Reklama

Reklama

Zákon gangu

(seriál)
  • USA Sons of Anarchy (více)
Rozhovor 3 - Charlie Hunnam, Katey Sagal
USA, (2008–2014), 79 h 33 min (Minutáž: 39–81 min)

Tvůrci:

Kurt Sutter

Hrají:

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Ron Perlman, Kim Coates, Tommy Flanagan, Theo Rossi, Maggie Siff, Winter Ave Zoli, Johnny Lewis, Emilio Rivera (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(92)

Obsahy(1)

SoA je motorkářský gang působící ve fiktivním americkém městě Charming u mexických hranic. Gang vedený Clayem (Ron Perlman) a jeho nevlastním synem, hlavním hrdinou, Jaxem (Charlie Hunnam). Živí se převážně obchodem se zbraněmi. Seriál mapuje působení gangu, obchody se zbraněmi, Jaxovy pochyby o směřování gangu, osobní spory mezi členy, do kterých zasahuje v neposlední řadě rodina. Největší hrozbou pro SoA je však agentka ATF a místní zástupce šerifa. (Sonnik)

(více)

Recenze uživatele HonzysKISS k tomuto seriálu (8)

Zákon gangu (2008) 

Dřív jsem se tomuhle seriálu hodně vyhýbal. Čekal jsem, že to bude jen nějaká parodie, ale ve skutečnosti je to vážně výborná podívaná. Je to přesně takový, jaký byste si motorkářský klub představovali. Harleye, zbraně, války gangů, brutalita, jejich pravidla, ženský v klubu, dokonalý výběr hudby, je tu fakt všechno. Zaujala mě i ta policejní brutalita, ve vězení se s tím vážně nemažou, doslova. Není toho tolik, co bych k tomu vytknul. Trochu mi vadilo, že pomáhání od policajtů je tam vážně až přehnaně moc. I když to bylo jenom při prvních pár sériích. Nebo občas ta namachrovanost (drsná chůze a hlas) hlavní postavy mi přišla strašně moc vidět. To jsem mu fakt nežral. Každopádně je to taky jeden ze seriálů s parádním koncem. 95/100 ()

Série 1 (2008) (S01) 

V první sérii nám seriál ukazuje, jak funguje gangsterský motorkářský klub, co mají za úkol dělat jejich svlečny, jak se vydělává a tak dále. Je to super. Také jde krásně vidět, když agenti z vládní agentury přijedou řešit cizí případy do malého městečka, tak ho celý obrátí vzhůru nohama a všem policajtům strašně překáží. Takhle je to v hodně seriálech/filmech, ale tady je to vážně skvěle ukázáno. ()

Série 2 (2009) (S02) 

Druhá série je v něčem lepší a v něčem trochu horší. Konečně tu není tolik těch ubrečených citátů Jaxova fotra, z Tary a Gemmy je skvělá dvojka a nový záporák má vážně skvělý mafiánský charakter, ten je super. Jediné, co mě štvalo, tak byly pořád ty hádky mezi Jaxem a Clayem, protože byly naprosto zbytečné. ()

Série 3 (2010) (S03) 

Třetí série je brutálně natahovaná, ale je na ní hustý jedno nové prostředí. A ten závěr taky stojí stoprocentně za to. ()

Série 4 (2011) (S04) 

Konečně jsme se dočkali toho, co v seriálu nejvíc chybělo. Dostaly tu pořádnou roly kartel a jejich drogy. Měl jsem pocit, jako kdyby na každém rohu číhalo nebezpečí. Jediné, co mi fakt nepříjemně vadilo bylo dementní chování Šťávy, naprosto zbytečně ho takto zkazili. ()

Série 5 (2012) (S05) 

Na konci čtvrté série získal Jax konečně kladívko a stojí to za to. Je fakt super, jak se s ničím nemazlí. Jde trochu vidět, že mu ta moc vlezla do hlavy, a to je moc dobře. Zajímavé je, že Bobby už taky moc není ten párty týpek jako dřív, ale začal být strašně vážný a snaživý. Akorát mi přece jen trošku vadilo, že měl Jax čtvrtou sérii celou dobu plnou hubu keců, jak nahned opustí Charming a klub… Jasný, všichni jsme věděli, že tam zůstane, ale otočil to pouze jednou větou. ()

Série 6 (2013) (S06) 

Pořád je to super, ale strašně dementně se začaly chovat některé postavy. Pořád tam otravuje ta Wendy a oni jí téměř nic nedělají. A ta Tara, jako co to má s ní být?? Měl jsem jí hodně rád, ale tady jí úplně zničili charakter. Měla to být ta pravá a brutální stará ženská, ale bohužel z ní udělali strašnou blbku. Jinak dost na tom zajímavě je Clay. Jde vážně vidět, jak je zranitelný a pořád smutný. To vypadá skvěle. Co mi ještě hodně vadilo, že tahle série začala mít hodinové díly. Naprosto zbytečně. ()

Série 7 (2014) (S07) 

Závěrečná série ze začátku strašně pokulhávala, ale druhá polovina je naprosto výborná. Stoprocentně je to jeden z těch seriálů s parádním koncem. ()

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

01.12.2021

Kurt Sutter, scenárista a tvůrce kultovního seriálu Zákon gangu, oznámil nový seriál. Ten tentokrát vytvoří pro streamovací službu Netflix, ponese název The Abandons a bude se jednat o westernové… (více)

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

Reklama

Reklama