Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je o moc lepsi nez druhej dil, ale presto to kvalit prvniho snimku nedosahuje. Hlavni problem je ten, ze se v podstate jedna o variaci na prvni dil, opet Hannibal ve vezeni radi jak chytit uchylaka. Problem je v tom, ze Anthony uz tu neni tak ve forme, Norton, jakkoliv je slusnej herec, proste neni Jodie a proste je to cely jen takovej odvar Mlceni jehnatek. Rozhovory Nortona s Hopkinsem uz nemaj takovou stavu, ale zase na druhou stranu tu jsou slusny Harvey Keitel a Emily Watson a perfektni Ralph Fiennes, kterej hraje fakt paradne. I kdyz je zaver filmu suprovej, stejne to nakonec na 5* nebude. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Hopkins tu byl asi víc vidět než v jehňátkách, ale škoda, že až na první scénku nebyl Hannibal "v akci". Dialogy mezi Nortonem a Hopkinsem byly sice vesměs zajímavé, ale postrádali větší jiskru. Tu jiskru, jako v jehňátkách s Fosterovou. Atmosféra mohla být temnější a hustější. Potenciál byl zcela nevyužit. TKdyby v celé trilogii byla alespoň zachována trojice Lecter-Starlingová (ve dvou případech)-Crawford s původními herci (jehňátka), myslím, že by to Hannibala, i Červeného draka pozvedlo o trochu výš. Je vidět, že Ratner je patlal a chtěl se svézt na jehňátkovské vlně a okopírovat všechno, co šlo. Ale jak už z filmového průmyslu víme, když dva dělají totéž, není to totéž. [Přesná stopáž: 124 min] ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než Mlčení jehňátek, ale přesto mimořádně působivé. Zatímco první díl série byl naprosto postaven na postavě Hannibala Lectera, tady dostává Hopkins poměrně malý prostor. Možná že časově o nic menší, zato charakterově určitě. Místo vyrovnaného profesora s dobrým vkusem a mimořádným přehledem ve všech oblastech, tak dostáváme v mladí zneužívaného muže podrobeného ďáblu. A toho Fiennes zvládl tak bravurně, že skoro na Lectera i zapomenete. Škoda jenom, že se film víc nezaměřil na to, jak se podařilo mladému policistovi Lectera dopadnout. Osobně by mě to zajímalo přece jen o něco víc. (Mimochodem, William Blake je génius!) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Mlčení jehňátek" je klasika, přesto se u něho chvílemi nudím. Je to zkrátka ten typ mistrovského thrilleru, který dočista okouzlí a srazí na kolena, ale bohužel jen na první zhlédnutí. A pak už to prostě není ono... Proto jsem nucena ohodnotit "Červeného draka" ještě o stupeň lépe - mohu ho vidět kolikrát chci a stále se u něho mistrovsky bavím. Jedná se o perfektně provedený thriller s napínavý dějem, mrazivou "elfmanovskou" hudbou, skvělými herci (především Hopkins, Fiennes a Norton) a naprosto dokonalým začátkem!!! "Nehýbejte se. Jste teď v šoku. Nechci, abyste cítil bolest. Za chvíli budete ospalý a budete spát. Nevzpírejte se. Je to fajn jako ponořit se do teplé koupele. Blíží se konec, Wille. Každá hra musí jednou skončit... Smělý chlapík... Vážím si tvojí odvahy. A proto sním tvoje srdce." Btw... Skvělé napojení na první díl, u kterého se nejde nepousmát.;-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robit, Rattner zase nesklamal (haha) a natočil ďalsiu blbosť. Ani sa mi nechce o jeho filmoch nič písať, pretože ma nič pozitivne nenapadá. Takuto latku dokaže zničiť snáď iba on, Aj Ed Wood by to natočil lepšie (bola by to srandovná blbost...nie nudná). Záver v dome je tak nenapínavý, až mám pocit, že to bol Rattnerov zámer. Asi ťažko...Hopkins ho mal počas natáčania zjesť...VIDENÉ ZNOVA: Tak asi by som mal dať tri hviezdy....ale preboha to žiadneho z toho super policajného tímu nenapadlo, že keď urobia kamufláž s falošným článkom, tak by mal novinár dostať ochranu? A to sa o tom neskôr ani nikto nezmieni, že vlastne sme blbci...nehovoriac o obhorených kostiach, kedy nikto nemá bez overenia žiadnu pochybnosť, komu patria? ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • Nejen z filmu, nýbrž i z knižní předlohy (1981) vyplývá, že "Červený drak" dějově předchází "Mlčení jehňátek" a z této skutečnosti vyplývá řada nesrovnalostí: pistole Glock, ze které střílí v závěru filmu vrah (Ralph Fiennes) na Grahama (Edward Norton), se začala vyrábět až rok po vydání knihy (v roce 1982) a tedy ve filmu neměla co pohledávat. (pjotri)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 93,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 209,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama