Reklama

Reklama

Insidious

  • Česko Zákeřný (více)
Trailer

Když se rodina přestěhuje do nového domu, začnou se dít podivné věci. Zjevují se zde děsivé postavy a je slyšet šepot. Situace vygraduje ve chvíli, kdy se jeden ze synů neprobudí. Lékaři příčinu jeho kómatu nedokážou vysvětlit... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 349)

Dellamorte

všechny recenze uživatele

...veľmi very scary ( really huh ! ) skoro až strašidelne som sa bála...urobila som chybu a pozvala k sebe pár priateľov a F**king cam / R5 / BD rip sme zmákli hromadne. Teraz mám v byte pár ležiacich half / zombíkov s penou v ústach a otvorenými očami narazenými do stropu. Bolo to naozaj veľmi strašidelné. Veľmi som sa bála , to bola silná káva aj na ....mňa , ktorá si dá 2 kávy za 1 rok. Naozaj Ti odporúčam , ak máš kurz strachu úspešne za sebou. Ak ee - tak Ti odporúčam tiež , ale nevynechaj trenažér. Na Moje hodnotenie si nemusíš počkať ( čo iste ani neurobíš ) ale urćite to bude od odpadu až po 5. ( počkám na priaznivý vietor a podľa toho napnem plachty ) prípadne to ešte prehodnotím a zariadim podľa kolektívnej "body zmluvy ". Ale bolo to fuckt strašidelné. A TERAZ SERIÓZNE - WAN JE BOREC A NA FILM SI POČKÁM V UCHÁDZAJÚCEJ KVALITE - ORIENTAČNE PRIJATEĽNÝ JE MI LEN tombac review. Neviem ,či som to už spomínala , ale bolo to naozaj strašidelné a......áno už si spomínam - VEĽMI SOM SA BÁLA ...ŽE NESTIHNEM OBCHODNÉ 1nie. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ešte že tu máme Jamesa Wana a Leigha Whannella, ktorý nám sem tam spravia radosť, keď už i fanúšik hororu zabudne, že pri tomto žánri sa má vlastne príjemne báť. Len keby Vám to písalo a točilo častejšie páni... I keď si myslím že z astrálneho cestovania sa dalo vyťažiť viac, i to málo stačilo, možno nabudúce to bude hustejšie. Na prvý krát strašidelný dom lepší ako astrálne cestovanie, na druhý krát presne naopak. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James Wan je v současné době hororový bůh. Škoda, že zrovna, když jsem viděl Insidious, začal hrdě pronášet, že v jeho portfoliu bylo hororu dost a rád by se orientoval i na jiné žánry. Horor mu prostě jde. Umí lekačky, umí naprosto luxusní atmosféru a nejkrásnější je, jak se v těch svých filmech pořád na někoho v oboru odkazuje. Je vidět, že filmy jsou pro něj obrovským koníčkem. A i když tomuhle filmu dávám "jen" tři hvězdy, pořád je to film, který měl přesně to, co správný horor mít má. Jen mi trošku neseděl samotný příběh. Ten se ale druhým dílem parádně rozvinul... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Wan je učenlivým studentem všech žánrových učebnic a příruček, což je na jednu stranu fajn, protože si pak může dovolit zválcovat Paranormal activity během dvou, tří scén. Na straně druhé ale nepřinese nic nového, takže když jej (opět) sestřelí Whanell se svým scénářem, dojde mu dech. Sebeironická vsuvka s příchodem dvojky ‚ghostbusterů‘ ještě funguje, scéna vymítání to ale posílá do kopru. Druhá polovina evidentně neměla strašit, ale jako bizarní výlet do jiného světa je vlastně příliš krotká a pozitivní dojmy mizí stejně rychle, jako záblesk foťáku. Zvlášť, když pointu odhadnete v půlce filmu. 3 a ½. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

James Wan má klíč od brány kultovních hororů. V roce 2010 bránu otevřel a filmovou pásku s Insidiousem zařadil mezi ostatní kultovky, které nebudou nikdy zaprášené (divácky vyhledávané). Důmyslná atmosféra je natolik pohlcující strachem, že nedýchám a nechám se unášet tísnivým napětím a dokonalým zvukem, který je prvotřídní. Wan je mistr atmosféry! Nechybí sebemenší chyba v první polovině snímku, který je strachem na úrovni španělských ďáblů REC. Jeden z nejlepších hororů desetiletí. Malé neinvestiční hororové dílo, které zasluhuje plné hodnocení. V nočních hodinách v perfektním zvuku.. brrr! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (35)

  • Náklady na výrobu byly 1,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film sa nakrútil iba za 3 týždne. (Pat.Ko)
  • Scéna, kde si Démon brousí své ocelové drápy na brusce v dílně, je odkazem na  film Noční můra v Elm Street (1984), kde si podobně brousí Freddy Krueger (Robert Englund) nože na své pověstné rukavici. (ČSFD)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Páté Insidious zná režiséra

Páté Insidious zná režiséra

29.10.2020

Protože hororových zpráv v období Halloweenu není nikdy dost, přichází i jedna pro fanoušky duchařských filmů. Studio Blumhouse dnes oznámilo, kdo bude režírovat pátý snímek v sérii Insidious. A… (více)

Blum, Wan a vražedná panenka

Blum, Wan a vražedná panenka

19.07.2018

James Wan (Saw, Aquaman, V zajetí démonů) už má s filmy o děsivých panenkách nějaké ty zkušenosti. Jak se tak zdá, pořád jej tohle téma ale neomrzelo, čerstvě totiž oznámil spolupráci na novém hororu… (více)

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Reklama

Reklama