Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Akčná superdivočina, pri ktorej si človek mozog vypínať nemusí,.... najlepšie by totižto bolo ak by žiaden nemal. Ak by som požiadal dvoch desaťročných chlapcov na sídlisku, aby mi povedali ako si predstavujú dobrý akčný film, pevne verím, že odpoveď by bola Fast Five. Samopale, špeciálne jednotky, gauneri, super nadupané káry, výbuchy, pády, skoky, extra tvrdé nepriestrelné hlášky, Vin Diesel, (and last but not least) The Rock, ... ak toto všetko zmiešame dokopy bez akejkoľvek potreby použitia rozumu dostaneme tak šialený mix explozívnej jazdy kde nie je možné oprieť sa ani na sekundu o akýsi hoc i nepatrný zdravý úsudok. Je to zbytočné... Najlepšie je pohodlne sa oprieť, vytlačiť hlasitosť na maximum, dívať sa, usmievať sa a nepozastavovať sa nad ničím. Zdravý ľudský mozog sa mnoho krát vzprieči v snahe o tvorbu logických úvah, ale tomu netreba vôbec venovať pozornosť. Proste film fičí a my sa len dívame na spektakulárne predstavenie nekončiacej akcie. Vysoké (všeobecné) hodnotenie tohoto filmu pravdepodobne vychádza z pozitívneho vzrušenia fanúšikov Fast-série a jej predchádzajúcich fail-och. Verím, že tento film je podstatne lepší ako predošlé tri dokopy (už len vďaka pôvodnému superobsadeniu doplnenému o The Rock-a), ale nič to nemení na fakte, že to je šialene prehnaná divočina bez štipky zdravého rozumu. Na mňa to už bolo až príliš a to mam akčné filmy extra rád. $11 million? Sounds like a whole lot of vaginal activity to me. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Od minule se toho změnilo hodně, hlavně akce hraje na pekelně oldschoolovou strunu a digitální orgie tolik neperou do očí, bohužel scénář je s přehledem asi nejhorši z celé série. Situace typu dva stojí na balkóně / jeden se naoko hrabe v motoru (ale nikdo doopravdy nikdy nic neopravuje!) a někdo z nich řekne Povídej mi o svém otci..., tak ty jsou tak dementní, až to práská dveřma. Série znovu odhaluje své největší úskalí - mytologie vycucaná z prstu po prvním dílu je enormně vratká až neexistující a nikdo tu už od dvojky nemá co hrát. Z Lina ale se stává čím dál tím lepší akční režisér (první přepadovka a hlavně finále - především část na mostě - jsou geniální, respekt) a není proč se na něj zlobit, v těch testorenových, ale i adrenalinových momentech dodává tu nejlepší možnou kvalitu (a je jich navíc docela dost) a zbytek se s přimhouřením očí dá dost dobře přežít. Kvůli Rockovi, de Almeidovi (vivat Desperado) a zmiňovanému finále mám chuť přihodit hvězdu navíc, ale při vzpomínce na dialogy se mi do hlavy vrací neskonalá bolest. Závěrečný díl nicméně vyhlížím s velkým zájmem. Pokud se všichni sejdou v jednom ringu alespoň ve stávající herecké sestavě a budou si mít i o čem povídat, nebude už co řešit. Dneska vezměte do ruky popcorn, běžte do největšího a nejhlasitějšího kina, co je k dispozici, a nechte se bez výčitek smést vlnou řvoucích motorů, výbuchů, pachu oleje a benzínu a pravého chlapáckého potu, který rozhodně nevoní po jasmínu. Esence sousloví "bezmyšlenkovitý akční výplach" pro letošní sezónu je tu! ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Takhle silný film jsem naposled viděl u Avatara!!! Kdo by řekl, že se z akční série Rychle a zběsile stane takhle silný, krásný a se smyslem pro humor udělaný, film? Možná jste si toho nevšimli, ale tento film není hlavně o akci i když je v něm obsažena, ale hlavně o citu, o kráse přátelství, humoru a krásy z příchodu něčeho nového (miminko). Je to film o lidské duši a povaze, o tom, že i když jsme na špatné straně zákona, tak jsme taky jen lidé a máme také své city a taktéž se rádi smějeme a máme smysl pro lásku, nejen tu partnerskou. Řekl bych, že takhle jednou budou vypadat akční filmy v duchovním a sjednoceném světě, kde vládne láska, přátelství, porozumění, tolerance a úcta k druhým, tak jak tomu bylo dříve. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že přijet do kina na FF jednadvojkou Golfem, není příliš důstojné, nicméně po shlédnutí jsem odjížděl minimálně Panterem GTSkem. Po dlouhé době jsem absolvoval projekci, kterou jsem si maximálně vychutnal a užil, protože všechno, co jsem viděl, bylo hrozně příjemný. Prostředí, dynamika, herci, postavy, akce, hudba, prostě všechno. Zapadlo to do sebe jako jedno velké soukolí a neskutečně hravě se to hrnulo kupředu. Opravdu mi to chvílemi připadalo jako nějaká hra pro děti, kterou hrají dospělí chlapi a přitom si to dokonale užívají. Nálada po skončení filmu perfektní, chcete v autorádiu naladit Dona Omara a sešlápnout plyn skrz podlahu. Justin Lin se vytáhnul tak vysoko, že skoro hledí Kristu Spasiteli z Corcovada do očí, předvedl špičkovou akci, výborné tempo filmu, se kterým skvěle pracuje a poskládal bezvadnou partu lidí. Tahákem filmu budiž určitě bitka kategorie 105kg+ mezi The Rockem a Vin Dieselem. Zapomeňte na fighty Jackie Chan vs Jet-li nebo Jean Claude van Damme vs Dolph Lundgren... tady totiž Rio de Janeirem proletí tornádo, které úřady už pohotově nazvaly Kamennej nafťák, o síle 5 na Fujitově stupnici, které za sebou zanechává rozbořené zdi, vysklená okna a díry v zemi. The Rockova tlapa je asi o dva centimetry větší než součet obvodů pasu všech slečen v řadě E, kde jsme seděli, a Vin za ním zůstává asi o půl centimetru. No prostě boží rubačka těžkotonážních endo-mezomorfů. Závěrečnou pointu jsem samozřejmě neprokouknul, ale mám rád, když se mi to ve flashbacku osvětlí, pak se Rock zazubí, nastoupí chytlavá hudba a máte pocit, že jste v jiným světě. Supr, supr, supr, parádní zážitek! 125 miliónů dolarů(rozpočet)/626 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/188 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo sú to za šašov?“ – „Tí sú z cirkusu.“ Nie som fanúšik série (dvojku som pretrpel, štvorka ma sklamala), ale prvý a tretí diel ma bavili o čosi viac, ako piaty. Vzhľadom na to, že scenár je už tradične o ničom (od banálnych postáv cez tupé dialógy po silácke nevtipné hlášky), sú to vlastne fajn strávené dve hodinky. Brazílska atmosféra nie je ÚPLNE zlá, niektorí herci (asi dvaja, možno až traja) sú dokonca sympatickí (najradšej zo série mám Japonca Hana) a akčné scény ma tentokrát miestami dokonca až trocha bavili, čo je na túto dosť sterilnú sériu nečakané. Záverečný zvrat ohľadom trezoru mi v dobrom pripomenul podobný grif z DANNYHO JEDENÁSTKY, i keď porovnávať tieto dve skupiny je zverstvo. Najviac ma potešilo najväčšie oživenie snímky/série: The Rock. Ale od jeho stretu s Vinom Dieselom som predsa len čakal ešte trocha viac. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Když se Brian O'Conner (Paul Walker) poprvé dívá na to, co je ukryto v čipu, tak si lze všimnout, že soubory jsou uspořádány pod čísly 4 8 15 16 23 42 a 108. Všechna tato čísla hrála velkou roli v seriálu Ztraceni (od r. 2004). (mirakom)
  • Vo filme bolo zničených viac ako 200 áut, čo pohltilo veľkú časť nákladov. (Wargoo)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama