Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 1

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 716)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Babylonský stěhovák, amatérský filmař a požírač dětí v jednom vs. po slávě toužící spisovatel ve schizofrenii rodinných hodnot, aneb zatímco se rodina pana Oswalta ocitá v moci ďábla, u mě nastal den, kdy se mi (téměř) zastavilo srdce. Bravo, Mr.Derrickson! Originalitou sice nic nového pod větví s oběšenci, ale hutná atmosféra je skvěle podbarvena Youngovou psychedelickou hudbou kolem super 8 nahrávek, napínavým zkoumáním detailů ala Zvětšenina, se svěrači laškující hrou tmy a stínů a samozřejmě vám z úst vyžene nějakou tu vulgaritu i pár skvostných lekaček, které však lze díky náhlému ztišení hudby, či ruchů docela dobře předvídat. Snad jedinou pihou na kráse je rozbředlý konec s dětičkovým klišé (popření očekávané nevinnosti), vleklá to žánrová bolístka. Kdyby v něm pan Bubák dostál názvu Sinister, měl bych na posledních 15 minut na hlavě naraženou krabici od popcornu a dva jeho kousky vecpány v uších, nicméně do kin chodí hororů zoufale málo a těch kvalitních ještě míň, takže si tohoto osmimilimetrového osvícení važme.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ano, Sinister bezpochyby je jedním z nejlepších hororů roku 2012. U hororů téměř vše již bylo viděno, nicméně ne všechno již bylo slyšeno. A polovina Sinisteru spočívá v tom maglajzu, co splodil geniální Young a čím byl film ozvučen. Protože tyhle zvuky samy o sobě jsou děsivý, ale ve spojení s hororovýma scénama je to teda vrchol. Vadily mi tak maximálně ty přemaskovaný děti, ty už mě teda moc neberou, zato boogie man byl krutej jak sviňa. Plus k tomu samy nahrávky zločinů jsou hrůzný. Táhne to nahoru i Hawke, Rylance a hodně se mi líbil James Ransone v menší roli "deputyho". Sinister patří k tomu typu nervních, skutečně děsivých hororů, co postupně gradujou a přesně to se mi líbí. Takže proto neváhám se 5* ani chvíli. O chlup lepší, než Mama. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

V některých pasážích má divák, který horory sleduje tak dvakrát do roka, co dělat, aby udržel stolici. Musím uznat, že Hawke procházející pásky s explicitním obsahem a hlavně jeho brouzdání po potemnělém domě (proč si sakra nerozsvítil?) čekajíc, odkud vyskočí bubák (zvukařská práce je skutečně intenzivní), jsou natočené velmi solidně. Ambice tu byly, o tom žádná. Škoda jen, že si někdo nedal trochu víc práce se scénářem. Klasická duchařina představuje spisovatele, který poznal slávu autora jednoho bestselleru, který se orientuje na nevyjasněné kriminální případy a který po letech příprav na další velký trhák jaksi už nemá kde brát na uživení rodinky. Jenže tentokrát si ukrojil až příliš velké sousto. Skoro jako režisér Derrickson. Ten sice dokáže v ten správný moment vytáhnout nějaké to znepokojivé eso z rukávu, ale ve finále je to extrémně ohrané. Rozuzlení pak pro mě bylo zklamáním. Na druhou stranu je příjemné sledovat, když dostane schopný filmař nějakou tu kačku a prostor se vyřádit, tak to nemusí být zlé. Tady to ale nakonec zůstalo někde na půli cesty. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Taká 1/3 filmu je skôr temnenejším vyšetrovacím thrillerom ako hororom , no postupne atmosféra hustne. "Mr. Boogie" je dosť záhadná postava a v hororoch je to vždy takto lepšie. Celý film je to také pohrávanie sa s divákom, ale záver sa vydaril a je jasný ako facka. Nie že by bol bohvieako originálny, podobné závery tu už boli, ale presne takto si predstavujem poctivý hororový záver. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další duchařskej horor po vzoru Insidious a nakonec zavládlo mírný zklamání. V podstatě nejde ani tak o nápad, který je super, ani o zpracování, který je evidentně vydařený. Horší je to ale s jednotlivými momenty, který mi nedávaly smysl. Film si totiž nedá tu práci divákovi něco vysvětlit a tak ho rovnou hodí do centra dění a chce, aby se s tím popral. Ethan Hawke se s rodinou nastěhuje do domu a tradičně na půdě najde staré pásky z kamery Super8, který to všechno započnou. Proč se do toho nového bytu nastěhovali nebo co to vlastně dělá za práci, nám film vůbec nevysvětlí. Ani po skončení filmu jsem pořádně nepochopil, co ta jeho postava vlastně dělala. Psala snad knihy na základě skutečných nevyřešených případů? Nutno dodat, že za celej film nenapsal ani čárku. Těžko říct. Nicméně zpracování a nápad dobrý. Tomu se nedá nic vytknout. Zbytek na hraně. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Na začátku filmu vidíme Ashley (Clare Foley), jak maluje na zeď holčičku červenou barvou. V dalším záběru je však bílá barva tam, kde předtím byla červená. (civrss)
  • Natáčení snuff filmu "Pool Party '66" ve filmu Sinister bylo velmi obtížné. Herci, kteří hráli rodinu odsouzenou k záhubě, byli ve skutečnosti přivázáni k židlím a vtaženi pod vodu. Filmaři museli být nesmírně opatrní, aby se při natáčení scény nikomu nic nestalo. Další komplikace nastaly při natáčení vraha pod vodou. Nicholas King (Bughuul) musel při natáčení nosit závaží a zůstat několik vteřin pod vodou. Jelikož se scéna natáčela výhradně na super 8mm film, bylo třeba dbát na správné nastavení kamery, jinak by se scéna musela mnohokrát opakovat. (pornogrind)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama