Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (166)

Tommassi3

všechny recenze uživatele

Tak si opět na Kavkách - Potažmo přesněji a symboličtěji pro potřeby komentáře v Brně na Běhounské..;) - naběhli !! ;) Dalo se čekat, že se jejich nejúspěšnější seriálový projekt, totiž Četnické humoresky, dočká buď sequelu či alespoň nějaké variace.. Bohužel Četníci z Luhačovic ze všeho nejvíc platí bohužel za ubohou nápodobu.. Takové Četnické odlesky s humorem ukázkově křečovitým, hlasitě a důsledně laškovnou hudbou uvozeným, a nuceným, omezujícím se na gagy a pokusy o hláškování.. Tvůrci pohazují zajímavými motivy jak Michael Jackson končetinami, ovšem dále je nerozvíjí, protože dramatický, sociální či satirický přesah, nedejbože pokus o tvoření paralel, samozřejmě spokojená divácká cílovka nepotřebuje, ani nevyžaduje.. Ne, díky !! Nemám potíže s usínáním.. Zedníček jako ukázkový příklad cíleně vedených herců téměř tragický.. ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaké nedostatky se samozřejmě našly, ale tohle je jedno z děl, kde mi nevadí, protože to pozitivní jednoznačně převažuje, tak proč nepřimhouřit oko. Seriál - hlavně ústřední postavy a celková atmosféra včetně vizuálu - mi bude chybět, určitě by stálo za úvahu nějaké pokračování. Nepochybuju o tom, že by se dalo napsat a natočit tak, aby to nebyla jen nastavovaná kaše. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem čekala více. V prvé řadě více humoru, napětí a alespoň jednu postavu, ze kterou bych cítila sympatie. Bohužel herci jsou nevýrazní, role jim evidentně nesedí. Děj je nudný, i přes relativně krátkou stopáž se mi zdál díl dlouhý. Hudba mdlá a napětí či akce poskrovnu. Snad jen dobové reálie a výprava jsou fajn. Snažím se nesrovnávat nesrovnatelné, ale humoreskám to nesahá ani po paty. Paradoxně všemi pomlouvaný Pavel Zedníček byl jediný, kdo mi v roli seděl a dle mého i něco předvedl. Bez něj bych šla s hodnocením možná ještě níž. Uvidím po dalších dílech. Zatím tak 45%. ()

Kámen odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná agitka ve prospěch vepřů, resp. Rakouska-Uherska, českej velitel špatnej, bejvalej německej úžasnej, Češi jsou idioti, Němci géniové. Zhovadilosti typu zlatý Rakousko, to by se za Rakouska nestalo (a ještě si ti šmejdi votíraj ty svoje odporný tlamy o vlastence Kramáře) kdyby měl Masaryk rozum, nevyhodil by zkušený četníky (rozuměj vepřový šišlající kedlubny), to je přímo na přes držku! A zasloužili by všichni, od šašků na place až po režiséra, to je odpornost!!! Hlad, bída, zločinnost (zatímco po ostatních válkách byla sytost, bohatství, blahobyt a nulová kriminalita), to zbylo po I. svět. válce, blábolej tvůrci. Mamá, papá, rakouský uniformy a baroni (byť by se mělo jednat o 1. republiku a knížecí tituly byly zrušeny, resp. zakázány používat), dementní skopčáckej přízvuk (řikat) Zedníčka, strnulej, řvoucí Jaškow (škoda, v Expozituře se mně líbil, pochopitelně herecky :-D), s výrazem mumie a politicky korektní miloučcí vepři a homodějové z rodu Žužu. A jdu blejt! Už tam chyběl pouze Heil Herman a Sieg Vokřál, vítající Bernda Posselta v němčině jako úvodník celýho seriálu. Pepík Goebbelsů by stál v rohu a tiše by se červenal, takovou propagandu (jenže i ta byla zoufalá) a zhovadilost by určitě nezvládnul... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zaprvé přirozeně jiskřivé „hecování“ v charakterově bohatém tandemu Tomáše Töpfera a Ivana Trojana, jenž se stal zásadním motorem celé série; naproti tomu luhačovická parta vede spíše vatovou figurkářskou konverzaci. Zadruhé filmový způsob vyprávění, který si Antonín Moskalyk určil i hlídal a jenž se v ilustrativní novince nahrazuje povšechně televizním rukopisem, volně zaměnitelným třeba s Doktorem Martinem. A zatřetí humor, což neznamená občasné snaživé „hlášky“, nýbrž celistvou autorskou stylizaci jemné nadsázky, která dává dávným kulisám zločinu osobitou vůni, barvu, jazyk a názor již od dob Hříšných lidí města pražského. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Prezident Masaryk projíždí vlakem Luhačovicemi na Slovensko. To je však nemožné, protože železniční stanice v Luhačovicích je slepá. (frolish01)
  • Unifromy ušité pro seriál se na začátku musely ušpinit, aby divák nabyl dojmu, že byly použité během války. (MTHRFCKR)
  • Natáčelo se v Luhačovicích, Tasově, Prostějově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama