Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks

(seriál)
  • USA Twin Peaks (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (1990–2017), 42 h 53 min (Minutáž: 46–94 min)

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Sherilyn Fenn, Harry Goaz, Michael Ontkean, Lara Flynn Boyle, Warren Frost (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Ve Twin Peaks je nalezena brutálně zavražděná Laura Palmer. Zvláštní agent FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan) spolu se šerifem Harrym S. Trumanem (Michael Ontkean) brzy zjistí, že v tomhle napohled spořádaném maloměstě není nic takové, jak se zdá. (Magic Box)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (24)

Stopy nikam (1990) (S01E02) 

Máme tu případ, že někdo zavraždil Lauru Palmer, vyšetřuje to agent Cooper a celý díl je takový divný. Víc jsem ani nechtěl. Ovšem aby mě to divné nějak dostalo a uchvátilo, to zase ne, jako asi jednou nebo dvakrát mě zamrazilo a pak jsem několikrát sám pro sebe řekl WTF, ale chtělo by to něco silnějšího. Dávám slabé 4*. No a aspoň jsem se dozvěděl, že v Twin Peaks dělají strašně dobrou kávu. ()

Zen - umění chytit vraha (1990) (S01E03) 

Začátek docela nuda, ale pak se to skvěle rozjelo a za konec jak z jiného světa (nebo spíš z mezisvětí?) nemůžu jinak než 5* ()

Odpočívej v bolesti (1990) (S01E04) 

Škoda, že je to ke konci tak utahané... Ale vypadá to, že se tu začnou rozvíjet opravdu zajímavé věci, už jenom zmínka o lese mě navnadila. 4* ()

Jednoruký muž (1990) (S01E05) 

Hm, tak dneska nic moc, většinu času jsem se nudil. Až na pár zajímavých informací to bylo v podstatě o ničem. 3* ()

Cooperovy sny (1990) (S01E06) 

Kvůli koukání na The Whispers jsem si dal s Twin Peaks "pauzu" (a že to byla pauza hodně dlouhá), ale teď už plánuji konečně dokoukat první sérii. No, trochu jsem se bál, jak bude tahle epizoda vypadat, protože ta minulá mě celkem nudila, ale nakonec jsem příjemně překvapený, atmosféra mě tak nějak držela celou epizodu a vůbec jsem se nenudil. Pravda, ta atmosféra mohla být silnější, ale přece jenom, je to seriál. Ale jsem zvědavý, co bude dál. 5* ()

Čas poznání (1990) (S01E07) 

Zatím nejlepší epizoda. Tady totiž poprvé naprosto bezchybně fungovalo propojení vztahů postav a mysteriózní atmosféry, nebyla tady žádná vata, takže to ani nenudilo a bavilo mě to celou epizodu. Tahle nějak si to představuju, i když by to mohlo být i silnější, ale už tohle mi stačí. 5* ()

Epizoda 1 (2017) (S03E01) 

První dvě série se mi zdály takové až moc klidné na to, aby mě ta atmosféra naprosto dostala, proto se mi taky víc líbil film než seriál, jelikož tam mi to přišlo líp zmáknuté, ale třetí série... Já to nechci moc chválit, nechci to zakřiknout, ale první díl byl hodně slušnej. Je tady strašně silná atmosféra ala (moje milované) Inland Empire, nastolí se tady hned několik zajímavých záhad a celkově se mi to zatím líbí mnohem víc, než první dvě série, protože tohle je přesně to, co chci od pořádného mysteriózního seriálu. Doufám, že si celá řada udrží minimálně stejnou kvalitu, jakou má tenhle díl, protože by to pak byla neskutečná pecka. Tak uvidím, co dál. 5* ()

Epizoda 2 (2017) (S03E02) 

Twin Peaks už je prostě někde jinde, stylem je jako Inland Empire a ono to snad tak i zůstane. Aspoň doufám, protože díky tomu Twin Peaks konečně má v sobě to, co mi v prvních dvou řadách chybělo a já jsem za to více než rád. Tak snad to vydrží, nezkazí se to a třeba mě čeká takový šok, jaký jsem zažil právě u Inland Empire (které považuji za jeden z nejgeniálnějších filmů vůbec - asi to tady budu furt opakovat dokola). Uvidíme, zatím je to dost dobrý. A scéna v Black Lodge je jedno velké wtf. 5* ()

Epizoda 3 (2017) (S03E03) 

Zatím nejslabší epizoda, ale rozhodně to neznamená, že by byla špatná. Nic moc se toho tady nestane, jenom to, že Dale Cooper se dostane zpátky do toho našeho světa, vyleze zásuvkou někde v nějakém hotelu (je to Lynch, tak co se divíte?), kde měl jiného dvojníka a je z toho tak strašně mimo, že se chová jak kdyby byl autista, každopádně má nejspíš nějaké zvláštní schopnosti. Toť vše. Atmosféru to stále má, místy se to teda sice táhne, ale kvůli scéně v kasínu (ta je zároveň neskutečně wtf, ale i zábavná) musím těch 5* prostě dát. Navíc v téhle epizodě je i nějaký humor (a dost povedený) a já se těším na to, jak to celé bude pokračovat dál. 5* ()

Epizoda 4 (2017) (S03E04) 

Ne, že by se mi tato epizoda nelíbila, to vůbec ne. Jenom mi tahle přišla, oproti prvním třem epizodám, které nastavily laťku hodně vysoko, až moc "normální" a klidná. Není to na škodu, taková oddychová epizoda, každopádně doufám, že ty další budou v duchu těch předešlých epizod. 4* ()

Epizoda 5 (2017) (S03E05) 

Já si nemůžu pomoct, ale i když se tam nic moc nestalo a skoro nikam neposunulo, i tak těch 5* musím dát. Celý tenhle díl měl hodně zvláštní podmanivou atmosféru a díky tomu nemůžu říct, že bych se někde nudil. Nejlepší scénou tady je rozhodně ten teleshopping, ten mě dostal, každopádně je tu těch zajímavých scén víc. Jsem zvědavý, co na mě čeká dál. 5* ()

Epizoda 6 (2017) (S03E06) 

Ono nechybělo málo a klidně bych téhle epizodě těch 5* dal, jelikož je tu hned několik skvělých scén (a při jedné jsem si nemohl nevzpomenout na Vzdálenost, konkrétně hned na začátek, ale to je spíš jen soukromá poznámka pro mě, vzhledem k tomu, že ten film skoro nikdo nezná), ale i tak mě to jako celek nebavilo natolik, abych tomu těch 5* nakonec dal, místy se to už podle mě i táhlo. Dale Cooper je stále zmatený a já pořád čekám, jestli si vzpamatuje nebo ne. Jo, taky se v téhle epizodě možná o něco posunul děj, doufám. A taky mám radost, že tu bude Laura Dern. Každopádně mě to pořád baví. Silné 4* ()

Epizoda 7 (2017) (S03E07) 

Super epizoda, snad nejlepší hned po Epizodě 1 a 2. Tahle totiž opět měla fakt hutnou atmosféru a děj se dokoncem někam výrazně posunul, takže si nemám na co stěžovat. Navíc je tu hned několik skvělých scén a navíc tu Diane dostala víc prostoru. Takže dávám 5* a jsem hodně zvědavý na Epizodu 8, která mi byla doporučovaná jako jedna z nejlepších a která tu rozdělila diváky na dvě skupiny. A zkusím se na ní podívat co nejdřív. ()

Epizoda 8 (2017) (S03E08) 

Já se nedivím, že je tady tak rozporuplné hodnocení a nadšené reakce komentáře se míchají s těmi naštvanými. Tahle epizoda se totiž totálně liší jak od celého seriálu, tak i od všech ostatních dílů 3.série. V osmé epizodě se totiž celý seriál změnil na totální psycho horor, ve kterém vás vyděsí už jenom pohled na místnost, ve které tlustá žena sedí na gauči, divně se šklebí a do toho hraje hudba z gramofonu. A je tady mnohem, mnohem víc děsivých scén. Proč to vlastně dělím na scény - celá ta epizoda je děsivá, znepokojivá, divná a já z ní měl permanentní husinu. Ale takové psycho už jsem sakra dlouho neviděl, to se musím přiznat. Někteří si tu stěžují, že se v té epizodě vůbec nic nestane, ale to je omyl - stačí jenom dávat pozor a dojde vám, co se v téhle epizodě děje. Řeknu jen to, že se tu dozvíme, jak se zrodilo čisté zlo - Bob. Nejvíc mě na téhle epizodě ale vyděsilo finále s tím špinavým bezdomovcem (dovolil bych si tu udělat jeden vtip, ale vzhledem k tomu, že odkazuje na film, který vidělo málo lidí, tak bych to nejspíš pochopil jenom já), který shání oheň a pak do rádia hlásí pořád dokola dvě věty... No nic, pro mě je Epizoda 8 naprostá pecka, ale taky rozumím těm různorodým reakcím tady - přece jenom, tahle epizoda je veden dost experimentálně a skoro se v ní nemluví, takže je individuální, jak na něj zapůsobí. Na mě zapůsobila. Hodně. Na závěr komentáře musím dát za pravdu uživateli PKD, ta epizoda je fakt něco. 5* ()

Epizoda 9 (2017) (S03E09) 

To byla dost zvláštní epizoda. Mnoho se tady začne vysvětlovat, děj se posune úplně neskutečně, je tu i několik vtipných scén, několik opravdu mysteriózních scén a několik scén míchá dohromady to tajemné s humorem - a pozor, ono to nějakým záhadným způsobem dohromady ladí a funguje to. Jsem hodně překvapený z toho, že tahle epizoda, ač míchá něco, co prostě nejde pořádně dohromady, fungovala dokonale. Ale co se vůbec divím, už dávno jsem se přesvědčil, že Lynch je jeden z mála režisérů, co je něčeho takového schopný. 5* ()

Epizoda 10 (2017) (S03E10) 

Dneska poněkud slabší epizoda, ve které jsou silné scény (hlavně ten výjev Laury Palmerové), ale obecně je o třídu slabší, než většina ostatních. Rozhodně ale není špatná, opět má tu zvláštní, mysteriózně surrealistickou atmosféru, ale na těch 5* to prostě dneska není. 4* ()

Epizoda 11 (2017) (S03E11) 

Další díl plný bizarně surrealisticky mysteriózních scén, který opět skvěle funguje. Tady se ale dočkáme mnoha věcí, vrátí se bezdomovci nebo černá díra, ale hlavně třešňový koláč, který SPOILER zachrání Dalu Cooperovi život KONEC SPOILERU. Akorát pořád čekám na tu chvíli, kdy se Dale Cooper vrátí do normálu, ale očividně to nebude tak lehké. Každopádně začínám mít pocit, že se už blíží to, na co čekám od prvních dvou epizod... Nebudu říkat co. 5* ()

Epizoda 12 (2017) (S03E12) 

Tak první půlka dílu super, v té druhé mi to už přišlo lehce utahané. Je to jedna z těch epizod, ve které se skoro nic nestane, jenže když taková epizoda nemá dost silnou atmosféru, tak tomu prostě 5* fakt dát nemůžu. Jsem rád, že jsem zase viděl Sarah Palmerovou, snad tam teď bude víckrát. Zase na druhou stranu, Dale Cooper se tady sotva objevil. Odhalování ohledně skupiny FBI, ve které je Gordon Cole a Diane je taky moc zajímavé, bohužel se to tady celé moc nerozvine. Trochu, ale přesto bych čekal, že se to za těch 50 minut rozvine víc. Příště to zas bude lepší, věřím tomu. Jo, a taky doufám, že tu bude mít nějakou větší roli ta lopata, když o ní doktor pořád mluví. 4* ()

Epizoda 13 (2017) (S03E13) 

Tak tahle epizoda se mi líbila, byť ten příběh se zase moc neposunul. Zato je zde hodně situací, které se s každou epizodou pomalu rozvíjí a jsem zvědavý, jak se vyřeší. Doktor prodává lopaty a já pořád doufám, že to v tom seriálu bude mít nějakou větší roli, Audrey se chová strašně divně (akorát ten její strýček či kdo to je mi tam leze na nervy), Sarah Palmerová je psychicky totálně v hajzlu (navíc ta scéna, ve které v tomhle díle účinkovala, byla strašně wtf)... No, uvidím, co z toho vypadne a doufám, že mě Lynch nezklame. Tahle epizoda ale byla opět na 5* a jak vždycky píšu, jsem zvědavý, co bude dál. ()

Epizoda 14 (2017) (S03E14) 

Pecka. Rozhodně jeden z nejlepších dílů Twin Peaks, možná snad i nejlepší. Tady totiž nebylo jediné hluché místo, vše jelo dokonale, někam se to posunulo (hlavně tým policistů se konečně vydal do lesů), všechny scény tu byly geniální... Na každém díle bych dokázal nějakou drobnost, co mi vadila, najít, ale tady bych hledal fakt těžko. Snové vize, portál do jiného světa, Obr, divná Sarah Palmerová, lesy v Twin Peaks divné příběhy, žena-bytost bez očí... to a mnoho dalšího tvořilo tuhle úžasnou, dosta podivnou a hodně, ale fakt hodně mysteriózní epizodu Twin Peaks. 5* ()

Související novinky

David Lynch chce natočit animák

David Lynch chce natočit animák

09.04.2024

Ono to s tím jeho důchodem možná nebude tak horké. Když se slovutný filmový tvůrce David Lynch (Mulholland Drive, Zběsilost v srdci) v roce 2017 vracel ke kultovnímu Městečku Twin Peaks, nechal se… (více)

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Spielberg obsadil Davida Lynche

Spielberg obsadil Davida Lynche

05.02.2022

Režisér Steven Spielberg (Ready Player One, West Side Story, Čelisti) už je pilně v procesu příprav svého dalšího filmu. Ten ponese název The Fabelmans a měl by do velké míry být režisérovou… (více)

Reklama

Reklama