Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

genetique 

všechny recenze uživatele

Prečo musí byť podmienkou, aby boli príbehy zo zločineckého prostredia plné násilných scén a akcie? Niekto sa sťažuje na až príliš pomalé plynutie deja, mne osobne však celý film ubehol ako voda. Aj vďaka tomu, že tá spočiatku mĺkva atmosféra postupne nenápadne gradovala a zároveň rástla aj intenzita akéhosi vkrádajúceho sa napätia, ktorého podstatu sa nie každému tvorcovi podarí zachytiť tak precízne ako tomuto debutujúcemu režisérovi. Ak divák nedokáže zachytiť tú geniálnu podstatu postupného rozorvatia jeho postoja k (dobrým a zlým) postavám, tak určite ocení priam vodováhou vybalansované herecké výkony a postavy plné odlišných charakterov podporené realistickými dialógmi. Samotné násilie a zločinecká kriminalita je len odrazovým mostíkom k príbehu ako celku, v ktorom na povrch vystupujú hlavne skryté emócie a záverečná veta dokonale vystihuje vypovedaciu hodnotu filmu. A ja hlavne odporúčam neprejavovať empatie k postavám samotným. 85%. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Michôd .. Kapku velké sousto na debutanta, protože se často v tom pomalém vypravěčském tempu "ze života jedné zločinecké rodinky" dostavuje nuda a apatie. Zkrátka potřebuje vycválat, z pár rozstřelů krve a všemožného snímání pocitů postav se nedají dělat zázraky. Mne tím tedy neohromil. 50%. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Josh je obyčejný mladý chlapec, který ovšem žije v neobyčejné rodině. Když se jeho matka předávkuje heroinem, jde bydlet ke své babičce a strýcům (do domu, kde žije pohromadě 5 nebo 6 lidí). Celá jeho rodina je zapletena do hnusných zločinů, drog a vražd a Josh to jen sleduje a nemůže věřit vlastním očím. Guy Pearce, ačkoliv jedno z prvních jmen u popisku filmu, není hvězdou snímku, ovšem i jeho role vyslýchajícího policisty je skvělá. Syrový a na nic si nehrající snímek, který nám odhaluje zákulisí některých rodin, které to s počestností moc daleko nedotáhly. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na snímek jsem se docela těšila, už jen proto, že v něm hraje Ben Mendelsohn, jehož jsem objevila tam kdesi "Za borovicovým hájem" a nějaký čas na to mi ukázal, kdo je ta pravá "Hvězda kriminálu." Joela Edgertona jsem si zase zalíbila ve Válečníkovi. Ale Animal Kingdom mě tak trochu zklamalo. Děj mi přišel jaksi nezáživný a poté, co hned ze začátku postavu Joela odprásknou, u mě zájem klesl ještě více. Nějak mě to nebavilo. Připadalo mi, že se tam všichni pořád jen válí a nic pořádného se vlastně neděje. Chybělo mi tam něco, co by příběh nějakým způsobem trochu (pořádně!:) rozhýbalo. Bylo to takové... statické:) A navíc mi přišlo, že se... to... hrozně... táhne... Potenciál Království zvěrstev rozhodně má, ale jaksi zabředl do monotónnosti a nezajímavosti. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Australská pecka. Stylizovaně pomalý, tichý, klidný film, jehož plynutí má v sobě obsaženu až jakousi antickou osudovost a pod jehož povrchem to ale neuvěřitelně vře. Komorní celovečerní debut australského režiséra Davida Michôda je originál sám. Velmi osobitá je hned volba hlavní postavy, jehož rastrem je divákovi celý příběh prezentován, totiž pohled pasivního pozorovatele, který se sám exponovaných událostí neúčastní, který je ale událostem tak blízko, že ani pasivní rezistence nezabrání tomu, aby byl pomalu vtáhnut mezi ně. Pomalé nájezdy kamery, pozvolná dynamika, neviditelný střih. A dějové napětí. Samotné finále je tak osudové a nevyhnutelné, že mi asociovalo epilogy westernů nebo klasických dramat, ta hloubka byla až úděsná. Tohle čisté temné krimi rozrastrované novým úhlem pohledu říká, že nelze být neutrálním, nelze stát mimo události, které ovlivňují vše okolo...nelze odřezat své kořeny, popřít své geny, zamlžit svůj původ...vše se jako Deus ex machina nečekaně na scénu (života) znovu vrátí... Království zvěrstev je skutečná dramaticky neobyčejně rozklenutý filmový skvost, který se rozhodně nevidí každý den. Oproti obvyklé západní produkci jdou australští tvůrci delší, zato horší cestou, jak říká výstižně jeden bonmot...a opravdu se vyplatí filmaře po téhle cestě následovat... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama