prava a spravodlivosti. Neeson zvlada bojove techniky na jednotku a Parizom si razi cestu za svojou unesenou dcerou s vytrvalostou buldoga a prieraznostou protitankovej strely. V ramci zanru velmi, velmi dobre. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není čas si měřit pinďoury." Ale právě naopak, teď ten správný čas nastal. Bryanovi totiž unesli dceru a dobrovolně mu ji nevrátili, takže se mohou na vlastní oči, uši, krky, lokty i kolena přesvědčit o tom, že majitelem největšího pinďoura je právě Bryan. A jelikož nejsem závistivý, tak mi ta sada speciálních dovedností připadá velmi zábavná, a pokud někdo unese mé dítě, tak se dozví, že znám někoho, kdo zná někoho, kdo tvrdí, že jednou viděl někoho, kdo se nápadně podobal Bryanovi. A s takovými známostmi bude potomek doma dřív, než stačím vyslovit obligátní: Zabiju tě, až umřeš, borůvkovej koláči. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nevím kdo jste, nevím co chcete, ale vím, že mám neobvyklou schopnost. Potřeboval jsem ji celou svou kariéru a je noční můrou pro lidi, jako jste vy!…. Jednoduchý příběh – osamělý mstitel hledá dceru a mafii čekají horké chvilky. Jako za starých časů. Po cca 30 minutách L.Neeson dokazuje, že není žádnej důchodce a já mu v soubojích fandil jako za mlada. Žádný zbytečný mlácení, vše je řešeno rychle ,,bez předehry“. A tak to má bejt! Jestli máte rádi podobné snímky a nevadí vám, že na přemýšlení je tu někdo jinej, vřele doporučuji. PŘÍBĚH**** HUMOR*** AKCE***** NAPĚTÍ **** ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Johohó Liam Neeson jako ultimátní drsňák, který by klidně mohl chodit na pivo s Jackem Bauerem. Liam tam zabíjí tu albánskou špínu, jako by se nechumelilo, a když si na něj někdo otevře držku, nebo na něj nedejbože plivne, tak mu zabodne kolíky do kolen a usmaží no na homemade elektrickym křesle. Vše odsejpá, jak má na nudu není čas a všechny role mají známé tváře. Myslím že jedno zhlédnutí mi na obdivování Neesonova úctyhodného bodycountu nestačí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (41)

  • V roku 2019, v snahe podporiť cestovný ruch a čeliť negatívnemu vnímaniu Albáncov v západných médiách, albánska vláda spolu so zahraničnými darcami vytvorila reklamu v oblasti cestovného ruchu s názvom „Nechajte sa zajať Albánskom“, pričom Liama Neesona oficiálne požiadali, aby navštívil Albánsko a preskúmal kultúrne, kulinárske a turistické miesta v krajine. (Arsenal83)
  • Nůž, který proti Bryanu Millsovi (Liam Neeson) použije předposlední padouch na lodi, je tzv. karambit. (kwaicheng)
  • Automatické zbraně arabsky mluvící ochranky na lodi jsou německé samopaly Heckler&Koch HK MP5k zvané též "Kurz" ráže 9 mm Parabellum. Jedná se o nejmenší a nejkompaktnější provedení této zbraně používané agenty různých tajných služeb na světě, často schovaných pod sakem ve speciálních pouzdrech. (c.tucker)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama