Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 092)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Super jizda jako prvni dil. Tady neni moc co resit, jeden z nejzabavnejsich komiksovejch filmu. Skvely triky, super hudba, pribeh jeste v ramci moznosti uchazejici a super sympaticky postavy. Neustale nejaka akce, do toho spousta hlasek a dve hodiny utecou jako nic, klidne by mohl bejt film i delsi. Jediny negativum je, ze tim, ze tu je v tradici pokracovani vseho vic, at uz to je vic postav, vic vedlejsich pribehu nebo proste cokoliv, co vas napadne, nic nedostane poradne prostor, takze vsechno tu je jen tak nakously a urcite by se dala spousta veci jeste vic rozvinout. Ale neni to nic, co by cloveka v ty zaplave akce a hlasek nejak vic trapilo. Jasnejch 5*. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nikdo by asi před třemi roky neřekl, že dokáže fungovat film mezi jehož hlavní hrdiny patří i mluvící mýval a strom opakující pořád jednu samou větu. Jednička byla ale v rámci filmového průmyslu něco neokoukaného. Jednička dodnes funguje jako úžasná sci-fi komedie která se vyznačuje úžasným situačním humorem. A kromě kvalit z toho bylo 773 milionů dolarů celosvětově. Proto musela vzniknout dvojka která si............ vede snad ještě víc. Příběh dvojky se odehrává asi tři měsíce po jedničce což znamená dvě věci......... postavy se zase tolik rozvinout nemohli ale zato lépe funguje jejich chemie. Už to není pět lidiček kteří mají chuť se navzájem zabít ale jsou ´´rodina´´. Strážci galaxie Vol. 2 především trpí syndromem Avengers 2 kde chcete aby si postavy více povídali než aby zažívali akci. A to se stane. Ke strážcům se přidavá i Mantis který je v rámci sociologie trochu opožděná ale jinak celkem kvalitní postava která by ještě mohla něco předvést. Ke strážcům se přidávají i dvě postavy ze Strážců galaxie 1- Yondu a Nebula. Yondu tentokrát dostává více prostoru a více prozkoumáme jeho nitro. A to samé se dá říct i o Nebule která tentokrát není obyčejná loutka. Otce Star-Lorda poté hraje Kurt Rusell který je 1) v úvodní scéně geniálně omlazen a za 2) skvěle hraje a stejně jako v Rychle a zběsile 7 a 8 si krade každou scénu pro sebe. Strážci galaxie Vol. 2 jsou především další vesmírnou space-operou a hned první scéna s Grootem láká na to aby si děti kupovali jeho hračky. Ale pro dospělého diváka to nepůsobí rušivě a naopak je to neuvěřitelně geniálně vtipné a další možnosti fungování situačního humoru. Strážci galaxie Vol. 2 jsou neuvěřitelnou space-operovou dávkou a to tak, že dle mého patří do TOP 5 celého marveláckého univerza. A stejně jako u jedničky si budete chtít pouštět písničky pořád dokola. Velká očekávání od trojky! Viděno v kině: 2x ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A to jsem si už myslel že se mě nikdy žádná Marvelovka nebude líbit. Holt James Gunn natočil svůj nejlepší kousek a celé si to sedlo přesně tak jak mělo, alespoň tedy v mých očích druhý díl zafungoval. Nerozumím tomu, že jednička tohle kouzlo nemá, přitom oba filmy jsou si hodně podobné koniny. Je pravdou že zatímco jednička lítala z planety na planetu a styl připomínal Star Wars. Dvojka má mnohem sevřenější příběh. Chlapec konečně pozná svého tátu a z něj se vyklube darebák. Tvůrci šikovně obsadili Kurta Russella a na třetí díl se musím těšit, protože to vypadá že Stallonova úloha nabyde na významu. Rozloučení s Yondou nemohlo snad být ani důstojnější. 75% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel to opět rozjel na plné koule! Už jsem si myslel, že ta formule, kterou před 9ti lety Kevin Feige sestavil, na mě nefunguje, trailery mě nijak zvlášť nebavily, očekával jsem pouze "more of the same" v tisíckrát viděné formě. Jenže James Gunn klame tělem opravdu neuvěřitelným způsobem, když mě nejprve vyloženě uzemnil úvodní scénou, která je naprosto vymazlená, prošpikovaná nápady a umně snímaná z neuvěřitelných kamerových úhlů, až by se jednomu zatočila hlava na jaký mišmaš to vlastně kouká. Jenže Gunn je v kramflecích naprosto suverénní a vůbec nezadá k pochybám k natáčení třetího dílu stejným tvůrčím týmem. Ať už se jedná o akční scény (respektive naprosto megalomanské finále, tenhle film má triků asi jako celá 3.fáze dohromady!) či rozmělnění příběhu cca od půlky do mnohem osobnějších rovin a nebo vyloženě momenty útočící na bezbranné emoční ústrojí, fungovalo to na mě prostě všecko. Jako obvykle až na momenty, které vyloženě zdecimují jakýkoliv náznak vážněji míněné scény nebo zkrátka veskrze ten nejjednodušší přiblbě dětský humor (ačkoliv tedy vtípků a natážek je neuvěřitelná kadence a veskrze jsem zíral, kolik jich na mě zapůsobilo), což je ale už takový marvelovský trademark. Co se ale týče těch tíživých momentů, ty prostě a jednoduše z člověka vydření emoce a pokud nejsem úplný pařez, tak to funguje. Ani jednička, ani žádný jiný film neměl takovou duši a poselství. Zejména, když tempo poleví a rozvíjí se příběh, tak právě tam jsem si to užíval nejvíc. A ten Chris Pratt už je tentokrát emocionálně trošku výše, což jen kvituji. PS : Co je na filmu úplně nejlepší? No samozřejmě Dave Bautista a onen funus (samozřejmě ne Draxův). PPS : Bradley Cooper je boží a Vin Diesel naopak ještě zaměnitelnější než minule. ...9,5/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Blockbusterový ekvivalent devadesátkové sobotní n@vácké estrády; přebarvené, snažící se za každou cenu o humory, které ne a ne fungovat, dlouhé k nepřežití a stavící jen a pouze na pitvořících se známých ksichtech. Snad jen ten Petr Novotný byl o poznání lepší záporák než ti zdejší. Postavy samotné ujdou, ovšem jejich (ne)využití v nepřehledném omalovánkovém digibordelu je na pár výchovných pohlavků. Úvodní hodina se ještě úrovni jedničky vyrovná, druhá posílá veškerý popcornový "feel good" koncept do kopru. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Režisér James Gunn v roce 2018 prohlásil, že je ve filmu spousta "easter eggů" (skrytých odkazů), které ještě nebyly odhaleny. (tyzmrde)
  • Elizabeth Debicki (Ayesha) bola obsadená do filmu aj vďaka svojej výške (1,91 m). Jej kostým však obsahoval ešte topánky s opätkami, takže jej konečná výška sa zastavila na 2,01 m. (belinko)
  • Karen Gillan (Nebula) v maskérně strávila 2 a půl hodiny denně. Přesně tolik trvalo nanesení make-upu. Při natáčení prvního dílu Strážci Galaxie (2014) to trvalo až 5 hodin. (s.m.43.)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama