Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Létající Čestmír létá tam a zpět. Nám na zemi zbývá jen mu závidět. Stotisíckrát o tom snil každý z nás a pak se stal dospělým, jak šel čas, o létání nemá zdání. Létající Čestmír létá tam a zpět. Já ho podezřívám, že zná jiný svět. Svět zázračných možností dětských řas, a za pár chvil proletí kolem nás znenadání, znenadání." Ako malý fagan som si s lietajúcim Čestmírom vždy rád zalietal. Mal som rád tento šesť dielny televízny seriál. Keď som sa však stal dospelým, tak ma lietanie s Čestmírom akosi omrzelo. Zostala len nostalgická spomienka. *** ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Létající Čestmír létá tam a zpět. Nám na zemi zbývá jen mu závidět. Stotisíckrát o tom snil každý z nás a pak se stal dospělým, jak šel čas, o létání nemá zdání. Létající Čestmír létá tam a zpět. Já ho podezřívám, že zná jiný svět. Svět zázračných možností dětských řas a za pár chvil proletí kolem nás znenadání, znenadání... Létající Čestmír. ()

Reklama

Heui 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný český seriál, kde se zase sešlo perfektní herecké seskupení. O tom žádná, o zábavu je postaráno! Jediné v čem celkem pokulhává je děj, který, podle mého názoru, snad nebyl určen pro seriálový počin, nýbrž pro celovečerní film. Kdyby to celé bylo ve 2 hodinách, asi by mě to bavilo víc. 3,5*. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahově je to, prvoplánově vymyšlená, naprostá blbost, ale bereme-li v potaz, že je to určeno dětem, tak je to naprosto v pořádku. Kdyby se dnes někdo rozhodl točit tento typicky macourkovský scénář, vznikla by z toho neskutečná a nekoukatelná blbost. Za prvé se změnila doba, děti chtějí něco akčnějšího a hlavně asi i zahraničního, a za druhé celý tento seriál stojí na výkonech hereckých es normalizačního období. Zejména herectví Petra Nárožného, hrajícího skoro jako vždy přitroublého rapla, je nezapomenutelné. Stále nadprůměrná dobová zábava pro děti i dospělé, baví i dnes. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Z dětství si tenhle seriál nepamatuju, možná, že jsem ho ani nikdy pořádně neviděl, zato jsem viděl dva díly před nedávnem a je to strašné. Pitvořící se herci mi způsobili celkovou slabost, celkově mi to připadalo jako další dětskou inteligencí pohrdající legranda. Když k tomu připočtu ten vlezlý titulní šlágr, chce se mi dát odpad. Naštěstí však tento seriál není určen mně. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Vladimír Menšík (otec Čestmíra) bol v tom čase už veľmi chorý. Veľa času trávil v maskérni, kde mal napichané kvapačky a injekcie. (Raccoon.city)
  • Antonín Kala dostal ako jedenásťročný chlapec honorár za stvárnenie Oskara Blechu 6 000 Kčs a každoročne mu chodili "tantiémy" zo seriálu vo výške 350 Kč. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama