Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o únosu. Příběh je skvělej, má vynikající herce, vedle dvou skvělých herců Mela Gibsona a Garyho Sinise se mě zaujaly Rene Russo a Delroy Lindo. Ve filmu funguje perfektně napětí, skvělé hlášky, skvělá atmosféra, kdy se neví co se bue dít dále. Hudba ve filmu je naprosto prvotřídní - soundtrack, který patří mezi mé oblíbené. Nevadilo by mi kdyby byl film ještě delší. Mohlo být více akce, ale v rámci žánru mi bohatě stačí přesně tohle. Film hodnotím na 100%= ***** ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pozrel som si tento film asi tretí krát a som spokojný. Nie som expert na režijnú prácu Rona Howarda, ako časť hodnotiteľov (veď som od neho videl iba skvelé Apollo 13), ani sa nehodlám príliš rozpisovať. Na nadpriemerné hodnotenie mi postačuje, že film je vďaka premene dvoch melónov z výkupného na odmenu pre udavača veľmi dobre zapamätateľný. A to sa o mnohých, aj lepšie hodnotených, filmoch povedať nedá. A keby mal stráviteľnejší záver, s pridaním hviezdičky by som neváhal. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Majitel velké letecké společnosti Mel Gibson, kterému unesli syna, bere spravedlnost do svých rukou. Odmítá vyjednávat s únosci, kterým nevěří, stejně tak jako policii. Stanoví vlastní pravidla, která jsou asi pěkně riskantní a výkupné za syna nezaplatí. To je sice hezké, ale film právě v této chvíli ztrácí na věrohodnosti a takováto oklika, nebo originální prvek je stejně k ničemu, protože pak už se nic překvapivého neuděje a thriller skončí tak předvídatelně, že nechápu, proč si tvůrci sami tak komplikovali život, když stejně nabídli hollywoodský konec. A co taky čekat od režiséra Rona Howarda. Mé hodnocení: 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dlhé roky to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov a názor nemením ani po desaťročiach. Napriek tomu, že od začiatku sú karty jasne rozdané a je známe, kto je únosca, aké sú jeho pohnútky aj kontakty, všetko sa vyvinie vo výborný thriller, presne taký aký si želáte vidieť. S dávkou napätia, akcie, ale hlavne šachovú či až pokrovú partiu medzi otcom uneseného a únoscom. A až dramatické finále rozuzlilo, kto mal v rukách royal flush. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Howard prekvapil na seba veľmi netradičným, drsným trilerom. Televízna, niekoľkokrát ročne omielaná klasika pre mňa nestráca ani na x-té pozretie nič zo svojho kúzla. Vždy mám zimomriavky, keď chudák Sinise zapne telku a tam mu zúfalý Gibson odkáže, že....Tých prekvapivých zvratov je viac. Hlavné postavy perfektne obsadené, hodia sa sem ako pytel na hlavu uneseného. Finále trošku klišovitejšie, ale intenzívne zahrané. Ja mám jednoducho slabosť na 90kové trilery, Výkupné je jeden z troch najlepších. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • V telefonním hovoru, který vede Tom Mullen (Mel Gibson) a Jimmy Shaker (Gary Sinise), postavy odkazují na snímek Stroj času (1960). (GordonCZ)
  • Pôvodný príbeh pochádza z epizódy zo seriálu The United States Steel Hour s názvom Fearful Decision z roku 1954. Ten bol upravený do filmovej verzie z roku 1956 - Ransom! a následne bol prerobený tento film. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama