Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám, tak mám úplně jiný vkus než většina hodnotících. Atmosféra? Moc se jí nekonalo. Že by přišel nějaký strach? Ale no tak, mnohem více jsem se bála u americké verze (ano, je to tak). Hlavní postava byla na můj vkus někdy až moc hysterická. Bohužel, film se mi moc nelíbil. Četla jsem knihu, i její pokračování, takže se nekonal moment překvapení. Jsem zklamaná, protože jsem se opravdu chtěla bát a ono nic. Znám lepší japonské horory, co se atmosféry týče. Pro mě byl film nemastný neslaný. Jediné velké plus má u mě OST. Myslím, že bez něj by skončilo v propadlišti dějin. Navíc *!!SPOILER!!* konec je sice stejný jako v knize, ale tady jsem se musela smát - pojď, pojedeme zabít dědečka... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočenej horor - koukal jsem na to s otevřenou pusou od začátku až do konce. Navíc ten japonskej styl hraní tomu filmu dodává takovou divnou divnou atmosféru, která tu ponurost celýho příběh ještě víc zvýrazňuje - oproti tomu na mě byla ta americká verze moc "barevná" až "veselá". No a když lezla Sadako z televize, tak jsem měl oči navrch hlavy a když jsem to pak vypnul, zazrnila mi televize a do toho mi zavolal kamarád, jestli půjdu na jedno, tak jsem dostal málem infarkt. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Pověst "Ringu" je doslova všeobjímající, vzhledem ke gigantickému množství populární J-hororů remakovaných v americe se dá říct že ještě mnohokrát překonala pověst přehypovaného Blair Witch Projectu - právě proto je tak těžké dívat se na tento film poprvé v době kdy už ho zná i každé druhé nemluvně. Mé očekávání nicméně bylo sice značné, ale ne tak přehnaně abych film, jen díky faktu že mu nedostál, musel úplně odsoudit. Takže horor to není špatný, ale o žádný zázrak se prostě nejedná a opravdu silné scény nabízí snad jen dvě. Ve zbytku děje, ačkoli se pravidlům filmové logiky nijak nevzpouzí a ani se nesnaží zaujmout lacinými triky, jde jen o místy až nepříliš nezajímavou mysteriózní detektviku. Každopádně v japonsku vzniklo i několik mnohem lepších hororů - například Kairo. 7/10 ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem Ringu odolával ze strachu, že budu mít potíže ustát tu hrůzu, ze které mi bude kapat pot do piva takovým způsobem, že se ten mok znehodnotí. Dobu tak dlouhou, že už jsem z doslechu a z různých narážek dávno znal pointu i velkou část děje. Jaké bylo moje překvapení, když se z filmu vyklubala decentní duchařina s příjemnými herci a navíc hezky natočená. Skoro jsem byl zklamaný, že jsem se nebál. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, dnes už na mňa tento snímok pôsobí skôr ako komorná kriminálka o záhadných úmrtiach, než strašidelný horor, ktorý by ma mal na smrť vystrašiť. Americká verzia je (pre mňa) absolútnou, hororovou delikatesou, no tejto prvotine môžem vzdať akurát tak "hold" zato, že bola výbornou predlohou pre niečo ďaleko intenzívnejšie - nič viac, nič menej. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Scéna, kdy Sadako vylézá ze studny, byla natočena pomocí divadelního studenta Rie Ino, který ke zvýraznění emocí používá zvláštní trhavé pohyby těla. Tyto pohyby byly natočeny, když Inou jde směrem dozadu, a poté pušteny obráceně, tím se docílilo velmi nezvyklých pohybů Sadako. (TomikZlesa)
  • Ve scéně, kdy Asakawa (Nanako Matsushima) poprvé na recepci vyndá kazetu z obalu, je vidět, že kazeta je nejméně čtyřhodinová a nachází se přibližně v polovine. Když ale potom kazetu pustí, hned si ji přehraje, aniž by jí přetočila. (Soufil)
  • Detail oka Sadako na konci filmu patří muži. (TomikZlesa)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama