Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Matty 

všechny recenze uživatele

Snahou o přitáhnutí milovníků japonské anime vyniká tento kousek matrixovské skládačky, jenž se nám nenuceně nabízí coby můstek mezi filmy Matrix a Matrix Reloaded. Jeho znalost není pro pochopení hrané trilogie až tak důležitá, ale k snadnějšímu uchopení celého univerza vám slušně napomůže. Kompletní Animatrix působí vcelku důstojným a vyrovnaným dojmem, mísí akci s filozofií, prvoplánově efektní podívanou s neuchopitelnými symboly a na každý pád oblaží srdéčko všech matrixovských nadšenců. Pokud vás však nebaví přemýšlet nad kapkami krve z prstu pořezaného (ne)obyčejnou plechovkou v naději objevení dalšího skrytého poselství či inspiračního zdroje, nebude vás moc bavit ani Animatrix. 85% Zajímavé komentáře: Eodeon, silent cut ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Animatrixu už ale pětku dáme klidně, protože se nesnaží sázet jen na efekt a rozvíjí reálie matrixu ve vlastních uzavřených a velmi zajímavých příbězích, které nabízí divákům odpovědi na některé nedořečené zajímavosti z prvního filmu nebo taky zábavné nápady při využití myšlenky virtuálního světa matrixu :). The Second renaissance ukazuje ještě drsnější "realitu" než původní Matrix, Beyond zase zábavné hraní si s tím co je to vlastně Matrix, prostě všechny příběhy jsou pecka, ale hlavně každý je výrazným způsobem odlišený od ostatních nejen odlišným výtvarným zpracováním, takže ve výsledku všechny dohromady tvoří velmi zajímavou doplňkovou kolekci k prvnímu Matrixu, kterou stojí za to vidět nejen fanouškům Matrixu :). ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Animace mě opravdu uchvátila. Opravdu příjemná různorodá koláž, za kterou ovšem je třeba platit. Příběhy jsou příliš krátké. Než se zakoukáte, už je tu další - jiný. Jednotlivé povídky jsou více či méně zajímavé, ale informativně nejpřinášejí extra nic nového. Nejslabším článkem byly pro mě obě části Druhé renesance. Jednak se mi příliš nelíbila animace a výpovědní hodnota nebyla větší, než co řekl Morpheus v prvním Matrixu. Ostatní povídky jsou ovšem dobré až výborné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

geniální, každej díl má svojí specifickou poetiku, jak díky odlišnosti výtvarna, tak scénáře, každá část je něco jiného, žánrově nečekaného a obohacujícího celkovej Matrix filmovej kánon. Užíval jsem si každou povídku, některé víc, některé méně, proto jsem rád, že zde objevují i samostatně ________ Ps: každý kdo dá odpad a k tomu dodá slovní průjem jako Hem.m je částečně dementní a žere žížaly. pps: a i když si ho potom upraví do snesitelnější formy, nic to na faktu nemění. Alláh akbar! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Díky vznešenému a takřka hypnotickému způsobu vyprávění ani příliš nevadí, že Animatrix není tak obsahově podnětný a nepřináší mnoho nového, stále dokáže diváka hluboko ponořit do takřka bezedné studnice ohromného světa Matrixu... Myslím, že Animatrix je spíše záležitostí pro fajnšmekry, přestože znalost posledních dvou dílů trilogie není pro pochopení nutná, Animatrix z emocionální roviny hraných filmů těží, aneb čím více se člověk v Matrixu orientuje a hlavně čím více si jeho svět užívá, tím spokojenější bude i s tímto nostalgickým návratem oblíbeného prostředí... 9/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama