Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přestože z trilogie Matrix mám rád jen skvělou jedničku a pár fragmentů dalších dílů, jeho příběh je natolik zajímavý, že jsem si nenechal ujít ani tuhle část (s "menším" zpožděním). A musím říct, že zklamaný nejsem. Naopak, těhle pár krátkých filmů má dohromady víc atmosféry, než dvojka nebo trojka hraného Matrixu. Různé druhy animace a různé styly vyprávění dávají dohromady zajímavý celek. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Animovaný sběr útržkovitých poznatků, ale i doplnění základních znalostí o místě zvaném Matrix. Divák si může užít důsledky namyšlené nadřazenosti lidské rasy nad opovrhovanými stroji, trochu boje mezi znepřátelenými stranami a spoustu úžasné animace, jejíž exhibiční úlety však občas trochu brzdí příběh. Pro můj pokřivený úhel pohledu byly nejlepší povídky - Detektivní příběh a Světový rekord. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled na "Matrix universum". Co se týče vizuálu, není co vytknout (i když první filmeček je dnes už samozřejmě dalece překonaný a i ve videosekvencích u her máme lepší grafiku, ale na léta páně 2003 to musela být virtuální slast :). Naštěstí (na rozdíl třeba od takové Final Fantasy) i příběhově je to na vysoké úrovni (i když úroveň filmů je samozřejmě kolísavá). Dějově mě nejvíce zaujal Poslední let Osirise a Dětský příběh, co se vizuální stránky týče, tam jsou mými favority (opět) Poslední let Osirise a Detektivní příběh (miluju Noir). ()

Artran 

všechny recenze uživatele

Animatrix jsem dlouho odkládal, ale nakonec jsem byl příjemně překvapen. Navazuje totiž v nejlepším slova smyslu na podobně vážně laděné povídkové sci-fi jako je Neo Tokyo nebo Memories. Myslím dokonce, že je z nich nejlepší, protože v některých povídkách autoři ustoupili od typicky uniformní manga kresby k vlastnímu individuálnímu vyjádření (např. Watanabe, Koike nebo Maeda). Nejslabšími částmi jsou Poslední let Osirise (technicky ovšem brilantní) a Program (Kawadžiri se nezapřel). Také mi trochu vadil použitý rotoskoping v povídce Neznámé území, ale to je již jen detail. Celkově tedy čtyři hvězdičky. Přál bych si, aby se japonský animovaný mainstream ubíral touto cestou... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Osiris zostarol, čo mu ale z kúzla uberá len málo, hlavne pre nás, čo sme ho zažili v čase premiéry ako predfilm pred Matrix Reloaded, a mnohým nám bol svojho času jediný - ak nie prvý - svojho druhu (predovšetkým spin off o tragickom konci neznámeho tímu; čiastočne ako anime a krátkometráž). Niektoré ďalšie poviedky neskôr trochu trpia podobným príbehom. Viete koľko som si ten film šetril? 18 rokov. Pretože súčastí univerza možno najdôležitejšieho miľníku filmovej histórie viac neni. A roky to vyzeralo, že už ani nebude. Wake up, Neo... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama