Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (857)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to, moderní technologie dokážou zázraky a díky nim se filmové triky pozvedly na neskutečně vysokou úroveň. Pohádka má solidní rozpočet a tím pádem je schopná nabídnou efektní podívanou. Navíc - a to je mi sympatické - není postižená takovým tím nasládlým disneyovským stylem. Umí být temná a místy se posouvá až někam na hranici hororového žánru. Na druhou stranu, pokud Jacka a fazole srovnáte s úspěšným Hvězdným prachem, rychle odhalíte Jackovy slabiny. Schází mu lehkost, funkční humor a charismatičnost postav. Nejvíc Jacka potápí mizivá chemie mezi hlavními hrdiny a především bolestný castingový omyl v roli Jacka. Celkový dojem: 55 %. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli hlavní padouch říka postavě Ewana McGregora cosi ve smyslu: "To sis opravdu myslel, že jsi hrdinou tohohle příběhu?" Oh, jak moc bych si to přála - McGregorův sir Elmont je tím nejlepším na tomhle filmu, je charismatický, vtipný a sexy. Zbytek filmu je... meh, hrozně průměrný a neinvenční, bez výraznějšího pachu či příchuti. Na rodinný film se tu nějak moc drasticky zabíjí, což by nevadilo, kdyby to tu vlastně nebylo jen na efekt. A docela mě zklamala postava princezny, která tatínka krále přesvědčuje, jak je schopná a samostatná a že mu chce dokázat, že bude dobrou královnou - aby po zbytek filmu neudělala nic, co by tomu nasvědčovalo. Mužští hrdinové ji musejí stále zachraňovat před obry a ona většinou jen vyděšeně kouká, případně křičí: "Jacku!" A to je bohužel jediná ženská postava filmu! Nechci tu mít feministické řeči, ale přiznejte, že třeba taková Yvaine ve Hvězdném prachu má mnohem větší kuráž a udělá toho mnohem víc než princezna Isabelle z Jacka a obrů. 50 % ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem hodně doufal, že mě Singer nějak překvapí. Hledal jsem vyšší hodnotu, snažil jsem se, co to šlo. Ale není tu. Je to jen druhořadé fantasy málo humorné i epické. Ani když vím, že to režíroval Singer, ho tu nejsem schopen najít na žádné úrovni. I ty tři hvězdy jsou v podstatě dobrý skutek. PS: 3D tu má smysl ve dvou - třech záběrech (těch z výšky na dav), jinak máte brýle nasazené jen proto, aby nebyl obraz mírně rozmazaný - s hloubkou to nijak nesouvisí. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

celkom príjemná rozprávka, keby som to videl v kine ako 13-ročný, zrejme by som neváhal ísť s hodnotením vyššie, tu je naozaj cieľová skupina 6 - 14 a tak to aj treba brať; singer je zručný režisér, vie, ako na vec a nerobí chyby, navyše to má sympatický cast - až na houlta, ktorý v rebríčki nových slizkých hollywoodskych hviezdičiek preskočil aj patizóna - veľmi vydarenú rozprávkovú výpravu a fajn efekty, ale škoda, že je to naozaj pre deti a tak si nemôžeme užiť poriadne brutálnosti a všetko žranie, pučenie, týranie a zabíjanie je "disneyovsky" bez šťavy... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V zásadě to má ty základní prvky, který má takový film mít. Odvážného hrdinu, princeznu v nesnázích, zrádného hláškujícího záporáka, čestného hláškujícího přítele, hrozbu, zde v podobě armády obrů. Ale tak nějak tomu chybí šťáva. Víc napínavých scén, víc humoru a hlavně silnější chemie mezi Jackem a princeznou. Ti spolu ale moc času nestráví, o nějakém budování vztahu se tak mluvit nedá, prostě se odškrtne položka "Jack potká princeznu a zamiluje se", co tam máme dál? Nicolas Hoult je prkenný, nesympatický a do hlavní role naprosto nesedí. Kdo své role ustáli s přehledem jsou Ewan McGregor a Stanley Tucci, oba však v příběhu hrají víceméně druhé housle. Závěrečná bitva pak tak nějak skončí dřív než začne, v podstatě se omezí na přetahování se o padací most. Prostě by to chtělo buď mít film tak o půl hodiny delší a doplnit to pravé koření co dělá pohádku pohádkou, nebo se naopak vykašlat na atrakce okolo a soustředit to čistě na Jacka a princeznu (a Jacka prosím vyměnit za někoho sympatičtějšího). Nicméně i tak to stále je docela sympatická věc, které k vyššímu hodnocení zas tak moc nechybělo. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Vedení studia Warner Bros. uvažovalo o remaku snímku Excalibur (1981) a na post režiséra chtělo dosadit Bryana Singera – po finančním neúspěchu tohoto filmu (ztráty se odhadují přibližně na 150 milionů amerických dolarů) od nápadu upustilo. (fiLLthe3DD)

  • Princip rozlišení obrů od lidí akcentem vymyslel Bill Nighy (generál Fallon): "Bryan chtěl, aby obři byli po fyzické i hlasové stránce stejní a zároveň aby se lišili od ostatních postav ve filmu. Chtěl, aby to byla rasa ojediněle zmutovaných lidí, a já jsem mu navrhnul, že by bylo dobré, aby se od ostatních lišili výrazným akcentem. A napadalo mě, že vhodný by byl severoirský přízvuk, tak jsem mu to předvedl." (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčení začalo 12. dubna 2011 na britském venkově a v Irsku. Pro potřeby natáčení byla také použita katedrála ve Wellsu, kterou však produkční tým musel vyklidit vždy do 17:30, kdy přicházeli  duchovní a věřící. (Zdroj: Warner Bros. Entertainment s.r.o.)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama