Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 1

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (904)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak jsem si představoval dvojku. A jsem rád, že jsem se tohodle dílu po dvou zbytečných dílech (i když dvojka ještě trochu ušla) dočkal. Příběh sice pořád trochu drhne, ale to u podobnýho filmu vůbec nevadí. Má to tempo, rychlý káry, docela solidní soundtrack a sympatický herce zpět v akci. Vin Diesel dokazuje, že pořád umí bejt děsně cool. Paul Walker je pořád sympaťák a Jordaně Brewster to pořád velmi sluší. I ten záporák byl v rámci žánru solidní. Justin Lin se po tragický trojce překvapivě vzchopil a předvedl solidní řemeslo. Honičky jsou sice chvílema trochu nepřehledný,ale jinak to má celý pevně v rukou. Velmi dobrej popcorn za začátek sezóny a doufám, že to Dieselovi i Walkerovi opět aspoň na pár let nakopne kariéru.70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý pokus o šlápnutí do stejné řeky, ale zase trochu jinak. Tentokrát režisér minulého dílu měl obrovské štěstí a všechny hvězdy původního a druhého filmu se účastní dalšího sjezdu rychlých a zběsilých řidičů. Vin Diesel, Paul Walker, krásná Jordana Brewster a Michelle Rodriguez. Tihle spojí síly, aby vrátili kvalitou i adrenalinem sérii zpět k laťce nastavené prvním dílem. Je cítit posun ke kvalitě i akci a to potěší. I když je trochu smutné, že tento díl působí jako lacině efektní díl plný hi-tech hračiček (asi hráči videoher jsou velké procento diváků:))). Příběh není vůbec špatný a celý film spěje k jedinému, což dojde mnohým po pár minutách. Je to však slušná zábava, auta jezdí zase o něco rychleji, cesty jsou šílenější až mimo realitu (cílovka v hráčích videoher je okatá) a vše slušně funguje pod nabušenou kapotou. Teďka jen v pětce neztratit cestu, ale s těmi dnešními GPSkami už to není ta pravá "oldschool" zábava.... ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Ikeď posledný Fast and Furious nieje už tak celkom o autách, je to predovšetkým taký klasický akčňák, je to len dobre. Séria naberala už poriadne brakovitý tvar a toto pokračovanie ju nielen dostojne ukončuje, ale aj poteší fanúškov prvého filmu, keďže sa vrátila prakticky kompletná herecká zostava. Žiaden akčný klenot, to nie, ale skor také milé prekvapenie. (7/10) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

S dvěma pivy a třemi batmany v krvi to byla docela slušná zábava. Bohužel slečna od baru ve Slováči šla brzo domů, a tak jsem ke konci trpěl pomalým střízlivěním. Jinak to mohly být v poho čtyři hvězdičky. No dobře, vážně - s hvězdičkami bych přitlačil, kdybych měl pocit, že kvílení pneumatik a kroucení plechu působilo aspoň trochu reálně jako třeba v druhém Bourneovi nebo Roninovi. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Protyp filmu, ke kterému musíte přistupovat s prázdnou hlavou. Tu já měl. I tepláky a vytahaný triko. A taky perfektně vytvarovaný kouty, jelikož při každé srážce jsem si chytal za hlavu. Každý škrábanec jsem prožíval, jako by se jednalo o moje auto, což nebylo. Ale asi jsem v tomhle směru až moc velkej cíťa, když obrečim i auto, který není moje :D Vin Diesel je machr a potřeboval by pořádnej film, aby se dostal někam výš, protože on na to má. A i když si teď zpětně přemílám R&Z, mám z toho dobrej pocit. A není to jen tím, že z úvodní scény jsem byl v sedmém nebi.... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 155,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 360,4 mil. (NIRO)
  • V závěrečných titulcích je v poděkování společnost Sunoco Racing Fuel chybně uvedena jako Sunco Racing Fuel. (ČSFD)

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama