Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 1

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (387)

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Víte, jednou jsem se s Elvisem potkala." "Vážně? Před tím, než umřel, nebo po tom?" Vera nám stárne a nevypadá dobře, myslím, že ji to čáryfukování zmáhá - myslím účinkování v něčem, čemu filmový znalci říkají "Conjuring universum", s čímžto názvem nejsem v souladu. Wan jen bezskrupulózně vykradl část křesťanství (a to ještě ne tu důležitou) a udělal z toho marketingový tah a senzaci. A já jsem nakloněn věřit tomu, že Warrenovi měli blíž k Zlatoslavovi Lockhartovi než Harrymu, ale budiž. Opakovat, že se tu opakuje stokrát viděné, je opakování k ničemu. To všichni víme. Eugenie Bondurant slušně supluje dovolenou Bonnie Aarons a je to fakt nepěkná svině. Velmi nadhodnocené 3* tomu dám jen proto, že je to o čertíkův chlup lepší jak The Nun 2. Ale žádná skvostná filmařina to tedy rozhodně není a umělecký zážitek ani omylem. A proppos - based on true story ještě bere někdo vážně? To snad ne! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od mnohých se mi La Llorona líbila, takže mi Chaves nepřišel jako špatná volba. A úvodní vymítací scéna mi dávala za pravdu. Ne že by byla doslova vynikající, ale hodně dobrá určitě a gymnastická vložka měla něco do sebe. Jenže to byly po hříchu nejlepší momenty celého filmu. Ne že by to pak bylo vyloženě špatné, ale sklouzlo to rutinně natočené démonsko-čarodějnické báchorky, která ničím nepřekvapila a hlavně vůbec nevystrašila. To první by se dalo přejít, to druhé ne. Wanovské filmy jsou zasložené na atmosféře, bubácích a fungujícíh lekačkách. A toho jsem se tady prakticky nedočkal. Ano, je tu pár kratičkých momentů, které stojí za to, technicky tomu také není co vytknout a to samé platí pro herce. Ale na ty necelé dvě hodiny je toho zoufale málo. Tak snad bude pátý Insidious lepší. 55% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V očekávání ničeho výjimečného jsem byl nakonec vcelku spokojen. Nic, co by člověk brzy nezapomněl, ale pořád lepší než zmírající série Insidous. Nějaké převratné originality se v téhle sérii nejspíš nedočkáme, a tak nepřekvapí lehké vytěžení Vymítače ďábla. Kněz, co se na začátku na chvíli zastaví před domem, vymítání, až všechno lítá, co peří má (i když bylo fajn), a soška - totem, co tentokrát není vykopána, ale podstrčena. Při pátrání po sektě zjistíte, že o žádnou sektu ve skutečnosti nejde. A co dokáže zaručeně zabít zážitek z fantastického filmu je věta: Podle skutečné události. A já naivně myslel, že už se s ní v rámci žánru nesetkám. Jedinou vyloženě sympatickou postavou je Lorraine a nutno říci, že Vera Farmiga má v sobě jakousi tajemnou jiskru. Oceňuji minimum lekaček, byť hlučnost si autoři neodpustili. Nejlepší - Blondie, E. Presley. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $39miliónov║Tržby USA $65,631,050 ║Tržby Celosvetovo $206,431,050 ▐   V prvom rade chyba zveriť takýto dobre rozbehnutý projekt úplnému rutinérovi ako je Michael Chaves. Dobre už aj démoni 2, nebola taká príjemná duchárska maznanica ako prvý diel ale čo to ešte ponúkla. Tu to je akosi postavené len na vode, že vraj najdesivejší príbeh od Warrenovcov. Na úvod vymítanie ako hovado a potom kde nič tu nič. Ten akýsi povestný démon tu je strašne prispatý, priam monotónny. Postavy dosť nevýrazne, ako tak to tu tiahne len ústredná dvojica Warrenovcov. Dúfam že už túto sériu na ktorú sa už nelepili, kadejaké vedľajšie blbyny ako Mníška či Annabella nechajú už späť, lebo len zbytočne prilievajú olej do ohňa, ktorý len troška tleje, dohorieva a nechutno dymí.   /55%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání bez Wanovy účasti slabší člen tohoto mikrovesmíru, ale pořád v pohodě. Atmosféra je po většinu času velice chytlavá a neskutečně to táhnou herci, které jsme si tak oblíbili v předchozích dvou dílech (já osobně žeru hlavně Patricka Wilsona). Hit je to opět velký, jen mě mrzelo, že je to na horor až moc dlouhé a ke konci jsem se už cítil malinko přehlcen. Nicméně, porovnávat to s předchozími díly jejím nakoukáním nechci, dojmy by byly zřejmě horší, kdybych je měl v živé paměti.   PS : John Noble má ten nejděsivější obličej na světě. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Príbeh tohto filmu je opísaný v knihe "The Devil in Connecticut" (1983). (Pat.Ko)
  • Na začátku filmu je při vymítání záběr na Otce Gordona (Steve Coulter), který vystupuje z taxíku a hledí k domu. Jedná se o odkaz na velice podobnou scénu z kultovního filmu Vymítač ďábla (1973). (NiWi)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama