Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nějakou nepříjemnou náhodou jsem se pohyboval v místnosti, kde zrovna začínal díl tohohle seriálu. Byl čas k večeři, a tak jsem u toho i pojedl. Měl jsem asi zrovna kliku, ale "padoucha dne" si tu střihnul Dan Lauria (táta z Báječných let). Ani to ale nespasilo tupej scénář, strašný herce, děsivou výpravu ... a všechno dodělal českej dabing. Fakt to není "chytrej" krimi seriál, dedukce tu lítaj jak na běžícím pásu, a když jsem na vlastní oči viděl zahranej vtip, kdy se hromadně z různejch čísel volá jednomu člověku a ptáme se ho na Emu, aby se mu po půl hodině další z vtipálků představil jako Ema a ptal se, jestli jí někdo nesháněl, bylo mi do breku. Ani ten hlavní superchytrák není nijak sympatickej, takže smůla... Prostě jen další stupidní seriál ve stylu To je vražda, napsala, Columbo, a všechny další seriály, kdy je každej jeden další díl stejnej jako ty všechny před ním i po něm... ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí čtvrté sérií zvyšuji o hvězdu, díly s Rudým Johnem byly většinou zdařilé a napínavé. Některé díly byly přitažené za vlasy až moc. Díly Jahody se šlehačkou a celé uzavření a zabití Rudého Johna, mělo takto skončit. Po prozření, že se tak nestalo se z toho začala vařit příliš kombinovaná, nastavovaná kaše. Připisuji: od poloviny páté série do osmého dílu řady šesté to bylo na solidní čtyři. Ovšem devátý díl v šestce to posadil zase zpět. ()

Reklama

Beatle 

všechny recenze uživatele

Je to takový americký Sherlock, který se tak alespoň hrdě nenazývá, a neprasí tím legendární nápad. Máme tady Watsona (alias Lisbon), který je vždy o krok pozadu, pověstného Moriartiho (Red John), jenž máchá hlavnímu hrdinovi hlavu i duši v odpadních stokách, a dokonce i Irene (Erica), což je femme fatal, jakou každý seriálový borec potřebuje. Ne, stejně jako Dr. House se to nikam neposouvá, pořád je to o tom samém. Ale narozdíl od kriminálek Vegas, New York, Miami (jsem zvědavá, kdy vyjde kriminálka Washington nebo třeba Salt Lake City...Juneau by bylo zajímavé) to alespoň není plné flash světýlek a zbytečné hi-tech, u níž člověk neví, jestli vůbec existuje. Mě se to líbí, a sedmá série je pěkná....za mě 70% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Toto je přesně ten typ detektivního seriálu, který mi vyhovuje. Má sympatický tým vyšetřovatelů včetně provokatéra Patrika s holmesovskými dedukčními schopnostmi a osobitým humorem. Nejsou zde žádné příliš drastické scény, je tu málo výbuchů a akčních přestřelek, jen občas nějaká ta honička. Kvalita jednotlivých epizod je kolísavá, jako ostatně u všech mnohadílných krimiseriálů, ale to mi nevadí. Ráda si hned na začátku typnu viníka a občas se i strefím. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný, postavy jsou dobře vyobrazené a odkrývají vždy něco nového. Sice je to typ seriálu, který je dnes mnoho (řešení případů nějakou zvláštní schopností - počítání, detekce z kostí apod.), ale i přes to dokáže zaujmout a nenudí. Patrick se mi dostal velmi pod kůži. /// Tak nám přišel konec druhé série a připadá mi, že začíná krapet ubývat sil. Jestli v další sezóně trochu nepřitvrdí, tak nevím nevím jak se to vyvine, ale předpokládám, že do záhuby. EDIT: Takže zakončení celého seriálu s velkou mírou důstojnosti. I přes zbytečné na natahování (spoiler: po zabití Red Johna), se mi díly v FBI líbili, sice už to nemělo, takové kouzlo a gradaci, ale i tak pecka. Celé ukončení propletené romantickou náladou, jak z nějakého slaďáku krásně zapadlo k Janeově rozervané a romantické duši. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Simon Baker (Patrick Jane) si za jednu epizodu přijde na přibližně 350 000 amerických dolarů. (Megalomaniac)
  • Údržbář půjčí agentu Choovi (Tim Kang) šroubovák. Ten mu ho za chvilku vrátí a údržbář si ho strká do kapsy u kalhot. V dalším záběru je však možné vidět, že agent Cho má šroubovák opět v ruce. (Timak)
  • Po vystoupení z výtahu v ústředí CBI (California Bureau of Investigation) lze na pravé straně několikrát zahlédnout portrét 38. guvernéra státu Kalifornie, kterým byl Arnold Schwarzenegger v období 17. listopadu 2003 – 3. ledna 2011. (Rominator)

Reklama

Reklama