Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

brit84 

všechny recenze uživatele

Ať si ze mě nikdo nedělá prdel, že se tohle líbí takovýmu množství lidí. Ok, beru, že je to těžce nenáročný žánr, kde si stačí rozdělat pytlík chipsů, sednout na zadek a ostatní přijde samo. U mě to bylo taky nějak podobně, pak ale na řadu přišla ta ubohost s mnohatunovým trezorem, kterej táhnou zapřaženej za autama a DVD letělo z přehrávače. Opravdu většině z vás stačí tak málo, aby se film zalíbil? ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vše, po čem může člověk toužit. Rychlá auta, krásný baby, obě hlavní postavy jako by vypadly z 80tých let, kulervoucí akce a silná romantika přetrvávající již deset let (jak mezi "nenamakanou" částí castingu, tak i touze alespoň na chvíli usednout za volant jedné z těch nabušených kár). Z jednoduché série, kde kdysi prostý scénář nahrazovaly neony a ženské zadečky, se pomalu stává kultovní záležitost mixující Dannyho parťáky s dobou, kdy Stallone ještě netužil bicáky steroidy. Zahraj to znovu, Justine! ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Představte si úd Vina Diesela na jedné straně a úd The Rocka na straně druhé. Přiložte si ke každému uchu jeden a pak je nechte 130 minut na střídačku přirážet... Tak asi takovýhle je to BRAINFUCK!!!! Tupost, trapnost a klišovitost z toho filmu stříká na všechny strany mnohem víc, než testosteron (bohužel), a akce, i když je sama o sobě solidní, se bohužel stává monotónní až otravná. Vadí mi tedy několik věcí. 1) naprosto odklon od původního konceptu jedničky (ke které se 4ka alespoň přiblížila). S tím souvisí přepálenost prakticky všeho. 2) naprosto bezzubost a tupost - Akční sekvence, která vyvrcholí destrukcí na dálnici a musela připravit o život bezpočet policajtů, prostě musí připomenout podobnou scénu v druhých Mizerech. Zatímco ti ale byli velmi zvrhlým, až perverzním způsobem zábavní (mimo jiné proto, že byli dost fašističtí) a z té destrukce si dělali srandu, zde se nad tím nikdo nepozastavuje, neřeší to a netrápí se tím (protože VŠICHNI policajti jsou zkorumpovaní, nebohé civilisty nikdo neřeší, kvůli PG13ce a navzdory vší pravděpodobnosti nikdo nezařval - podivný paradox známý z prvních Transformers). No a 3) dělají nám z toho telenovelu. Furiou6 už raději ne, prosím... P.S.: Po druhém shlédnutí akceptuji velmi slušné řemeslné provedení. Ostatní výtky přetrvávají... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Rychle, ty debile", říká film slaboduchému divákovi a servíruje mu mimo jiné nedopadnutelného, zlého narkobarona, který je tak prefíkaný, že si o ničem nevede záznamy, aby proti němu nebyly fyzické důkazy, jen si sem tam narve na flešku své kompletní drogové portfolio včetně účetnictví a nechá ji povalovat v nadupaném autě, aby měli Naftovi parťáci vůbec co řídit! No nevadí, akutního mozkožrouta zabavíme nějakou akcí. Co takhle hoňka dvou vyholených, vepřových zátylků po střechách de Jainerských slumů? Ještěže to mají ty brazilské socky tak festovně postavené! Dvejn byl totiž od posledně zase párkrát ve fitku a má svaly! Pan Nafta se na nějaké funění na benchpressu a opíchávání steroidy asi vysral, svých stotřicet živé váhy nabral pěkně postaru u McDonalda a má jen čáry. A podbradek. Prostě, pan Džonson má babu a všemožně se snaží plácnout svou perfektně vyrýsovanou tlapou Vina po jeho otylých zádech. Dudlikátor je však zběsile rychlý, a tak při tom veselém honění ještě stihne okrást o životní úspory výše uvedeného drogového kinga. Pavlík Chodec se jen tak prochází okolo a fešákuje. Do toho dvě pózující latino prdelky, ukecaný černoušek, aby bylo veselo, jeden tíňan, aby to zacinkalo i v Asii a máme sterilní kvintesenci tisíckrát viděného, plnou hnusného klišé a hollywoodského patosu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Séria sa mení z tuningovej exhibície pre násťročných v plnokrvnú akčnú nalož, kde rev motorov prehlušuje kanonáda samopalov a brokovníc. Dobre zohraný team parťákov v akcii, divoká džungla Ria de Janeira, prekvapivo výživný a ambiciózny scenár, ktorý zatienil rozporuplnú bayovku Bad Boys II (ktorej je tematicky v mnohom podobný). A hlavne excelentná trefa do čierneho v podobe obsadenia The Rocka, ktorý snímku vyboostil do testosterónového maxima. V jednom 130-minútovom filme nám tu proti sebe stoja hneď tri smečky drsných, parádnymi bourákmi a veľkými kvérmi vybavených borcov, okolo ktorých sa obšmietajú sexy baby. Čo viac si v rámci žánru priať? ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Během honičky s trezorem se mění velikost, umístění a počet otvorů po kulkách v předním skle Brianova (Paul Walker) vozu. Předtím, než Brian odrovná dva policisty na motorkách, jsou ve skle dvě velké díry. Ve chvíli, kdy začne couvat, je tam jen jedna. Když se dívá dozadu, není tam žádná. Poté, co přestane tlačit auto, jsou tam tři otvory. (Kroup4)
  • S tržbami 626 milionů amerických dolarů se jedná o dosud nejvýdělečnější díl série. Ve srovnání s druhým nejvýdělečnějším dílem, kterým je předchozí díl Rychlí a zběsilí (2009) s výdělkem 360 milionů, se jedná téměř o dvojnásobek. (O´Neill)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama