Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Trošku mě zaráží fakt, že divákovi nedají moc na výběr, zdali věřit nebo nevěřit. Od začátku jde o jasnou nevinnu a film vám nedá naději na jiný úhel pohledu. To je škoda. Nechci dokument, ale chci opravdovou skutečnost ne jen náznak. To ale chybí u mnoha filmů natočených podle skutečných událostí. Denzela jsem měl vždycky rád a je celkem jedno v čem hraje. Přiznám se, že herecky se mi líbil víc v training day, ale tím nechci říct, že by si tady oscara nezasloužil. Ale asi to tak má být. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechci bejt zaujatej na černý tváře, ale přijde mi, že většina příběhů o černoších jsou o tom, že se jim děje nějaký strašný, až nepředstavitelný, úskalí. Tady je to třeba jasný. Hurikán v ringu tím pádem není vůbec nic novýho ani originálního. Denzel tady ale toho černocha se smutným osudem v báni hraje tak věrohodně, že tu dvou a půl hodinu slupnete jako malinu. Jasný, není to nijak nápaditý, ale je to poctivě natočený, takže není důvod být nespokojen. Někdo by mohl říct, že je tenhle film jasná rutina, což by nelhal. Rutina je to ale koukatelná. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Poněkud černobílá, jednostraná, anti rasistická agitka, nicméně dobře natočená a občas docela napínavá. Není ani nijak zvlášt patetická (až na vyjímky). Denzel jednoznačně kraluje a nelze mu nic vytknout, ale ani ostatní obsazení není špatné (podlě mě trochu pokulhával Shannon). Také se mi velmi líbil soundtrack. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale jakmile je nějakej film o boxerovi, tak vždy stojí za to. "Hurricane" je sice trochu o něčem jiném než jen o boxu, což ale není vůbec na škodu. Denzel Washingotn v plné parádě předvádí jak velkým je hercem. Rubin Hurricane Carter je postava dost složitá, ale Washington zvládá všechny herecké polohy s neuvěřitelnou bravurou. Dost dlouhá stopáž vůbec nevadí, takže všechna čest režisérovi. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Je provazen neprizni osudu a svoji barvou pleti, ale ze zarputilosti s kterou se dostal az na boxersky vrcholk, i kdyz netrval prilis dlouho a znovu byl poslan do vezeni tentrokrat na dozivoti, se nevzdava a zkousi dokazat svoji nevinu. Po vydani autobiografickeho pribehu a s pomoci lidi, kteri se s nim dostali do kontaktu se mu dostave nove nadeje. Jeho jmeno je Rubin "Hurikan" Carter a v podani (Denzel Washington) se film temer vyrovnava tem nejlepsim sve kategorie. 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Denzel Washington úzko spolupracoval so skutočným Carterom aj na tréningoch boxu, pričom o ňom povedal: "Prešiel kastrólmi a kastrólmi kávy a balíčkami cigariet. Ja pijem kávu len málo. Je zaujímavé, ale aj náročné, keď trénujete box a sleduje vás ten človek, ktorého stvárňujete."  (Arsenal83)
  • Rubin Carter bol väznený 22 rokov a skutoční vrahovia z baru neboli nikdy vypátraní. (Smok)
  • Natáčalo sa od novembra 1998 v štáte New Jersey na miestach ako štátna väznica East Jersey v Rahway a v mestách Avenel a Paterson, neskôr sa štáb presunul do kanadského Toronta. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama