Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Řekl jsem si, že svoje tělo změním na zbraň. Budu bojovník a vzdělanec." Bílí jsou rasisti, černí jsou diskriminovaní a mě tento černobílý pohled na svět dost nebaví. A Hurikán byl černý, tak to na něj ti bílí zmetci ušili - to je tutovka. Možná to tak i bylo a já se za toto nedopatření, ke kterému dochází maximálně třikrát za deset let, jménem své rasy omlouvám. Nicméně naše společnost se dostala do situace, kdy mladí, zdraví a osmahlí muži běhají na úřady pro sociální dávky, s noži v ruce vyřvávají něco o rasismu, v noci potěší spící pracující svým řevem a bílí rasisti jim platí pohodlný život bez práce. To jsme to dopracovali, takže, Hurikáne, promiň, ale já na intelektuály z ghetta nevěřím a tobě fandit nebudu. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Poněkud černobílá, jednostraná, anti rasistická agitka, nicméně dobře natočená a občas docela napínavá. Není ani nijak zvlášt patetická (až na vyjímky). Denzel jednoznačně kraluje a nelze mu nic vytknout, ale ani ostatní obsazení není špatné (podlě mě trochu pokulhával Shannon). Také se mi velmi líbil soundtrack. ()

Reklama

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Uvažoval som aj nad piatimi hviezdičkami,kedže mám pre Denzla slabosť,ale nebolo by to spravodlivé. Bolo tu zopár hluchých miest a chybičiek No napriek všetkému som sa stotožnil s hlavnou postavou,fandil mu celú dobu a neznášal som Della Pescu. Záver bol peký,aj keď sa z neho dalo vyťažiť omnoho viac a chýbalo mi tam viac emócií. Napriek všetkému,celkový dojem je viac ako pozitívny. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem byl nadšen z nelinearity vyprávění, která ovšem vydržela jenom tak třicet minut. Příběh jako takový to ale byl hodně zajímavý a neobyčejný, nicméně se nemůžu zbavit pocitu, že jsem všechno už někde viděl. A když se k tomu připočtou ty 2:20 stopáže, nemůžu jít výš jak na tři hvězdičky. 65% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nepochybně dobrej životopisnej film, kterej podtrhuje jako vždy vynikající Denzel Washington svým hereckým uměním. A může být pyšnej na to, že ve svejch letech dokázal zahrát i mladší verzi Rubina Hurikána Cartera. Je docela jasný, jak to celý dopadne a to filmu ubližuje. Pochybná partička kanadskejch dobrodinců + jednoho mladýho negerskýho ucha působila dost pederasticky a jejich záměry udělat dobrej skutek byl jak z nějaké náboženské sekty. Ale počítá se výsledek, kterej se jim poved a dát do držky americké justici vždy potěší. Akorát si nemyslím, že za pár let si na tenhle film vzpomenu a vzpomínat asi ani nebudu. Jednou vidět to stačí a tím mám splněno... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Denzel Washington úzko spolupracoval so skutočným Carterom aj na tréningoch boxu, pričom o ňom povedal: "Prešiel kastrólmi a kastrólmi kávy a balíčkami cigariet. Ja pijem kávu len málo. Je zaujímavé, ale aj náročné, keď trénujete box a sleduje vás ten človek, ktorého stvárňujete."  (Arsenal83)
  • Rubin "Hurricane" Carter bol vlastne prepustený z armády po štyroch poľných súdoch (iba po 21 mesiacoch služby), avšak film zobrazuje jeho hrdinský návrat z armády. (Smok)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama