Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 1

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (296)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s včera viděným Ant-Manem:Q, ale také druhým Black Pantherem, nebo Black Adamem, mi Shazam! Hněv bohů, vychází zdaleka nejlépe. Na nic si nehraje, má to svůj "ksicht" i cílovku. A to ksicht sympatický díky rozvernosti a odlehčenosti, kterou jsem u výše uvedených nepovedeností postrádal. Resp. BP Wakanda má taky ksicht, ale mě dost nesympatický. Pohádkovost dvojky Shazamu navazuje na první film a navíc graduje tak, že se na tvůrce nemůžete zlobit. Prostě zábavná blbinka. Navíc i ten vizuál se mi líbil víc, než třeba digibordel Black Adama. Takže já jsem překvapivě spokojený. Navzdory nízkému hodnocení většiny, nemám důvod hledat mouchy, protože jsem se bavil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade rovnaký problém, ako s prvým dielom. Niektoré veci sú tam zvládnuté na výbornú, iné sú trestuhodne odflaknuté. Vzťahovo sa to nevyvíja nikam a to je v rámci toho, že sa jedná o pokračovanie ďalší veľký prúser. Mytológia za tým síce funguje, ale je predvídateľná, rovnako ako celý príbeh. Sú to dosť podstatné výtky, ale na druhú stranu je to tak silno mierené na detského diváka, že byť na to nahnevaný mi príde zbytočné. Sandberg koketuje so žánrom čo ho preslávil a niektoré scény majú pekne temný charakter - rovnako ako tomu bolo v prípade prvej časti, ale bije sa to. Zegler je krásnym doplnkom príbehu a poteší aj drobné cameo a tiež väčší priestor pre Djimona Hounsoua, ktorý ma bavil asi najviac. Ale mohlo to byť omnoho lepšie. Nečudujem sa prepadu, pretože v dnešnej dobe je to zase príliš generické. Pričom Shazam je jeden z najsilnejších hrdinov DC univerza. Každopádne oddychová záležitosť od ktorej netreba veľa čakať a ktorá sa zbytočne utápa v pohľadoch na niečo alebo niekam, ako v nejakej telenovele. Ale väčšina vtipov funguje a akcia je aspoň nápaditá. O trošku horšie ako prvá časť, ale stále v medziach priemeru. Len logika má vstup zakázaný. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Stačili dve vety iného komentára aby som sa neprestal smiať. Prečo maji tvorcovia filmov pocit že deti sú idioti? Lebo v dnešnej dobe idioti sú. Mladým dospelým krivdí celá spoločnosť, majú na všetko názor ale po predložení argumentov proti ich tvrdeniu stíchnu a ešte sa cítia urazený že ma niekto tú drzpsť ukázať im akí sú tupci. Jasné že sa nájdu výnimky, ale v globále je to katastrofa a preto pre nich stačí dočiť dookola superhrdinské filmy s rovnako primitívnymi príbehmi. Keď jedno z detičiek zadrbalo žen jeho tajomstvom je že je teplý jak radiátor ja som išiel do kolien, paradoxne táto povinná vsuvka bola najvtipnejšou hláškou celého filmu. Ak by Billy pod zemou tak ten koniec by mal do seba niečo viac, celklovo to nebolo úplne zlé, lenže teraz je už všetko iba o čo najdlších filmoch s efektmi a dej nikoho príliš nezaujíma. tretia hviezdička nakoniec za pohľad Freddyho na staršiu Zázračnú ženu a poznámku rodičov že prečo sa našim synom páčia staršie ženy. Detičkám sa snažili vysvetliť že to proste v prírode tak je a bolo pred 20, 40 a zrejme aj 500 rokmi a že nie sú vôbec divný, čo generácie predtým pochopili aj samé. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Digitálny bordel v celej! druhej polovici robí z filmu infantilného kríženca Súboja titanov a hociktorej časti Harryho Pottera - nie v dobrom zmysle slova. Film má jediné pozitívum - posledný raz uvidíme poleno Gal Gadot v roli Wonder Woman (pretože patlala Patty Jenkins poslali producenti voňať fialky odspodu). ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hněv bohů je správné pokračování, které na jedné straně nabízí ještě více akce, (meta)humoru, barev a nápadů, přičemž ve stejném poměru se zvyšuje i výskyt nelogičností, opravdových hloupostí a naprostého idiotismu, kterého se postavy dopouštějí v zájmu vyšroubování napětí a strachu. Jenže film a jeho hlavní postavy potom působí neuvěřitelně hloupě. Charaktery jsou v jeden moment šíleně overpowered a o minutu později utíkají před nebezpečím stejně rychle jak normální lidé. Při potřebě přesunu z bodu A do bodu B se jak auto, tak létající superhrdina setkají v cíli ve stejnou chvíli. Při zisku hlavní zbraně se superhrdina stejně utíká schovat, místo toho, aby ji využil k aktivaci schopností u ostatních z party nebo k jednoduchému zničení nepřítele. Chápu, že Billy není nejostřejší tužkou z penálu sirotků, ale ocenil bych, kdyby hlavní postava využívala víc než 2 nervové synapse a mozek využila k něčemu jinému, než střílení hlášek. Určitě jde příběh napsat tak, aby byl napínavý a aby superhrdina nevyhrál během 5 minut, aniž by musel působit jako naprostej trotl. Na druhou stranu i přes neuvěřitelnou iritaci, kterou mi film dokázal během 2 hodin způsobovat, jsem se dokázal dost dobře bavit. Shazam! prostě nejde brát tak úplně vážně a proto se mu dá leccos odpustit - rozhodně né všechno, ale leccos. Ke slabým 4 hvězdičkám dotlačilo film propojení s Peacemakerem. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • V závěru filmu je k vidění mezititulková a potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • Darla (Faithe Herman) ve filmu „adoptuje“ kotě a dá mu jméno Tawny. V komiksech měl Shazam (Zachary Levi) za kamaráda mluvícího tygra jménem Tawky Tawny. (NiWi)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama