Reklama

Reklama

Režisér Simon West uvádí strhující akční thriller, který se odehrává v New Orleans v době vrcholícího karnevalu. Will Montgomery (Nicolas Cage) strávil osm let ve vězení poté, co se při loupežném přepadení nechal podfouknout. Teď by nejraději hodil svou kriminální minulost za hlavu a znovu obnovil zpřetrhané vazby se svou dcerou (Sami Gayle). Montgomeryho staří parťáci i agent FBI Tim Harlend (Danny Huston) jsou ale přesvědčeni, že kořist v ceně deseti milionů dolarů Montgomery před uvězněním někde ukryl. Když mu unesou dceru a za její život žádají výkupné v hodnotě lupu, Montgomerymu zbývá jediná možnost. Musí uvěřit svým instinktům a spojit síly s krásnou, svůdnou a chytrou Riley Jeffers (Malin Akerman), se kterou se pokusí provést ještě jednu loupež, aby získal dceru zpět dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (203)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení zvýšilo hodnocení filmu o 1 procento, to mě těší. :-) Tohle byl pohodový akční thriller, mělo to tempo, dobrou akci, dobrý děj, mě se to líbilo. :-) Navíc při koukání tohoto filmu jsem zjistil, že jsem to už viděl asi v televizi, ale líbilo se mi to tak, že jsem to tedy zkouknul znova. :-) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si znovu pustil Unesenou, abych se přesvědčil o tom, jestli jsem k filmu nebyl příliš přísný. Ne, nebyl. Vzhledem k tomu, o jaký tvůrčí paskvil se jedná, si snímek mou jedinou hvězdičku obhájil jen proto, že jsem byl příliš líný na to, abych měnil hodnocení. Záležitost to byla ovšem hrozná; vše bylo sice převelice akční, jenže paskviloidní scénář postrádající elementární logiku dokáže i z akčního filmu udělat jednu velkou nudu. Dalším problémem byl hlavní "hrdina"; mocky hodný zloděj s dojemným životním příběhem a skvělou povahou- něčemu takovému prostě nedokážu fandit, ani když je jeho utrpení prohloubeno tím, že je mu unesena jeho transsexuální dcera. Nakonec jsem ale rád, že jsem si snímek zreprízoval; teď mám okomentováno, takže už budu vždycky vědět, že tohle už ne. / Poučení: Vydírá tě Terminátor? Volej Robocopa. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Asi lze jen těžko oponovat tvrzení, že Unesená se nese v tom nejtuctovějším možném duchu, jaký si lze snad jen představit. Tisíckrát omletá zápletka, bez jediného vlastního nápadu, či originálnější myšlenky, kdy jde prakticky jen o sled naprosto očekávaných situací a zvratů, s kompletně neskrývaně čitelnými a jednoduchými postavami, bez sebemenší inovace a samozřejmě lehce předvídatelné a milionkrát okopírované finále, to vše by zkrátka lehce napovídalo tomu, o jak nezáživnou a hloupou podívanou vlastně vůbec jde. Ovšem pozor, ono to není zas až tak pravda. Stejně těžko lze totiž i oponovat tvrzení, že Simon West jako režisér prostě této typ filmů umí podat tak, aby vůbec nenudil, což v reálu znamená, že Unesená má vážně výborný spád, pořád se něco děje, akce je skvěle nasnímána i zpracována, neboli jinak řečeno, i to povrchní líbivé pozlátko bývá pro film velmi důležité a právě v případě Unesené funguje více než dobře a zábavně. A navíc musím i s radostí konstatovat, že zase začínám mít i poměrně dobrý pocit z Nicolase Cage, na kterém je vidět, že ho účast na svých filmech zase baví, srčí z něj energie a nevystupuje v nich jen jako bývalá ztroskotaná hvězda z vizáží tří po sobě propařených nocí. Takže zkrátka Unesená není sice žádný poklad, žádná dokonalá, orignální podívaná, nicméně když divák přestane mít hned na začátku nějaké přehnané nároky a bude si chtít prostě jen užít obyčejné, přímočaré, nenudící béčko, dostane ho se vším všudy, a to prakticky bez jediné chybičky. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Příjemná sračka jak si užít klidný nikým nerušený večer a v poklidu usnout s pocitem, že jste o nic významného nepřišli. Celej film je postaven na hereckém výkonu pana ptačí klece, kterej sem tam běhá a předstírá, že svou dceru, kterou 8 let neviděl strašně zbožňuje a dokonce i s dírou v břiše dokáže otevřít kufr páčidlem, jen jen aby jí viděl. Nebo je to taky návod jak se dostat do trezoru banky s letlampou. Možná bych to doporučil jako povinnou filmotéku pro amnestované zloděje, tam se to bude určitě hodit. 2* ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nic extra a vida - zjistil jsem, že Cage ještě úplně nepatří do hereckého důchodu. V ději to sice tu a tam trošku skřípe, přesto jde o poměrně zdařilý thriller. Akční scény jsou povedené a napětí je taky solidní, jen je škoda poněkud nedotaženého scénáře. Jinak by bylo moje hodnocení určitě lepší. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Po tom, čo príde Will (Nicolas Cage) za Hoytom (M.C. Gainey), mu rozbije nos, posadí ho na stoličku a vedie s ním rozhovor, na konci ktorého ho kopne do brucha, pričom spadne na zem aj so stoličkou. V nasledujúcom zábere je však stolička na nohách. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama