Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (510)

sharky 

všechny recenze uživatele

Od te doby, co skoncil Columbo, mi tu chybel detektiv, ktery je vic vtipny nez vazny, nikdy nenosi pistoli a vsechny zlocince prechytraci...a ejhle tu se zjevil...hraje ho sympatak Baker a ma i vyborne vedlejsi postavy detektivu...obzvlast ve druhe serii se poradne rozjede, ta je mnohem lepsi nez prvni...pro me dustojny nastupce, takovy Columbo II. a minimalne 4 hvezdicky. Musim jednu strhnout za nektere slabsi zapletky, ale dily kolem Red Johna jsou za 5. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Na položených obrysech tuctové krimi se pohybuje zhuleně rozevlátý mentalista Patrick Jane, jehož největší výhodou je absence nadřízených a sklony dívat se na případy jinýma očima, než kriminalističtí dělníci postupující podle příruček. Patrick vnáší do vyšetřování příslib něčeho sympaticky neokoukaného, ale vše kolem něj je natolik standartizovaně fádní, že celkový dojem žádný zázrak nepředstavuje. ()

Reklama

phoebess 

všechny recenze uživatele

Simon Baker a jeho úsměv mě dostali hned během prvního dílu na lopatky, takže bylo jasné, že se budu dívat i nadále. Jen je škoda, že za jeho policejní partnerku nezvolili někoho jiného, Robin Tunney a ty její ksichty mě už víte co :) Dějová linka kolem Red Johna se táhne jak nudle, což ji ubírá na zajímavosti, a objevuje se snad jenom v době, kdy scénáristé nemají nápady na nějaké jiné případy (???) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I když se mi Baker v komedii Sex 100+1 celkem líbil,v opěvovaném Mentalistovi na mě působí jako namyšlený frajírek,každopádně jsem dnes shlédla epizodu,ve které jsem pochopila,že je to spíše jen maska,taková obrana proti okolnímu světu.Některé díly stojí za starou bačkoru,jiné jsou o něco zajímavější. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný, postavy jsou dobře vyobrazené a odkrývají vždy něco nového. Sice je to typ seriálu, který je dnes mnoho (řešení případů nějakou zvláštní schopností - počítání, detekce z kostí apod.), ale i přes to dokáže zaujmout a nenudí. Patrick se mi dostal velmi pod kůži. /// Tak nám přišel konec druhé série a připadá mi, že začíná krapet ubývat sil. Jestli v další sezóně trochu nepřitvrdí, tak nevím nevím jak se to vyvine, ale předpokládám, že do záhuby. EDIT: Takže zakončení celého seriálu s velkou mírou důstojnosti. I přes zbytečné na natahování (spoiler: po zabití Red Johna), se mi díly v FBI líbili, sice už to nemělo, takové kouzlo a gradaci, ale i tak pecka. Celé ukončení propletené romantickou náladou, jak z nějakého slaďáku krásně zapadlo k Janeově rozervané a romantické duši. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Rebecca Rigg (Felicie Scott) je skutečná manželka herce Simona Bakera (Patrick Jane). Jsou svoji od roku 1998 a mají tři děti - Stellu, Clauda a Harryho. (Stephora)
  • Tato epizoda je speciální, protože se příběhově odehrává několik let před prvním dílem a funguje jako úvod do seriálu. (Rominator)
  • Grace (Amanda Righetti) dělá, že si najímá nájemného vraha, přičemž je noc. Po úvodní scéně se objevuje nápis "o 36 hodin dříve", avšak nelogicky je opět noc. (willy1)

Reklama

Reklama