Reklama

Reklama

Četníci z Luhačovic

(seriál)
  • Česko Četnické trampoty (neoficiální název)
TV spot 1
Česko, 2017, 16 h 42 min (Minutáž: 82–86 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Pavel Zedníček, Robert Hájek, Martin Donutil, Robert Jašków, Karel Dobrý, Jiří Langmajer, Igor Bareš, Dana Batulková, Ondřej Malý, Pavla Tomicová (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Děj nového seriálu zavede diváky do roku 1919, kdy dva mladí četníci po ukončení školy přijíždějí na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Krátce po příjezdu vyšetřují svůj první velký kriminální případ. Vedle Roberta Hájka a Martina Donutila se v seriálu objeví Robert Jašków, Karel Dobrý, Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, nebo Igor Bareš. V současné době je připraveno celkem šest dílů seriálu a každý ze tří režisérů natočí dva díly po pětasedmdesáti minutách. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (166)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak já si na rozdíl od různých, všemocných kritiků všehomíra počkal, až uvidím všechny díly a vyplatilo se, protože jako celek tihle četníci fungují velmi dobře a největší problém je v tom, že se kvalita hapruje podle aktuálního velitele - každý z nich totiž četnickou stanici diriguje po tři díly a rozdíly jsou tam jasně patrné. A podle toho taky budu tenhle seriál dělit. Velitel První: Plešatý idiot (Robert Jašków) - jednoznačně nejhorší část seriálu bohužel (naštěstí?) hned na začátku, tady by se hodil buď velitel otcovsky hodný, nebo naopak zlý a záporný, jenže tenhle je jen tupý a chová se jako idiot, čemuž Jaškówovo herectví moc nepřidá, protože skoro žádné není. Jinak představovačka obou hlavních protagonistů je fajn a oba herci působí dost dobře, stejně jako množství opakujících se vedlejších postav, místo jednoepisodních roliček. Bohužel tu je ale špatný velitel doprovázen špatným scénářem, kde se vrchol trojdílu nese ve znamení zápletky, kterou jsem už v detektivkách viděl minimálně pětkrát a objevila se i v četnických humoreskách. Velitel druhý: legionář (Karel Dobrý) - asi nejlepší části, díky tomu, že má velení normální a životná postava, dostává mnohem větší prostor samotné vyšetřování případů a seriálu to jde k duhu, stejně jako prvotní napětí legionář/četník rakušák. Velitel třetí: hypochondrický chovatel plazů (Jiří Langmajer) - přiznávám, když se na obrazovce zjevoval varan Bismarck, tak mě to docela bavilo, ale jinak je linka s nemocemi velitele úplně na hovno, stejně jako jeho samotná postava, sice lepší než první tři díly, ale hlavně díky tomu, že Langmajer je dobrej herec a hlavní četníci se už trochu otrkali a vyšetřovací linky pořád fungují. Velitel čtvrtý: šetník rachušáák (Pavel Zedníček) - někoho možná tahle postava iritovala od začátku přehnaným šišláním (prý to měl být rakouský přízvuk), ale tady to jednak trochu ustupuje, druhak jsem si zvykl. Jedná se o výborné finále i díky řešení věcí, jako je homosexualita, jediný opravdu zapamatovatelný případ (a taky jediný, co má reálný základ) je i v mnoha věcech originální. Jen velká škoda, že některé linky tu vedou do ztracena, což je dost možná tím, že se hodně přetáčelo. A je dobře, že se přetáčelo, protože to je jako celek hrozně fajn a já už mlčím, protože už takhle má tenhle koment hrozně písmenek. ()

PlayEasy

všechny recenze uživatele

Tyto četnické přihlouplé seriály nemáme rádi a je to dle nás jen ztráta času, je sledovat. No ale tento jsme zkoukli, protože bydlíme kousek od tohoto nádherného lázeňského městečka a často do něj jezdíme. Dokonce jsme jednou byli u natáčení! Ale jak říkáme, je to vlastně o ničem a až na pár povedených vtípků a případů je to úplně bez příběhu. 40% ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotící kompromis.Na druhý díl seriálu jsem se díval ze zvědavosti, jak se jim "dílo podařilo". I když se v tomto díle řeší vražda, v některých momentech jsem přemýšlel jestli se na seriál dívat jako na detektivku, nebo na relaxační komedii. Nakonec asi obojí. Báječně jsem si odpočinul, a z tohoto pohledu bych snad dal i víc než ty dvě hvězdičky. Na straně druhé, odvahu prohlásit tohle za detektivku by bylo hodně odvážné. Herecké výkony mnohdy na úrovni lepších amatérů, snad s výjimkou Hájka a Donutila ml. U Zedníčka se podařilo jeho "češtinu" akcentovat až příliš, mnohdy téměř k nesrozumitelnosti,v předváděné fyzické kondici by zřejmě pro prvorepublikové četnictvo byl fakticky nepřijatelný.Paní soudcová Cmíralová je posazena do role potrhlé ženštiny. Ale tohle nejsou snad ani chyby herecké, ale spíše režijní - působilo to na mne dojmem, že do této polohy byly jejich role směřovány. I když nepříliš velká, přesto mile na mne působila role cikána, ve které jsem vnímal jeho prohnanost i "hrané herectví". Takže dojem spíše rozpačitý. A co nejvíc utkví v paměti? Asi "KAM NA ŠUTRY". Po příběhu Staré dluhy jsem zvýšil hodnocení ze tří hvězd na čtyři. Jen se bojím že odchod Vlacha může znamenat, že za čas se vrátím k původnímu hodnocení. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Achjo...toto dopadlo. Těch negativ je tolik, že je asi všechny nevyjmenuju. Aspoň ty největší - Zedníčka mám rád, ale ten jeho ušišlanej germán byl opravdu jen blbý vtip. Kdyby mluvil normálně s jemným německým přízvukem, neřeknu ani popel, ale ta hodně nepodařená šaškaráda, aby i pastevec z Ulanbátaru pochopil, že to není Moravák, je prostě pitomá. K tomu mimořádně, ale skutečně mimořádně NEZAJÍMAVÍ herci v rolích četníků (až na Mirka Hanuše!), co vlastně možná vůbec neví, co mají hrát, kdy mluvit, kam jít...samotné případy jsou opravdu vhodné jen pro večerní pohodový TV večer s rodinou, pokud k příjemnému večeru s rodinou už potřebujete televizi. Asi by se našly i klady - Ondřej Malý s Pájou Tomicovou jsou dvojka, která vám zaručeně vyrobí vtip a odlehčení. Nechci dštít oheň a síru, ale jsem hrozně zklamanej... na Humoresky se Luhačovičtí dívají zadupáni do prachu... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"To být celé taktická past." Četníci z Luhačovic mi od začátku nebyli moc sympatičtí, ale neodradili mě svými bodáky od dalších návštěv a za to jsem celkem rád. Pod velitelem Stavinohou to totiž bylo celkem za trest, ale vynikající velitel Vlach mne naprosto nadchnul, hypochondrický velitel Sova mě znechutil a za vlády přirozeného velitele Gebrta to celé dost srážela naprosto zbytečná homolinka. Nicméně Luhačovice byly zbaveny padouchů, nějaký ten fórek na mě z léčebného pramene taky občas vykoukl a já se nemusím odjet léčit do švýcarského sanatoria ze smilstva proti přírodě, takže to nakonec hodnotím jako poměrně stravitelné. ()

Galerie (319)

Zajímavosti (57)

  • Paní Cmíralová (Dana Batulková), matka jednoho z mladých četníků, bydlí podle příběhu na statku u Kroměříže. Její automobil Renault má však poznávací značku N 472 a je tedy zaregistrovaný až v Praze. (Martin_L)
  • Všech šest celovečerních dílů Četnických trampot je inspirováno skutečnými případy z četnických archivů. (MTHRFCKR)
  • Prezident Masaryk projíždí vlakem Luhačovicemi na Slovensko. To je však nemožné, protože železniční stanice v Luhačovicích je slepá. (frolish01)

Reklama

Reklama