Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 217)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to bylo tak stupidni, jako chapu, ze Aquaman neni zrovna jadernej fyzik, ale tady je vsechno tak desne usmevny, ze uz to je krapet moc. Zapletka je samozrejme tuctova, snad do posledniho detailu predvidatelna a par tech jakoze necekanejch zvratu clovek ceka asi tak hodinu pred tim, nez se stanou. Ackoliv se tu sesla slusna sestava hercu, nemaj co hrat, takze se vsichni jen tak divne/zmatene xichti a samozrejme vsemu vevodi Momoa. Ten je sice na Aquamana typove presnej, ale herecky ho snad prehrava i ta digitalni ryba. On snad ani nema jedinej normalni dialog, jen se snazi predrikavat hlasky, ktery vyznivaj tu vice, tu mene smesne a jsem silne presvedcenej o tom, ze kdyz se snazi hrat zmatenyho, tak to fakt nehral, to je snad jedinej hereckej vykon, kterej se mu da verit. No a Wan ma nejakou uchylku na stopadesatkrat opakovany drsnacky nastupy hlavnich hrdinu, takze neni snad 10 minut, aby nebyla nejaka zpomalovacka, zaber na oblicej a pusteni nejaky drsny hudby, kdyz nektera z postav nekam prichazi. Ale je tu jedno velky ale. Je to totiz naprosto skvele natoceny, jak neco mezi Strazcema Galaxie a Star Wars, misty lehce smrncnuty G.I. Joe, neskutecne epicky zabery a je uplne jedno, jestli jsme zrovna v pousti nebo pod vodou, tisice vymazlenejch priser, zvirat a vsemoznejch svetelkujicich veci, vsechno neustale vybuchuje, skvele natocena akce strida akci a triky jsou naprosto perfektni. Fakt si nedovedu predstavit tohle natocit treba pred deseti lety. Jedina skoda je, ze tu neni lepsi soundtrack, kterej by tu akci jeste lip podtrh, takhle i pres spoustu akce ma film obcas lehce pomalejsi tempo, ale rozhodne nenudi a skvele se na to kouka, ze si clovek na tu vsudypritomnou demenci za chvilku zvykne a zacne ji brat jako soucast filmu, coz mozna byl i castecne umysl, nebrat se zas tak vazne. Takze nakonec jsem spokojenej, jeden z tech zabavnejsich kousku z DCEU. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zhruba stejně ok jako Wonder Woman. Aquaman těží především z neokoukaného světa, který mixuje Star Wars, Avatar se špetkou saharského písku a Sicílií. Přehlcený příběh (z poznámek babrala Geoffa Johnse) Wan drží na uzdě skvělými nápady a neuvěřitelně propracovanou vizuální stránkou. Momoa ujde (dovedl bych si s ním představit i R-kovou verzi, kde trhá lidem hlavy), jeho pojetí hrdiny je pořád dostatečně přitažlivé, aby na bedrech tuhle fantasy pohádku utáhl. Rusovlasá Amber Heard, je znovu pastvou pro oči. Největší osinou celého filmu je asi nechtěně směšný Black Mamba, jehož akvárium bude Curryho otravovat zřejmě i příště. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Všechno slíbené a ještě něco navíc. Star wars pod mořem je asi nejjednodušší srovnání, ale i tak nepřesné. Aquaman je svižný, barevný (nejen na efekt, ale i účelně), vtipný a stále je v něm určitá DC temnota. Poprvé v DC filmech je však vše popsané správně namixováno a film funguje i v delší stopáží skvěle. Dokonce ani konec nesráží výsledek a já zase po delší době dávám plné hodnocení. Takhle zábavná a epická podmořská pohádka tu dlouho nebyla a hádám, ani dlouho nebude. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Adekvátní film pro dvanáctileté děti - což je zatím asi nejdál, kam se DC dostalo. Musíte přijmout premisu, že všechno, co je v tom filmu nesmyslné a stupidní (a že vytvořit seznam by dalo zabrat) je záměrné, protože se ten film bere s nadsázkou - tedy samozřejmě krom všech těch jiných scén, které se zase berou smrtelně vážně. Vyznat se v tom je těžký. Wanova digitální opulence by se podle mě víc vyjímala v cutscénách God of War nebo podobné blbiny, kdy by se dalo odreagovat během hraní, a koukat na to v kuse dvě a půl hodiny je poměrně úmorné - i když ne přímo nesnesitelné (jako třeba u Transformers). Lépe by film fungoval, kdyby měl v čele dobré herce, ale že Momoa postrádá náznak charismatu a jeho prostomyslný buran nebude zrovna synonymem zajímavosti, se dalo tušit, tak jsem se dopředu obrnil. Vlastně jsem vcelku mile překvapený - je to snesitelná stupidita, kde ta jediná ambice, digitálně dočůrat co nejdál, je naplněna uspokojivě relativně ku ceně vstupenky. Trochu bych být tvůrci pokrátil postavy, víc se soustředil, našel lepší herce a méně okázale pohrdal inteligencí publika - ale tak nemůžu mít všechno. 50 % ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Možná bylo chybou si u toho ještě hrát hru na mobilu, hledat nový auto na internetu a hladit kocoura. Děj mi trochu unikal, ale to podstatné jsem asi dal....Sandokan si po pár štouchanicích osedlal Gappu, kříženou s Krakenem, a pomocí hlášek jako Vzdej se trůnu a Rozhodne boj se vypořádá s lesklým pičusem. Jen nechápu, proč tam hraje Willem Dafoe a Nicole Kidman... ()

Galerie (83)

Zajímavosti (75)

  • Dolph Lundgren (král Nereus) si už zahrál v komiksovém seriálu Arrow (2012), konkrétně postavu Konstantina Kovara. Objevil se i ve filmu Mstitel (1989), který měl také komiksové kořeny. (Dharter)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno