Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 216)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I filmový Aquaman se už od začátku profiloval jako takový otloukánek z DC comics, ale pak přišla druhá upoutávka a najednou to vypadalo k světu...jako například Valerian nebo Star Wars pod vodou. Už i blockbustery ošlehaný režisér James Wan dostal k ruce zajímavé herecké obsazení, balík peněz a co je možná vůbec nejpotřebnější, dostatek času na dokončení filmu a dlouhou postprodukci (i tak musel být film víc jak půl roku hotov a jen se čekalo na vybrané datum premiéry). Takže to vezmu od hlavní role. Všichni jsme věděli, jak je na tom herecky Jason Momoa, ostatně se nám vydatně představil již v Justice League. Mně do role celkem sedí, ovšem novinkou je přidaná nálož humoru, který je občas vtipný, ale převážně je to facepalm a vyzní do ztracena. Podobně jako jsem si před pár dny pochvaloval Smrtelné stroje, i Aquaman vypadá vizuálně naprosto skvostně, všemožných Cgi nesmyslů je tu až přehršel, ale vše vypadá krásně, barevně a vesměs dobře nasvíceně. Kamera v akčních soubojích překvapí různými přelety za zady nebo na hlavami postav, nic co bychom znali od Snydera. Nejvíce se mi líbila hned ta původní bitka s Nicole Kidman (!!!). Co se týče obsazení, překvapilo mě, že vedlejší postavy Dolpha Lungrena nebo Willema Dafoea mají mnohem více prostoru, než bych čekal. Patrick Wilson je můj miláček, takže tady herecká jistota. Příběhově se jedná o základní origin verzi New 52 (doporučuji skvělý animák, který se v hlavních událostech příliš neliší) a vůbec nejvíce ze všeho mě na filmu překvapilo, jak se zuby nehty drží komiksové předlohy a i věci, které jsem si do té doby neuměl ve hraném filmu příliš představit, tu tak nějak jsou a ačkoliv se člověk občas uchechtne, vlastně to v rámci tohoto materiálu nijak extra neruší. Mluvím například o přeleštěných zbrojích, všemožných osedlaných potvorách, na kterých se vedou bitvy, či samotný vzhled jednoho ze záporáků, Black Manty. Jistě by se dal film pečlivě rozpitvat a dalo by se polemizovat, kde šlo navazovat na Justice League a další (patrně již do budoucna neexistující) DCEU filmy, mimochodem nějaké náznaky tu jsou, ale tvůrci jenom opatrně našlapují, film je plně samostatný a sami určitě vůbec netuší, co bude dál. Já hlavně doufám, že případný úspěch krom rychle oznámené dvojky konečně nastartuje i tu dlouho plánovanou sólovku Batmana, když ne rovnou sequel JL. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Aquaman se zařadil mezi lepší filmy DC poslední doby, ale je pro mě stejně spíše zklamáním. Další snímek od DC co na mě z dost velké část působil strašně tmavě. Hodně počítačové, ani jeden záporák Patrick Wilsom a obzvlášť Yahya Abdul-Mateen II jako Manta mě nebavil, hlavně Manta slabší. Dost nelogických scén. Potešila Amber Heard a Nicole Kidman. 6/10* ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se nedá říct, že by mi v Aquamanovi něco chybělo. Právě naopak toho v něm bylo odhadem tak na tři nebo čtyři trháky, no a právě kvůli téhle scenáristické a režisérské horečce jsem se všech možných i nemožných veleakčních scén, výbuchů, soubojů, drsných pohledů, pubertálních (ale sedících) vtipů, dechberoucích výpravných nápadů a speciálních efektů už někdy v půlce filmu málem přejedl. Nechci ale moc kritizovat, protože po upoutávkách jsem vlastně něco přesně takového čekal - Flashe Gordona tohoto tisíciletí. Stejně mě ovšem zamrzelo třeba to, že film hned na začátku představil skvělého padoucha s pochopitelnou motivací (a ta scéna v ponorce byla vážně nemilosrdně tíživá), aby ho později... Skoro nevyužil a udělal z něj obyčejného mlátiče? Škoda, škoda, to si Black Manta nezasloužil, jeho postava měla (má?) rozhodně na víc. Co se týče herců, Jason Momoa je ohromný sympaťák, ale to už jsme věděli, takže mě překvapil a potěšil hlavně komediální talent Amber Heard. Jo a Rupert Gregson-Williams složil po Wonder Woman další moc dobrý komiksový soundtrack, který se dá bez problémů poslouchat samostatně (a ani mi nevadí, že připomíná .Mothersbaughův Thor: Ragnarok). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já mám strašnou výhodu, že od podobných filmů fakt nic nečekám, prostě náročnej den, urá do kina na odrfknutí a tohle je přesně ono. Já dostal nádhernou pohádku, plnou fantazie, nápadů, lásky, akce, dobra, zla. A že je to digitální ? No tak, když jdu do jabloňový aléje, tak se taky nebudu divit, že tam jsou jabka. Jaký to mělo bejt ? Loutkový ? Trošku mírná výhrada k hlavnímu hrdonovi, resp. herci. Jasně vlasatej vysokej svalouš, takže holky si užijou, to jo, ale jestli se říká, že máme v mozku 80% kapaliny, tak Jason má brzdovou. Hrozně rád jsem viděl Dolpha s růžovoučkým přelivem a sexy Amber super i když tak křehká holčina tam nakopne frajera, tak, že ho ani google nenajde. Z kina jsem odcházel jako spokojenej chlapeček a to je hlavní. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Obstojne zábavná komiksová fantasy, v ktorej sympaťák Momoa hrá ešte o čosi horšie, ako sme uňho zvyknutí (napríklad vo Frontier je výživný badass), ale príliš to nevadí, lebo Wan režíruje v životnej forme a celé je to až obludne epické, hlučné, parádne nadizajnované a výborne natrikované. Keby to malo o polhodinu menej, bolo by to skoro tak dobré ako Wonder Woman alebo daktorá priemerná marvelovka. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (75)

  • Ve filmu můžeme vidět jak bojovníci Atlantidy Arthura Curryho (Jason Momoa) zadrží. V kinoverzi jej pak přivedou před krále Orma (Patrick Wilson). Původně snímek obsahoval pasáž, v níž byl Arthur uvržen do vězení, záhy se pokusil uniknout a dostal se do potyčky se strážemi se žraločími hlavami. Jednoho zabil a jeho krev pak přivedla ostatní strážce málem k šílenství. Za chvíli už všude vodou vlály krvavé chuchvalce. Režisér James Wan si ale nebyl jistý, jestli něco takového může použít. (BROKEN_)
  • Jméno hlavního záporáka Orm (Patrick Wilson) znamená ve švédštině „had“, v dánštině a norštině pak „červ“. (fiLLthe3DD)
  • Písnička, která hraje ve 4. minutě, je „Sæglópur“ od Sigur Rós. V 69. minutě hraje „Ocean To Ocean“ od Pitbull feat. Rhea. V 74. minutě hraje „It's No Good“ od Depeche Mode. V 82. minutě hraje „She's A Mystery To Me“ od Roye Orbisona. Na konci filmu hraje „Everything I Need“ od Skylar Grey. (Duoscop)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama