Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 1

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (296)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Spíše slabé tři hvězdy, ale za draka dávám dvě silné. Co se týká akce, tak kromě létajícího plaza vedou most a strom. Pobavily i bytosti z řeckých bájí, i když to byl samozřejmě pěkný guláš, na což je divák minimálně od dob Souboje titánů zvyklý. Vystřihnout 45 minut zbytečného žvanění, byl by to pěkný akční film s napětím od začátku až do konce. Největší tragédií je stejně jako v předchozím dílu Zachary Levi. Nesnáším, když je hlavní postava trouba. Ale je mi jasné, že nejsem cílový divák, tudíž to chápu. Jinak by se nabízelo úžasné gore, zejména při masakrování civilistů, a taky bych to skončil u hrobečku. Připouštím však, že finále bylo logické... Zajímalo by mě, zda se autoři inspirovali u S. Kinga (Pod kupolí) a předpokládám, že Mirrenové tu bylo taky 6000 let, vypadala na to... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hněv bohů je správné pokračování, které na jedné straně nabízí ještě více akce, (meta)humoru, barev a nápadů, přičemž ve stejném poměru se zvyšuje i výskyt nelogičností, opravdových hloupostí a naprostého idiotismu, kterého se postavy dopouštějí v zájmu vyšroubování napětí a strachu. Jenže film a jeho hlavní postavy potom působí neuvěřitelně hloupě. Charaktery jsou v jeden moment šíleně overpowered a o minutu později utíkají před nebezpečím stejně rychle jak normální lidé. Při potřebě přesunu z bodu A do bodu B se jak auto, tak létající superhrdina setkají v cíli ve stejnou chvíli. Při zisku hlavní zbraně se superhrdina stejně utíká schovat, místo toho, aby ji využil k aktivaci schopností u ostatních z party nebo k jednoduchému zničení nepřítele. Chápu, že Billy není nejostřejší tužkou z penálu sirotků, ale ocenil bych, kdyby hlavní postava využívala víc než 2 nervové synapse a mozek využila k něčemu jinému, než střílení hlášek. Určitě jde příběh napsat tak, aby byl napínavý a aby superhrdina nevyhrál během 5 minut, aniž by musel působit jako naprostej trotl. Na druhou stranu i přes neuvěřitelnou iritaci, kterou mi film dokázal během 2 hodin způsobovat, jsem se dokázal dost dobře bavit. Shazam! prostě nejde brát tak úplně vážně a proto se mu dá leccos odpustit - rozhodně né všechno, ale leccos. Ke slabým 4 hvězdičkám dotlačilo film propojení s Peacemakerem. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po super jednicce hodne velkej propad. Hlavni plus prvniho dilu byl humor, tady se uz ale bohuzel jede vic na vazno, coz je na jednu stranu fajn, protoze obcas je film s ohledem na pristupnost vcelku drsnej, jenze ten humor tu proste chybi, ty vylozene povedeny fory by se daly spocitat na prstech jedny ruky. Akce neni spatna, trikove to taky ujde, ale cely to pripomina Percy Jacksona. Navic delka filmu je uz krapet prestrelena. Furt v pohode koukatelnej film, herci porad sympaticky, ale jinak proste klasickej DCEU prumer. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Z pointy prvního dílu - rodina mi pomůže když jsem až po uši v hovnech se v druhém díle stává - když potřebuje pomoci rodina, zkusím jí pomoct sám a umřu. Shazam je oddechovka s velkou nevýhodou a to je nesympatický Levi v roli hlavního geroje a ještě méně sympatický hlavní sidekick. Jinak je to celkem neškodná blbina o třech sestrách, které chtějí co jim náleží a jedna se zblázní a chce zničit zemi s dřevěným drakem. Je tu hodně absurdních věcí včetně jednoho zbytečného camea, dobře se u toho usíná. Dokoukal jsem až napotřetí. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Necekal sem nic..dostal sem dobrej zabavnej komiks, kterej je spise tymovka a rodina zabava..strasne nasypany hlaskama, velkolepe a ty zkurveny housle me totalne dojebali 😀😀😂 skoda ze to propadlo, uprimne me to bavilo nez kdejakej marvel od infinity war..takze tak..skvely a doporucuju 😇 ps: uz jen kvuli tomu peru a zkurvenym houslim to musite videt 😀 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Vševědoucí pero Steve je založen na magickém zařízení z komiksů zvané Historama. Jedná se o věc vlastněnou Čarodějem (Djimon Hounsou), která byla schopna mu odhalit minulost, současnost i budoucnost. V komikse mělo Historama nejdříve podobu televizní obrazovky, později knihy. (NiWi)
  • Původně měl být film uveden 1. dubna 2022, ale kvůli pandemii covid-19 bylo datum premiéry posunuto na 4. listopadu téhož roku a pak znovu až na 2. června 2023. (wesi96)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama