Reklama

Reklama

Rychlí a zběsilí

  • USA Fast & Furious (více)
Trailer 2

Dominic Toretto je stále v čele gangu pirátů silnic. Jenže cítí, že bude brzo dopaden, a tak chce zmizet, aby neohrozil lidi ve svém okolí, především svou lásku Letty. Tajně utíká do Dominikánské republiky, aby se tam schoval. Letty se nechce smířit s tím, že ho nikdy neuvidí, a tak se spojí se starým známým Brianem O' Connerem, který se s kolegy snaží dopadnout drogový kartel vedený Antoniem Bragou. Pokud mu Letty pomůže dopadnout Bragu, tak bude Dom osvobozen. Letty nabídku přijímá. Když se Dominic dozví o smrti Letty, vrátí se do Los Angeles hledat jejího vraha. Oba bývalí kamarádi se musí utkat s drogovým bossem Bragou. Sejdou se na startu nelegálního závodu, jehož vítězové získají pochybné právo stát se členy gangu a pracovat pro něj jako námezdní jezdci... (TV Nova)

(více)

Diskuze

John_R.

John_R. (hodnocení, recenze)

Vlastne až teraz, keď som tento film videl po niekoľký krát, som si uvedomil, že je veľmi podobný najhejtovanejšej časti  2F2F, ktorú mám asi najradšej :)

Tiberian

Tiberian (hodnocení, recenze)

Po zhliadnuti tunajsich hodnoteni hlavne povodneho filmu som sa definitivne utvrdil v nazore ze hodnotenie filmov formou priemeru nema absolutne ziadny realny zaklad a ani ziadnu vahu. Nech uz sa jedna o klasiku (akou je jednicka) alebo o cokolvek ine. Ja z hodnoteniami a recenziami nadobro koncim, dnes sa clovek aj tak nedocka ziadneho normalneho hodnotenia zalozeho na zdravom usudku a kvalite  

JackBurda

JackBurda (hodnocení, recenze)

U jedničky to finále vytáhlo na 4*, ale tady byla všechna akce tak nudná a bez drajvu, že dám tři a jsem milej.

DailyDreamer

DailyDreamer (hodnocení, recenze)

TaanStari: fast five - rychlá pětka. Myslím si, že nehledám...ono to tak skutečně je. Ludacris, Mia i komické duo jsou sice v partě taky...ale nepomáhají řízením. Ludacris není závodník, ale technik (zjistil typ trezoru a následně sehnal kopii), Mia je něco jako jejich navigátor, a ti dva portorikánci se postarali o vyplavení stanice žumpou a následně ji infiltrovali. Zbývá mi 5 lidí, kteří skutečně při celé akci řídili auta.

DailyDreamer

DailyDreamer (hodnocení, recenze)

TaanStari: Můj odhad byl špatný. 5. díl jsem viděl až dneska. Je sice pravda, že Torretovo banda se skládá z více než 5 členů. Ale jen 5 z nich při loupeži pomáhá svým řidičským uměním. Takže Fast five- Vin diesel, Paul Walker, Tyrese Gibson, Sung Kang a Gal Gadot. Symbolická scéna ke konci filmu, kde všech 5 jede pohromadě, si myslím dostatečně říká, kdo je fast five ;)

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

DailyDreamer: Pokud je hlavní postava Tyrese Gibson, tak je hlavní postava i Sung Kang. Takže logicky špatný anglický název. :))

DailyDreamer

DailyDreamer (hodnocení, recenze)

Žralok: No zatím kolujou zvěsti kolem Jasona Stathama. No tak ta pětice  rychlých a zběsilých  je Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Tyrese Gibson a Dwayne Johnson. Zbytek jsou vedlejší postavy. Otázka je jestli ten šestý člověk bude na straně zlodějů nebo zákona...

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

Koho myslíš že přiberou ? A pokud se nepletu tak v pětce bylo v týmu víc než 5 členů ;)

DailyDreamer

DailyDreamer (hodnocení, recenze)

Smířenej s tim jsem, jenom jsem chtěl vědět jestli to napadlo ještě někoho. No typuju, že v angličtině to bude fast & furious six, protože přiberou dalšího člena. Takže Rychlá a zběsilá šestka se jeví jako nejlepší řešení. Ale co si zase vymyslí u nás nevim. Nejspíš klasicky... rychle a zběsile 6.

Gabushka

Gabushka (hodnocení, recenze)

A ty se smiř s tím, že ten název prostě nepřejmenuješ ;). Radši přemýšlej, jak se bude jmenovat Fast & Furious 6 :)

DailyDreamer

DailyDreamer (hodnocení, recenze)

fast & furious - rychlý & zběsilý (Skoro celý film se soustředí jen na ně dva a zbytek působí jen jako vedlejší postavy)
fast & furious five - rychlá & zběsilá pětka (tohle je správný překlad, ale myslel jsem to tak, že když už by se některý díl měl jmenovat rychlí a zběsilí, byl by to podle obsahu tenhle. Už to totiž není příběh z pohledu jen dvou postav.
 
Každý děláme chyby, tak to zkuste překousnout a soustředit se na obsah, ne na pravopisný chyby ;-)

Gabushka

Gabushka (hodnocení, recenze)

Tak asi logicky to je Rychlí a zběsilí. Film není jenom o 2 hlavních postavách. Nějak moc to prožíváš ... a nauč se psát s/z ;)

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

Aha. Takže tady "&" odkazuje na hlavní dvě postavy, ale v pětce už na celý tým? :)  To zní logicky.  A zběsilý se určitě nepíše se "s" na začátku.

DailyDreamer

DailyDreamer (hodnocení, recenze)

Ano,a tím pádem by alternativní český název pětky byl buď "rychlá  a sběsilá pětka" nebo "rychlí a sběsilí" (jelikož teď už se nejedná pouze o Briana a Dominika ale o celý tým)

DailyDreamer

DailyDreamer (hodnocení, recenze)

A kde si zjistila, že to je tak myšleno? Ten znak  "&" se totiž používá v angličtině pouze jako spojení partnerství. Ať už firemního či fyzického (Abercrombie & Fitch, Batman & Robin,). No a tenhle díl se převážně soustředí na dvojici Brian & Dominik, a jejich partnerství. Takže to vidím na další z řady chybně přeložených názvů.

DailyDreamer

DailyDreamer (hodnocení, recenze)

Nevim jestli sem sám, ale přijde mi, že název filmu měl být rychlý a zběsilý. Čímž jsou myšleni Diesel a Walker.

na příspěvěk reagoval Martin741

Dashia5

Dashia5 (hodnocení, recenze)

Paráda, miluju rychlá auta a všechny díly. A tenhle film mě nikdy nepřestane bavit. Těším se na 5 díl :)

Felix I.

Felix I. (hodnocení, recenze)

Teraz asi naseriem plno ľudí, ale toto je najhoršia časť - Lin to úplne posral. Ak predvedie rovnaký výkon aj pri FF5, mal by porozmýšľať o predčasnom ukončení kariéry "úspešného" režiséra.

~Pavouk

~Pavouk (hodnocení, recenze)

Nebudu tady tvrdit, že je to vynikající. Není. ALE ze všech tří pokračování prvního dílu je tohle to nejlepší. Je tam pár věcí, u kterých teda člověk vybuchne smíchy (úvodní scéna s cisternama, průjezd městem a hlas GPS navigace), ale zbytek celkem ujde. I hlavní zápletka se mi celkem líbí, je to jednoduchý, pitomý, ale ne úplně blbě provedený. Za mě 4*, líbilo se mi to a možná půjdu i na další díl.

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

No tak když sem si přečet obsah od S.W.A.T newim proč ale nemůžu se zbavit dojmu že ten film viděl z rychlíku a ještě měl zavřený oči :D jinak by nemoh nikdy sepsat takovýhle splácaniny :D

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Elán: To máš pravdu jedničku to asi nepřekoná. Ale stejně je to vynikající snímek.

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Tony.cs: To máš pravdu: Škoda Letty. Ale jinak suprová záležitost. Jsem zvědavej, kdy bude pětka. Ale co se závodů týká, hrozně se mi líbila Rallye smrti. Viděl jsi ji ? Jestli ne, tak vřele doporučuji.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

Podle mě hodně povedený a po jedničce nejlepší díl. Špičkový záběry....jízda v tunelech vynikající. Jen škoda Letty. Jinak se určitě nepovažuju za inteligenta, ale blbej snad taky nejsem a sranda se mnou snad občas je. Doufám. :-)

Kopik

Kopik (hodnocení, recenze)

Mangui: Ty jo, toho sem si nikdy nevšiml. Ale je fakt, že S.W.A.T tam má totální kraviny...

mangui

mangui (hodnocení, recenze)

áááá tak oni to neopravili... pouze se zde objevují dva popisi náhodně... Oficiální text distributora, který je v pořádku a text nějakeho S.W.A.T, který je špatně

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Tony.cs: Rád vidím, že si ze sebe umíš udělat srandu. Asi nejsi žádný hlupák. A co jinak ? Jak se ti líbila čtyřka ? Podle mě lepší než Tokijská jízda a dvojka dohromady. Povedenej filmek, kterej se už nemotá jenom kolem nelegálních závodů. Proto ta změna názvu.

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Tony.cs: Nepovažuju se za žádnýho blbce. A vysoce inteligentní ? Proč vlastně ne ? Ty jsi ani nepoznal, že jsem to myslel ze srandy. Takže: Považuješ se za hodně inteligentního ? prome: Občas se ve volným čase na nějakej ten film podívám. Ale o svět filmu se nezajímám. Na prvním místě u mě jsou holky a moje kytara. mangui: Je možný, že tu byla původně chybka. Stane se. Já jednou četl recenzi o Dni, kdy se zastavila země a tam psali: Mimozemšťan Keanu Reeves nás přiletěl zachránit před globální katastrofou. Potom si věř recenzím. Od tý doby je nečtu. :-)

mangui

mangui (hodnocení, recenze)

Drag66: Koukám že teď zrovna to už opravili... Ještě před pár dny tu bylo třeba, že Brian je nasazenej agent v utajení ve vězení, kde se dovídá ono jméno... Přitom v žádném vězení nebyl... A ještě něco mi tam nesedělo ale teď si přesně nevzpomínám... A hlavně mi přišlo že ten začátek byl nějak divně udělanej... nejprve přepadení v Panamě kde pak Dominic říká Letty že je nebezpečné a na konci scény to vypadá, že od ní odchází, pak střich na Brianův přípěh a pak střih Letty je mrtvá v Los Angeles... Nějak mi ten začátek nedával smysl... možná mi něco uniklo

prome

prome (hodnocení, recenze)

Drag66: Tohle byla první známá informace o filmu co vůbec byla. Není potřeba číst recenze aby na to člověk přišel, stačí se jen zajímat o svět filmu.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

na to snad přijde každej blbec, kterej viděl všechny díly. Když Han v TD umře, tak je jasný, že Rychlí a Zběsilí musí být před ním. Ty se asi považuješ za hodně inteligentního člověka, jestli si myslíš, že ostatní jsou tak blbí.

Související novinky

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

Singerovy fazole, Highlander pro dorostence

24.09.2009

Dvakrát fantasy, pokaždé jinak. A podle jmen režisérů i v různorodé kvalitě. Bryan Singer v poslední době zvažoval několik zajímavých projektů, nakonec ale podepsal smlouvu na fantasy Jack the Giant… (více)

Vin Diesel a rychlá kola

Vin Diesel a rychlá kola

10.05.2009

Ne, tohle není novinka o pátém pokračování série Fast & Furious (ačkoli scénárista Chris Morgan už byl studiem Universal oficiálně pověřen napsáním dalšího dílu a umístěním děje do Brazílie).… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Čtyřky útočí

Čtyřky útočí

17.03.2009

Ať už vás napadlo cokoli, následující řádky jsou samozřejmě o možných pokračováních úspěšných trilogií. Matt Damon potvrdil, že se s Paulem Greengrassem opravdu chystají na dalšího Bournea, ale že… (více)

Reklama

Reklama