Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 738)

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo sú to za šašov?“ – „Tí sú z cirkusu.“ Nie som fanúšik série (dvojku som pretrpel, štvorka ma sklamala), ale prvý a tretí diel ma bavili o čosi viac, ako piaty. Vzhľadom na to, že scenár je už tradične o ničom (od banálnych postáv cez tupé dialógy po silácke nevtipné hlášky), sú to vlastne fajn strávené dve hodinky. Brazílska atmosféra nie je ÚPLNE zlá, niektorí herci (asi dvaja, možno až traja) sú dokonca sympatickí (najradšej zo série mám Japonca Hana) a akčné scény ma tentokrát miestami dokonca až trocha bavili, čo je na túto dosť sterilnú sériu nečakané. Záverečný zvrat ohľadom trezoru mi v dobrom pripomenul podobný grif z DANNYHO JEDENÁSTKY, i keď porovnávať tieto dve skupiny je zverstvo. Najviac ma potešilo najväčšie oživenie snímky/série: The Rock. Ale od jeho stretu s Vinom Dieselom som predsa len čakal ešte trocha viac. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vezměte pár naolejovaných svalovců, hyperrychlá auta, topmodelky drsňačky, k tomu přidejte strohou brožurku říkající si scénář, spláchněte logiku do hajzlu, popřete fyzikální zákony víc než to dokáže kvantová mechanika a vykouzlíte z toho Rychle a zběsile 5. Vše se musí podřídit stylovosti, vše musí do sebe hravě zapadnout, Dwayne Johnson musí dýchnout do tváře Vinu Dieselovi, z filmu musí číšet testosteron a hlášky musí být zatraceně cool. Nutno podotknout, že akce působí až překvapivě skvěle, (trezor na silnici je nářez), je neuvěřitelné, jak perfektně tenhle film funguje... Expendables jen tiše závidí. 9/10 ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Představte si úd Vina Diesela na jedné straně a úd The Rocka na straně druhé. Přiložte si ke každému uchu jeden a pak je nechte 130 minut na střídačku přirážet... Tak asi takovýhle je to BRAINFUCK!!!! Tupost, trapnost a klišovitost z toho filmu stříká na všechny strany mnohem víc, než testosteron (bohužel), a akce, i když je sama o sobě solidní, se bohužel stává monotónní až otravná. Vadí mi tedy několik věcí. 1) naprosto odklon od původního konceptu jedničky (ke které se 4ka alespoň přiblížila). S tím souvisí přepálenost prakticky všeho. 2) naprosto bezzubost a tupost - Akční sekvence, která vyvrcholí destrukcí na dálnici a musela připravit o život bezpočet policajtů, prostě musí připomenout podobnou scénu v druhých Mizerech. Zatímco ti ale byli velmi zvrhlým, až perverzním způsobem zábavní (mimo jiné proto, že byli dost fašističtí) a z té destrukce si dělali srandu, zde se nad tím nikdo nepozastavuje, neřeší to a netrápí se tím (protože VŠICHNI policajti jsou zkorumpovaní, nebohé civilisty nikdo neřeší, kvůli PG13ce a navzdory vší pravděpodobnosti nikdo nezařval - podivný paradox známý z prvních Transformers). No a 3) dělají nám z toho telenovelu. Furiou6 už raději ne, prosím... P.S.: Po druhém shlédnutí akceptuji velmi slušné řemeslné provedení. Ostatní výtky přetrvávají... ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

" Birthday Brunch ( Elm Park INN) " áno N.Y - to bolo miesto , kde som zvíťazila pokec ( vďaka Marcovi ) , podpis( žiadna počmáraná autogramiáda ) a skoro aj tattoo od značky Vin Diesel. Je to boží chlapík - maxim voice !. Žiaden drsoň a nemá 2j , ale 3j bradu - je to pašák. Sympaťák ktorý Ťa ako bývalý vyhadzovač proste nevyhodí (ak ho nepoprosíš , alebo sa nepokúsiš učesať mu plešinku ). Walker ( zatiaľ ho nestíham ) rokmi nadobúda akurátny sexeappeal. Rock ( pravdepodobne nedostihnuteľný - zatiaľ ) urobil dobre , že opustil wrest a skočil do filmovej arény.Tak práve táto 3ka spáchala letné kino, v ktorom " SPEED BOYS "nevideli " BAD BOYS " ani vo vytunovanom spetnom zrkadle. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ti chlapi jsou jména na seznamu. Objeví se a dostaneme je. Otázka ani kulka nazbyt." Nástup strohýho agenta Hobbse mě nadchnul a se zbytkem jsem taky spokojen. Chcete-li totiž zbourat Rio de Janeiro rychle a draze, tak si přivolejte Torettovy parťáky a máte po starostech. Já jsem tedy zastáncem spíše duchovních hodnot, takže rychlý fáro, ke všemu ochotný číčy ani tuny peněz k životu nepotřebuju, ale pokud se přede mě postaví kravina, ve který se závodí s trezory, otisky prstů se hravě snímají z mokrých plavek a ukradená policejní auta nikdo nehledá, tak já jí budu hrdinně čelit. Zkrátka jsem se nasmál, oko si užilo spoře oděnejch ženskejch těl a smrad benzínu jsem ještě týden větral z obýváku. Tomu já prostě neumím odolat. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Brian (Paul Walker) ve filmu nosí hodinky Jaeger-LeCoultre Master Compressor Diving 'Navy SEALs' Automatic, Hobbs (Dwayne Johnson) Panerai Luminor Submersible a Han (Sung Kang) Tag Heuer Monaco Gulf. (kwaicheng)
  • Natáčení probíhalo po dobu 4 měsíců v Los Angeles, Atlantě, Portoriku a Brazílii. (Gabushka)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama