Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 2

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

No čo no, aj OConor niekedy šlápne vedľa na natočí nezáživnú píčovinu o basketbale s alkoholikom Affleckom, od ktorého sa v jeho postave ani nečakalo, žeby prejavil nejaké emócie. Tvárová obrna teda zachovaná. Subjektívne to malo 3 hodiny a dopozeral som to len s vypätím všetkých síl. Zlý šport, zlý žáner, zlý herec. Žiaľ, ODPAD! ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Gavina O'Connora jsem viděl pouze Warriora a Zúčtování...... a zatím mě ještě nezklamal. Už u Warriora předvedl, že umí skvěle natočit sportovní drama. Cesta zpátky je vydařený film o Jacku Cunninghamovi, který byl ve své době nejlepším basketbalovým hráčem na střední škole. Bohužel propadnul závislosti alkoholu a během filmu zjišťujeme, o co ve svém životě přišel. Silné drama, který mě opět jako u většiny sportovních filmů dokáže napumpovat a držet u obrazovky a fandit hlavním postavám. Ben Affleck tady hraje naprosto skvěle a žral jsem mu každou scénu. Velké doporučení. 7,5/10 ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

„Cesta späť” , do klasického normálu, býva väčšinou poriadne tŕnistá, teda aspoň, čo sa týka jedinca, závislého od alkoholu, z ktorého aj "pivné brucho" máva. O Jackovi Cunninghamovi zatiaľ vôbec nič neviem, len to, že pracuje na stavbe, čochvíľa sa mu blíži aj koniec šichty, keď potom zároveň i do auta nasadá. Po ruke má chladenú plechovku s pivom, ktoré si pred jazdou pohotovo otvorí, napije sa z neho, akoby sa ani nechumelilo. A večer sa už ide iba do baru doraziť, kde vo veľkom množstve, samé drinky nasáva, až sa na záverečnú, ani sám na vlastné nohy postaviť nedokáže, že až tak je zakaždým zrúbaný ! Hotový alkoholik, a pritom ani netuším, čo všetko tomu predchádzalo ? Veď musel mať na to nejaký dôvod, keď začal piť, no nie ? Veľmi nešťastný chlapík už na prvý pohľad ! No i napriek tomuto handicapu, sa mu dostáva jedinečnej príležitosti - trénovať basketbalový tým: Katolíckej strednej školy Bishop Hayes. Príjme napokon túto neľahkú výzvu, keď voľakedy bol sám skvelým hráčom, alebo bude aj naďalej pokračovať v nadmernom pití, či to trebárs nakoniec skĺbi ešte dohromady ? Dokáže trénovať i piť naraz ? Jack má vskutku strašne pestrú minulosť, ktorú sa oplatí dôkladne preštudovať, aby bol divák v obraze... _ Ben Affleck je Jack Cunningham, alebo opačne... Herec, scenárista i režisér v jednej osobe, je počas svojej hollywoodskej kariéry, ako na hojdačke, raz je hore, inokedy zasa dole. Naprosto sa stotožnil so svojou postavou, ktorá má autentické, povahové črty. Síce scenár si nenapísal, ale Brad Ingelsby čerpal (trebárs po vzájomnej konzultácii ?) priamo z jeho života. Nikto ma nepresvedčí, že to tak nie je ! A preto je tak strašne vierohodný, originálny a civilný, čiže je strhujúci, a podáva oddaný, výborný, herecký výkon, pred ktorým, jednoznačne - TLIESKAM ! Okrem Afflecka, h. ansámbel pozostáva predovšetkým z neznámych hercov, čo je len plus, pomáha to navodiť danú atmosféru. G. O'Connor je zručný a rutinný typ režiséra, keďže nakrúca podnetný snímok, ktorý nie je ničím extra výnimočný, ale aj tak som si celkom istý, že si svojich divákov nájde. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck hraje velice dobře. Role alkoholika mu sedla potom co s´čím si v poslední době prošel a tady se to projevilo na jeho hraní. Film je sice sportovní drama ale spíš se to točí okolo trenéra, kterého hraje právě Affleck. A vlastně se mu ani nedivím proč pil. Sám si nedovedu představit co by to se mnou udělalo kdyby se mi něco podobného stalo. Film mě opravdu bavil. Mám rád filmy tohohle typu a je jedno jestli jsou podle skutečné události nebo ne. Dobře zahráno i natočeno. 75% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Já zas dostanu od křesťanů v poště strašný kázání ale, jak říkáme my ateisti, "S boží pomocí do toho" (myslím do komentáře). Takže v tomto filmu je krásně ukázáno, jak drtivá většina pánbíčkářů v sutaně jsou pěkný svině. Když měl velebníček basketbalovej tým kolosálně na píču, tak to si náhle vzpomněl, že před čtvrt stoletím za ně hrál nějakej Jack Cunningham, kterej je dotáhl do play-off a tak proč by je tam nemohl dostat znovu, že? Akorát tentokrát místo z pozice hráče to bude z pozice trenéra a čert vem, že Jack má tunu osobních problémů a plné právo do sebe klopit jedno pivo za druhým a zakončovat to tvrdým. To je velebníčkovi u prdele, jen ať Jack projeví lásku k bližnímu a pomůže, však o tom je křesťanství, no ne? Pomáhej blízkým a těm v nouzi, pyčo! A tak Jack zahodí s velkým sebezapřením flašku, ponoří se do trénování, z bandy lůzrů udělá drým tým a pak, když se po čtvrt století tým dostane do plej a of k tomu, tak se stane co? Jack dostane další bombu od osudu, vyleje se, zcela po právu, jak váza a dovolí si tak přijít na jeden posranej trénink s kocovinou o něco později. A tramtadadáááá náš milej velebníček ho za prokázané služby okamžitě vyhodí a odmítá se s ním o tom vůbec bavit. Kde je to odpuštění? Kde je ta boží láska? Co na tom, že z bandy kluků, co byli k hovnu, udělal úplně nové osoby, co si věřili a kterým se rapidně zlepšil život i mimo basketbalové hřiště. Co na tom, že kluci ho zbožňují a co na tom, že sám bůh kdyby mohl, tak sestoupí z nebe, kopne velebníčka do koulí, sebere mu kolárek a pošle ho do pekla. Kdepak, Jack je tuze zlej, bumbal a tak minimálně na sto let do očistce. Nemám nic proti normálním křesťanům, ale svině jako byl tenhle, bych střílela. A ještě má tu odvahu mluvit JEHO jménem. Kokot starej! Jinak film se mi velmi líbil, Jacka sem plně chápala, na jeho místě bych také lila první ligu a Beník to zahrál skvěle. Jasně, že mu pomohlo, že má s chlastem tunu zkušeností, ale to je mi u prdele a na jeho výronu to nic nemění, prostě byl skvělej. A, jak konec naznačil, možná nakonec nebylo vše tak posraný jak se zdálo. Takže (k)ámen a Buddha s váma! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia, predovšetkým v meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama