Reklama

Reklama

Přijímáme lásku, kterou si podle nás zasloužíme. Americký film o prvním milostném opojení. Patnáctiletý Charlie je velmi přemýšlivý, zakřiknutý a citlivý mladík, který to na střední škole, kde ho ostatní mají za podivína, nemá vůbec jednoduché; je to klasický případ „jiného" dítěte, které na sebe v podobných kolektivech vždy přitahuje posměch a šikanu. Šikaně se Charlie ubrání, posměchu si až tak nevšímá, trápí ho ovšem pocit samoty a cítí silnou potřebu začlenit se mezi ostatní „normálnější" spolužáky. Jenomže to není tak jednoduché. Charlie totiž na jednu stranu svět kolem sebe nechápe, což mu brání navazovat přirozené vztahy, na druhou stranu ho chápe až příliš dobře a začleňování do něj se bojí. Zůstává tedy v roli jakéhosi pozorovatele, „toho, kdo stojí v koutě", zkoumá sám sebe i lidi kolem a píše o svých drobných poznáních, radostech i strastech dlouhé dopisy neznámému příteli, zřejmě psychologovi... Těmito slovy uvádí pražské nakladatelství Slovart román Ten, kdo stojí v koutě amerického autora Stephena Chboskyho (nar. 1970), který napsal, ještě než mu bylo třicet let. Charlieho příběh se odehrává v autorově rodném Pittsburghu a je víc než pravděpodobné, že obsahuje řadu autobiografických rysů. Chbosky se uplatnil v Hollywoodu jako scenárista (např. postkatastrofický seriál Jericho), a to mu pomohlo při realizaci filmové verze jeho románové prvotiny. Snímek Ten, kdo stojí v koutě (2012) byl velmi dobře přijat diváky i odbornou kritikou. Mezi nejvýznamnější ocenění, jež film získal, patří Cena Independent Spirit Award za nejlepší první film. Jednoznačnou pochvalu si vysloužili mladí herečtí představitelé Logan Lerman (Charlie), Ezra Miller (Patrick) a Emma Watsonová (Samantha). V rolích dospělých, přestože jsou svým rozsahem vesměs minimální, se objevuje řada známých herců – Paul Rudd (učitel angličtiny), Dylan McDermott (Charlieho otec), Melanie Lynskeyová (teta Helen) a Joan Cusacková (psycholožka). (Česká televize)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (1 087)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda, nepřišel mi film něčím vyjímečný, že by se odbočoval od řad Ostatních Teen Filmů! Klasická Zápletka.. Nesmělý Logan Lerman jde na střední, nikoho nezná, cítí se zle.. Seznámí se s Hláškařem Třídy a bude se zajímat o jeho sympatickou nevlastní Sestru Emu Watson! Film je dojemný, milý, bohužél vůbec né vtipný a to byl pro mně největší kámen úrazu! 91% mi příjde strašně nadhodnocené a proto tedy mé hodnocení pouze za 3* ! Cítím, že hlavní důvod proč ostatní dávají 5* je ten, že i oni jsou právě zamilovaní !! :) ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejopravdovějších a nejupřímnějších teenagerovských filmů, jaký jsem kdy viděla. Nevyskytují se zde žádná klišé, jak možná čekáte. Mě film vrátil o těch pár let zpátky na střední a v několika momentech jsem se sama viděla, neříkejte, že Vy ne. Jeden moment byl pak pro mě přímo zdrcující, byla to ta pravda, kterou jsem vlastně ani slyšet nechtěla. Film výborně zobrazuje sílu a důležitost přátelství a taky je zde nádherně zobrazena síla okamžiku. Herci do svých rolí sedí. Měla jsem strach, že budu mít problém s Ezrou Millerem, že už ho nikdy nebudu schopná vidět jinak než ďábelského Kevina, ale po chvíli se mé obavy rozplynuly a je to právě on, kdo herecky válcuje všechny kolem. The Perks of Being a Wallflower je filmem, který nebude sbírat žádná ocenění, ale pro publikum, pro které je natočen, je to téměř dokonalý film. Nevím, zda bych teď byla schopná doporučit nějaký lepší film někomu, kdo je momentálně ve studentských letech. Krásně natočený film s obrovským srdcem a skvělým soundtrackem. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápem to vysoké postavenie v rebríčku najobľúbenejších filmov. Mám rád filmy o outsideroch i netradičné romantické filmy, ale vo výsledku mi to neprišlo ako nejaký prevratný film. Možno sa mnohí v nejakej postave našli, stotožnili sa s ňou, utajovaná láska je dosť bežná vec, ale žiadna scéna ma nedvihla zo sedačky, nezrýchlila tep ani mi nerozbúchala srdce. Príjemne sa to pozerá, nie je tam nič, čo by ma urazilo alebo znechutilo, len som čakal viac. Rozhodne si však pochvalu zaslúži hlavné herecké trio, ale hlavne E. Watson, ktorá ma aj toho roku vo filme Kolónia presvedčila, že má naozaj a právom našliapnuté ku skutočnej filmovej hviezde. Váhanie medzi 3 a 4 hviezdičkovým hodnotením vždy vyriešim jednoduchou otázkou, či by som si to pozrel ešte raz. Odpovedám nie, takže silné 3 hviezdy. 60%. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Asi jsem zapomněl kolik mi je .. nebo to ani vědět nechci, ale člověk má chuť díky těmhle sympatickým zvrhlíkům přestat chodit v neděli do kostela (pokud bych to tedy dělal) a raději místo toho předehrávat před filmovým plátnem Rocky Horror Picture Show pro bandu ještě větších pošuků. Jen si myslím, že by mi ty šaty asi tak neslušely : ) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $17,218,841Tržby Celosvetovo $28,380,043Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ na jednu stranu to je roztomilí študentský príbeh, na tú druhú až príliš okatý umelecký kalkul, ktorý nemá skutočnú patričnú hĺbku akú by si zaslúžil, aj keď herci to celkom dobre uhrajú /55%/ ()

Galerie (84)

Zajímavosti (28)

  • Emma Watson (Sam) si kvůli dokončení série o Harrym Potterovi a natáčení tohoto filmu vzala na Brownu semestr volna. (Weasley)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama